Post by Eleganten » Wed Jul 24, 2013 9:30 pm

Здравейте,
Трябва ми да мога да виждам в списъка с продукти (каталог->продукти) кой е качил дадения продукт.
Например в момента в списъка за всеки продукт има (в този ред) чекбокс, изображение, име на продукта, модел, цена, количество и статус.
На мен ми трябва на мястото на количество да пише името на потребителя, който е пуснал продукта за продажба, а на мястото на модела да пише е-мейл-а на потребителя, който е пуснал продукта за продажба.

Бихте ли ми казали какво къде по файловете да променя, за да направя необходимите корекции?

Благодаря предварително.

ПП. За по-бърз контакт можете да ми пишете на dnevni@abv.bg

Newbie

Post by mostly » Thu Jul 25, 2013 10:50 pm

"На мен ми трябва на мястото на количество да пише името на потребителя, който е пуснал продукта за продажба" - Поне до колкото разгледах базата данни за продуктите OpenCart не пазят ID-то на потребителя добавил продукта в базата данни тоест ще ти е необходимо да си добавиш такова поле където при добавяне на продукта да се запазва ID-то на потребителя, след което да можеш да извлечеш името и е-мейла му.

1.) Добавяне поле в базата данни за съхранение на потребителското ID
2.) Промяна на admin/model/catalog/product функция-> addProduct да записва ID-то на потребителя във базата данни.
3.) Промяна на catalog/model/catalog/product функция-> getProducts да извлича името и е-мейла на потребителя от неготово ID.
4.) Промяна на admin/controller/catalog/product функция-> getLists към масива на продуктите да предава към view-то името на потребителя и е-мейла.
5.) Промяна на admin/view/template/catalog/product_list.tpl просто сменяш полетата на тези които желаеш

Успех :)

New member

Post by Eleganten » Fri Jul 26, 2013 6:39 am

Благодаря за отговора. Мисляу че първите три точки си ги има, понеже по един или друг начин системата помни кой потребител кой точно продукт е качил и му заделя процент от продажбите в собствена отделна сметка за всеки потребител - системата ми я модифицира един грък срещу има - няма една кофа пари, но така я "направи", че още дълго ще съжалявам, че го срещнах.

Няма ли начин view-то и мейла да се вземат от страницата с потребители, където тези данни вече ги има?

И какво ще ми струва в пари някой от Вас да извърши тези модификаци? Дайте някоя оферта (може и на мейла от горния ми пост).

Newbie

Post by mostly » Fri Jul 26, 2013 3:11 pm

Ами трябва да погледна как ти е модифицирана системата аз говорих ако ти е чист OpenCart v1.5.5.1. Ако може да ми пратиш някакво копие от структурата си на базата данни може и да мога да ти помогна за това какво трябва да се направи.

Поздрави

New member

Post by Eleganten » Sat Jul 27, 2013 2:16 pm

Може грешка, че съм пропуснал да го пиша.
Добре, как да го направя това ( в смисъл какво от къде и как да взема, за да го пратя ), че идея си нямам.
Благодаря.

Newbie

Post by mostly » Mon Jul 29, 2013 3:05 pm

В този случай по-добре е да осигуриш достъп до сайта за да го погледна по-бързо ще стане от колкото да ти казвам а ти да се луташ... :)

New member

Post by Eleganten » Tue Jul 30, 2013 5:17 pm

Не мога да дам такъв достъп. Извинявам се и съжалявам, но за мен сте напълно непознат човек, а това е действащ магазин в който се въртят реални пари в реално време и то в немалки количества. Да ви дам подобен достъп ще означава, че съм ви дал достъп до всички банкови сметки, пейпал и ипей акаунти, както и до всички кредитни и дебитни карти на всички клиенти, заедно с пълните права да боравите с тях, включително и с всички суми в тях. Моля, поставете се на мое място и се опитайте да ме разберете - все пак не говорим за някой чат или форум, а за достъп до стотици хиляди лева, а може би и повече, 99% от които не са мои, а на клиентите.

Само ако разберат клиентите за подобен случай и целия магазин става безсмислен, понеже никой няма да посмее повече да ми се довери да ми даде достъп до парите си, камо ли да купува/продава в него и това ако се задоволят всички просто да си тръгнат без да има други последици.

Newbie

Post by ksharlandjiev » Tue Jul 30, 2013 5:43 pm

Имате ли инсталиран vqmod?
Ако Да, ще ви го направя модула, и ще качите само 1 xml файл.
Пишете ми на PM , коя версия на OpenCart ползвате, и ще се договорим.

Power Image Manager | Multi Image uploader | Bulk Update Products to Categories | Bulk Update Orders
Image
NEW! Bulk add options | New! Bulk add attributes | NEW! Keep it Simple Checkout!

Active Member

Location - London, UK