Post by FantasyBoy » Tue Dec 10, 2013 9:20 pm

Здравейте
Магазина ми е с opencart 1.5.6 + SSL сертификат GeoTrust (RapidSSL). Когато съм с дефоултския шаблон всичко е защитено. Нямам проблеми под всички браузъри, но когато превключа на новия шаблон от админ панела връзката става незащитена. Това ми изписва под следните браузъри :
> (firefox)- has blocked content that isn't secure.
> (chrome) - connection is secure
> (opera) - connection is not secure
> (explorer) - shown only protected content
Ще обесня какво точно досега съм направил. Кофигурирах сертификата като зададох домейна да излгежда по този начин www.моядомейн.com . След това инсталирах опънкарт от cPanel-a на моя хостинг акаунт , като при инсталацията зададох да е така https://www.моядомейн.com . Редиректнах страницата да зарежда https://www.моядомейн.com (без значчение как напиша името на домейна в браузъра) т.е. ако напиша www.моядомейн.com или моядомейн.com или http://моядомейн.com и др. винаги ми зарежда https://www.моядомейн.com. Редиректването го направих по следния начин - като добавих във .htaccess следния код :

Directoryindex index.php

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

И така :) има ли решение на моя проблем и какво е то се пита в задачата ?
Към кого трябва да се обърна или как да разреша проблема сам ? :)

Благодаря Ви превдарително
Поздравви Петър Петров

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 10, 2013 8:52 pm

Post by FantasyBoy » Fri Dec 13, 2013 2:12 am

Здравейте
Имам още няколко въпроса
Моля помагаите
Ето ги и тях:

Как да направя така ,че ако някой иска да подари ваучер да може да плати само чрез онлайн плащане ( кредитна/дебидна карта ). Тоест исках да премахна това плащане при доставка, понеже реално аз няма да му доставям нищо :). Всичко ще си е онлайн. И още един въпрос. След като клиента получи своя ваучер за намаление, къде може да види стойноста му и колко от ваучера му е останало.
Направих една проба. Пратих си ваучер от едната към другата си поща. Всичко мина както трябва. Даже направих поръчка като платих с ваучера. ДОтук добре , ама никъде не можах да намеря колко пари са ми останали от ваучера. Цената на продукта е 30лв + 5лв достава. Аз платих с ваучер койето е на стойност 45лв. Реално трябва да имам още 10лв ,но мога да разбера само и единствено ако поръчам още нещо и като платя пак с ваучера. Примерно 30лв(артикул)+5лв(доставка) - 10лв(остатъка от ваучера) = доплащане 25лв.

От къде се настройват автоматичните съобщения които се пращат при регистрация, покупка , поръчка и т.н. . Искам да променя текста който е написан и да премахна най-отдоло в имейла където пише Powerd by Opencart .


Може ли да има и намаление на артиукла и отделно да му добавя и отсъпки при по-големи количества. Примерно ако артикула струва 15лв и го намаля на 14.50 и допълнително да добавя отсвъпка ,така че при закупени 5 артикула(примерно) цената да стане 12.50. Пробвах но когато има намаление , не иска да смята отстъпката при по-големи количества.


Направих няколко поръчки (за тест) и сега не мога да вляза в Продажби -> Поръчки. Излиза ми само чисто бяла страница и толкова. От къде може да е проблема ?

Трябва ми модул който да има опцията да избираш между нормална/бърза/експресна поръчка и в зависимост от това каква искаш да е поръчката да е различна и цената ест. :)

Моля ви помагаите :)
Благодаря предварително

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 10, 2013 8:52 pm

Post by kstoychev » Sun Jan 19, 2014 6:39 pm

Здравей, мисля, че трябва да провериш дали в твоя шаблон има някъде изображение, което е с http://път до изображението/изображение.jpg! Ако има такива изображетия, то трябва да промениш пътя до тях на https://път до изображението/изображение.jpg, защото това се възприема от браузърите като незащитен ресурс на страницата ти и това не дава възможнаст тя да се зареди чрез протокола https://. Съответно браузъра извежда съобщенията ти, че има незащитено съдържание на страницата. Провери и пробвай, желая ти успех.

Поздрави,
Красимир Стойчев

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 01, 2011 8:17 pm

Post by agatha65 » Mon Jan 20, 2014 3:41 pm

SSL сертификат
Нищо не се променя предварително- инсталацията си е на http. Когато трябва платформата сама си минава на https. Само в конфиг файла се добавя https:// домейна, аналогично се променя и админ/конфиг. Така съдържанието, което не е нужно да с https си минава през http.Шаблона освен ако не променя основни файлове няма нищо общо. Вазможно е да даде грешка ако в шаблона има unsecure content. Забележка: Опенкарт не работи с shared SSL, сертификата трябва да е за домейна. Ако няма редирект на www към no-www или обратното(както го иска клиента) в контролния панел трябва да се направи в htaccess файла така че да е като на сертификата.
Плащане при доставка е проблем с ваучера защото методите за плащане се лимитират по зони а не по продукти.Може и да има някакъв екстеншън но аз не знам.
Стойността на оставащата сума от ваучера сигурно може да се види в Моят профил(My Account) провери си
Powerd by Opencart е в езиковия файл:
catalog/language/english/mail/order.php
catalog/language/bulgarian/mail/order.php
нормална/бърза/експресна поръчка
Това са различни методи за доставка
За всяка поръчка се изписват конфигурираните методи
Ако искаш да имаш различни цени за flat rate метода си потърси модул който ти върши работа. Предлагат се различни
Пробвай да търсиш multi flat rate extension

Print Version for Product Page and Product Compare Page | Rich Snippets | Facebook Open Graph Meta Tags | Information pages in top menu | Multi-Language Banners, Sliders and Carousels
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 16, 2012 10:18 am
Location - Canada, QC

Post by agatha65 » Wed Jan 22, 2014 11:02 am

Проверка за insecure items:
http://www.whynopadlock.com/
Пробвай и ще ти даде списък с http контент в https, които дават грешката.
Не е задължително да в шаблона или изображение може да се окаже и в css или js файл

Print Version for Product Page and Product Compare Page | Rich Snippets | Facebook Open Graph Meta Tags | Information pages in top menu | Multi-Language Banners, Sliders and Carousels
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 16, 2012 10:18 am
Location - Canada, QC
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests