Γειά σε όλους,
έχω μια ερώτηση τεχνική ως προς την υλοποίησή της.
Έστω οτι έχω ένα ERP και ένα eshop. Πως μπορούν αυτα τα 2 να συγχρονίζονται χρησιμοποιώντας XML import/export?
Εκεί που κολάω είναι όταν αλλάξει πχ. η ποσότητα ενός προϊόντος στο erp και αλλάξει και η ποσότητα του ίδιου προϊόντος στο eshop, όταν γίνει export και import στο, ποιά απο τις 2 ποσότητες θα πρέπει να κρατηθεί?
Την ποσότητα του erp ή την ποσότητα του eshop?
Έχετε υλοποιήσει κάτι τέτοιο σε opencart και αν ναι πως ακριβώς λειτουργεί??
Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβετε!
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
έχω μια ερώτηση τεχνική ως προς την υλοποίησή της.
Έστω οτι έχω ένα ERP και ένα eshop. Πως μπορούν αυτα τα 2 να συγχρονίζονται χρησιμοποιώντας XML import/export?
Εκεί που κολάω είναι όταν αλλάξει πχ. η ποσότητα ενός προϊόντος στο erp και αλλάξει και η ποσότητα του ίδιου προϊόντος στο eshop, όταν γίνει export και import στο, ποιά απο τις 2 ποσότητες θα πρέπει να κρατηθεί?
Την ποσότητα του erp ή την ποσότητα του eshop?
Έχετε υλοποιήσει κάτι τέτοιο σε opencart και αν ναι πως ακριβώς λειτουργεί??
Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβετε!
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
Δεν χρειάζεται να το υλοποιήσεις έτσι, ο τρόπος που το προσεγγίζεις μου θυμίζει το ανέκδοτο με το πόσο στοίχισε στη NASA να φτιάξει στυλό για μηδενική βαρύτητα ενώ οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μολύβι...Και πως θα καταλαβαίνει ποιό απο τα 2 (erp ή production) θα πρέπει να ενημερώσει με τις νέες τιμές??
Δεν είναι λογικό να αλλάζεις τις τιμές και στο ERP και στο eshop. Οπουδήποτε υπάρχει data replication πρέπει να υπάρχει η λογική του master και του slave, αλλιώς είναι πολύ πολύπλοκη η αμφίδρομη ενημέρωση του ιδίου dataset. Το λογικό είναι αρχικά να ορίζεις τιμές και ποσότητες αποθήκης από το ERP και από αυτό να ενημερώνεται αυτόματα η βάση του eshop. Μετά, η βάση του ERP θα ενημερώνεται πάλι αυτόματα όταν πραγματοποιούνται πωλήσεις στο eshop για το ποιοί πελάτες αγόρασαν για να κοπούν αποδείξεις / τιμολόγια και να ενημερωθούν οι ποσότητες αποθήκης. Ένας κύκλος δηλαδή.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart