Post by isef-vert » Thu May 09, 2013 8:47 pm

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Χρειάζομαι να έχω πολλαπλά attribute για ένα είδος. πχ έχω ένα attibute -> color με χρώμα γκρί και ταυτόχρονα θέλω να προσθέσω ένα attibute -> color κόκκινο, δλδ δύο attribute color στο είδος. Όταν το κάνω αυτό αποθηκεύει την τελαυταία επιλογη δλδ στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα αποθήκευε το κοκκινο. Είδα ότι στην βάση δεν μπορείς να κάνεις insert δύο attribute για ένα είδος στον πίνακα oc_product_attributes.

Υπάρχεί λύση στο παραπάνω πρόβλημα? Ευχαριστώ πολύ.

Newbie

Post by People's Code » Thu May 09, 2013 11:15 pm

- Μπορείς να φτιάξεις ένα Attribute Group "Color" και διαφορετικά Attributes για το κάθε χρώμα που θα τα αναθέσεις στο group Color. Έτσι κάθε χρώμα που θα προσθέτεις θα εμφανίζεται κάτω από τη κατηγορία Color.

- Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις Attribute "Color" που θα το αναθέσεις σε κάποιο γενικότερο Attribute Group και όταν αναθέτεις το Atrribute "Color" σε ένα προϊόν, στο text θα δηλώνεις κόκκινο, γκρί, πράσινο κλπ που θα εμφανίζονται δεξιά από το Attribute σαν περιγραφή.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by isef-vert » Fri May 10, 2013 1:03 am

Καλησπέρα, δυστηχώς η δεύτερη περίπτωση που μου έγραψες δεν δουλεύει.. Το opencart όταν του βάζεις για δευτερη φορά ένα attribute με άλλη περιγραφή σου σβήνει την πρώτη και αποθηκεύει την δεύτερη... Το θέμα είναι γενικό νομίζω γιατί στην βάση, στον πίνακα oc_product_description δεν μπορείς να κάνεις insert ένα είδος με ίδιο attribute id. Κάτι γίνεται δεν ξέρω. To primary key είναι το product_id με το attribute_id και με το language_id.

Επίσης θέλω να έχω ένα γενικό attribute group και τα attributes μου να είναι color, collection, material κτλ...

Το θέμα ξεκινάει γιατί θέλω ένα είδος να το έχω σε δύο διαφορετικές collection.. Thanks... Ελπίζω να υπάρχει λύση.

Newbie

Post by People's Code » Fri May 10, 2013 1:55 am

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα. Στη δεύτερη περίπτωση καταχωρείς ένα μόνο attribute "Color" και στο πεδίο text του attribute (όταν το αναθέτεις σε ένα προϊόν) εισάγεις όσα χρώματα θες μόνο για το συγκεκριμένο προϊόν.

Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε το ίδιο όνομα attribute και με διαφορετικές περιγραφές, μπορείς να φτιάξεις μερικά attributes με το ίδιο όνομα (θα έχουν άλλο id). Όταν θα τα αναθέσεις στο προϊόν θα εμφανίζεται στο autocomplete το όνομα του attribute κι άλλες φορές. Έτσι θα μπορείς να εισάγεις το attribute όσες φορές το έφτιαξες με ίδια ονομασία.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas