στη προσπάθεια μου να μετατρέψω το e-shop σε μια σελίδα που απλά ο επισκέπτης να μην μπορεί να αγοράζει αλλά να μου ζητάει προσφωρα απο τα προιοντα που θέλει, προσπαθώ να αλλάξω μερικές λέξεις απο την ελληνική μετάφραση.
τα καταφέρνω, αλλά όταν προσπαθώ να αλλάξω στο αρχείο catalog/language/greek/common/header.php μερικές λέξεις όπως το καλάθι να το κάνω προσφορα κτλ κτλ κτλ... μετα δεν μου λειτουργεί καλά η σελίδα.. χαλάει όλη η διάταξη της.
τα καταφέρνω, αλλά όταν προσπαθώ να αλλάξω στο αρχείο catalog/language/greek/common/header.php μερικές λέξεις όπως το καλάθι να το κάνω προσφορα κτλ κτλ κτλ... μετα δεν μου λειτουργεί καλά η σελίδα.. χαλάει όλη η διάταξη της.
- Τι text editor χρησιμοποιείς ?
- Δώστε το URL του καταστήματος ή ανέβασε μία εικόνα για καταλάβω τι εννοείς.
- Αν το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το template "σπάει" λόγο μεγάλου κειμένου, θα χρειαστεί να δω κώδικα HTML για προτείνω λύση.
- Δώστε το URL του καταστήματος ή ανέβασε μία εικόνα για καταλάβω τι εννοείς.
- Αν το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το template "σπάει" λόγο μεγάλου κειμένου, θα χρειαστεί να δω κώδικα HTML για προτείνω λύση.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
χμ.... η σελίδα είναι www.prosforakoufomaton.gr
αλλάζω στα αρχεία που επεξεργάζομαι την κωδικοποιησησ σε utf gia να βλεπω τα ελληνικα.
η σελιδα ακριβως όπως το είπες σπάει, αλλά και μικρές λέξεις όταν βάζω παί γίνετε το ίδιο...
αυτη τη στιγμή το έχω αφύσει όπως είναι. το template είναι το δικο του, δεν το έχω αλλάξει.
αλλάζω στα αρχεία που επεξεργάζομαι την κωδικοποιησησ σε utf gia να βλεπω τα ελληνικα.
η σελιδα ακριβως όπως το είπες σπάει, αλλά και μικρές λέξεις όταν βάζω παί γίνετε το ίδιο...
αυτη τη στιγμή το έχω αφύσει όπως είναι. το template είναι το δικο του, δεν το έχω αλλάξει.
Λόγω της μεθόδου που έχει χρησιμοποιηθεί από το developer, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να κάνεις αυτό που θες. Θα πρέπει να αλλάξεις το κώδικα του κουμπιού σε όλο το template για να υποστηρίζει κείμενο που σπάει σε περισσότερες γραμμές.
Μία λύση που υλοποιείται εύκολα και κεντρικά, αλλά δεν είναι συμβατή με όλους τους browsers, είναι η παρακάτω:
Αρχείο catalog/language/greek/greek.php
Στη γραμμή 25 το:
κάνε το:
Αρχείο catalog/view/theme/default/stylesheet/stylesheet.css
Στη γραμμή 585
το
κάνε το
Μία λύση που υλοποιείται εύκολα και κεντρικά, αλλά δεν είναι συμβατή με όλους τους browsers, είναι η παρακάτω:
Αρχείο catalog/language/greek/greek.php
Στη γραμμή 25 το:
Code: Select all
$_['button_cart'] = 'Καλάθι';
$_['button_cart'] = 'Προσθήκη στη' . chr(13) . 'προσφορά';
Στη γραμμή 585
το
input.button {
margin: 0;
border: 0;
height: 24px;
padding: 0px 12px 0px 12px;
}
input.button {
margin: 0;
border: 0;
min-height: 24px;
padding: 0px 12px 0px 12px;
}
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
σε ευχαριστώ που με βοηθάς, αλά δεν μπορώ να καταλάβω αφου αντικαθιστώ τις λέξεις με άλλες με το ίδιο μήκος ή και μικροτερο π.χ. αντί για αγορά βάζω τη λέξη τελος, και αντί για καλάθι αγορών βάζβ τη λέξη προσφορά, ιατι χαλάει η σελίδα? μήπωε φτέει που ανοιγώ τα αρχεία με το microst expression τα κάνψ σε unicode και τα ανεβάζω έτσι?
- Καταρχάς τα αρχεία γλώσσας είναι ήδη UTF-8 και δεν χρειάζεται να πειράξεις το encoding.
- Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά πριν από την πρώτη γραμμή ή τη τελευταία στα αρχεία της γλώσσας.
- Το text editor που χρησιμοποιείς για να κάνεις αλλαγές στα κείμενα, πρέπει να είναι ρυθμισμένο να μην εισάγει BOM (ByteOrderMark). Αν δεν ξέρεις τι είναι το BOM κάνε μια αναζήτηση. Για το συγκεκριμένο εργαλείο που χρησιμοποιείς μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 40%29.aspx
- Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά πριν από την πρώτη γραμμή ή τη τελευταία στα αρχεία της γλώσσας.
- Το text editor που χρησιμοποιείς για να κάνεις αλλαγές στα κείμενα, πρέπει να είναι ρυθμισμένο να μην εισάγει BOM (ByteOrderMark). Αν δεν ξέρεις τι είναι το BOM κάνε μια αναζήτηση. Για το συγκεκριμένο εργαλείο που χρησιμοποιείς μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 40%29.aspx
PeoplesCode.com
τιποτα... το παράξενο είναι πώς... είμαι στη σελιδα... αλλάζω τις λέξεις.. ανεβάζω το αρχείο, κάνω refresh στη σελίδα , και είναι οκ, εάν όμως περιηγηθώ μεσα στη σελίδα απο το menu, τότε χαλάει όλη.