Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 5:38 am

To ale vloží nový modul nad kategorie, takže to bude asi vypadat nehezky . bude mezi těmi 2 moduly mezera.
Já bych klidně šablonu upravil, není to žádný velký zásah a při updatu by to nemuselo nějak extra vadit.
Při updatu bych nahrál novou verzi a tlačítko tam třeba znova dopsal - při updatu se dají zobrazit řádky, které se liší mezi novou verzí a vaší verzí.

Manuály netřeba stěhovat, jen přepsat v databázi.

Mass update product descriptions/Hromadná změna popisků zboží

Active Member

Location - Europe, Czech republic; Hradec Králové, Brno

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 5:49 am

Hmm, uvidime, ten modul slibuje moznost vypnout nadpis, apod... kdyby sel stylovat, dalo by se to prirazit pres css.. :-)
Ale jestli to bude hnusne, klidne tu sablonu upravim, uz jsem ji upravoval i kvuli tech ikon, ktere povedou do tech neviditelnych kategorii, takze si stejne nejake poznamky udelat musim :-)

A downloady pres DB tahat nechci, k tomu mne nikdo neprinuti, nemam rad znakove sady a databaze :laugh:

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 5:52 am

To byl nějaký zvláštní problém, mě se to ještě nestalo :-)
V databázi vlastně ani diakritika nebude, protože soubory na ftp diakritiku nemají, nebo by alespoň radši neměly mít.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 5:57 am

Ja vim, ale ja s diakritikou bojuju furt a vsude, nemam ji rad, stejne jako kodovani (ne jako PHP, ale kodovani znaku).
A databaze nemam rad proto, ze se nedaji spravovat v total commanderu :-) mam rad system slozek... Proste pro kazdy produkt mam slozku, v ni fotky, manual, SW apod. Je jednoduche to prekopirovat, ale je piplacka to nekam zadavat do db.

Navic co system, to jiny format. Delani ruznych prevodnich scriptu, apod... ne, chci to resit jednoduse :-) ta myslenka s tim zobrazenim obsahu slozky v popisu produktu se mi proste libi a je to zcela automaticke :-)

Mam rad automaticke veci a systemy, nerad delam neco rucne... Proto budu rucne prepisovat asi 300 produktu z VM do OC :laugh: Asi si k tomu koupim nejakou dobrou lahev. Delat na to script by byla hovadina, rovnajici se pulce casu u toho prosezeneho, navic muzu provest revizi popisu, vlozit meta, apod :-)

New member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 6:01 am

Tak mne napadlo ze jeste musim vyresit watermark... Mam sablonu, co pouziva nejaky cloud zoom, takze si zmensuje obrazky sama. Ma nejake temp soubory, apod.

Na starem shopu jsem pouzival vcelku hezky script na watermark, ktery to vkladal pres .htaccess

Hodil se do slozky s velkyma obrazkama a bylo to. Snad to pujde pouzit. Myslim, ze se dala nastavit velikost, od ktere to fungovalo. Potrebuju totiz, at mi to neovodoznakuje nahledy :-)

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 6:03 am

V databázi je lepší organizace a nezasvěceným bohužel připadá jako totální bordel a nepřehledná věc. :-(
Kódování v opencartu by snad mělo být všude vyřešené, nebo jste narazil na nějakou chybu ještě?

Ono to je celkem jedno jak se ten odkaz do popisu dostane, ale z databáze se rychleji vypisuje, řadí, filtruje atd. ;-)

Watermark umí opencart v základu, akorát nevím kde se dá nastavit.
Tak asi jedině upravit catalog/model/tool/image.php :-(
Zajímavé je, že v opencartu je tolik věcí, ale ne všechny se používají.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 6:19 am

Rekl bych ze OpenCart je nedoceneny a nema velkou komunitu. Chybi mu takove ty tutorialy, jako how to... a seznamy must have modulu, apod...

Shanim treba one product eshop. Nebo three product, to je fuk, proste mini eshop pro peknou domenu. Resil jsem to pres WP a objednavkovy formular, protoze VM byl pro tenhle ucel nepredstavitelny moloch a zase, kdyz se podivam po jinych mini eshopech, tak nic neumi.

OC je pro tohle idealni, ale chtelo by to, nejake doporucene sablony. Proste dodat to jako komplet, at clovek nemusi tyden hledat rozsireni, jako ja. Jen naboucha produkty a jede.

Cetl jsem, ze shanite nejake tipy na to, co delat... tohle si myslim neni spatny zamer ;)

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 6:24 am

Já nejsem grafik, takže šablonu nedoporučím - maximálně vyberu z nějakého výběru přijatelné.
Takový seznam asi udělat nepůjde - každý očekává od eshopu něco jiného.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 6:32 am

Je fakt, ze tisic lidi, tisic chuti... Kdyz jsem obcas koukal, jake sablony lidi stahuji/kupuji, sly mi oci kolem :laugh:
Nicmene jsou urcite trendy v kazde dobe a dal by se dat dokopy nejaky seznam 5 sablon, ktery by se zavdecil (skoro) vsem :-) Je fakt, ze treba konkurence co se tyka pronajmu uz tady je... ale ja jsem treba na pronajmy celkem haklivy a nesel bych do nich. Kdyby mi nekdo nabidl plug and play reseni za solidni peniz....

Samozrejme, dnes si uz poradim, ale v dobe, kdy jsem hledal a tapal a zbytecne pouzil ten wordpress, ktery stejne asi budu predelavat...

New member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 10:28 pm

Narazil jsem na pomerne zajimavy problem, nebo vlastnost? :-)
Nevim, jestli je to jen moji sablonou, nebo je to vlastnost OC...

Ale mam kategorie POCITACE > komponenty > monitory > test1

1) Kdyz do popisu kategorie nenapisu zadny text, tak se mi vubec neukazou podkategorie (refine) v popisu kategorie POCITACE a hloubeji...

2) Mam zapnute SEF adresy. Kdyz ale nepojmenuju keyword kategorii, tak jsou sice vypsany vlevo v menu kategorii, ale nejde na ne klikat - odkaz nevede hloubeji. Az kdyz pojmenuju keyword, tak to funguje

Je to normalni? je tedy POTREBA davat do popisu aspon dve tecky a je NUTNE ihned pri vlozeni kategorie zvolit jeji SEF nazev, jinak se do ni nejde proklikat?

Diky moc, nevim, jestli to neni chyba sablony a je to normalni :-)

EDIT : a kdyz zalozim nove kategorie a nedam SEF popis, tak to chodi s cestami index.php categorypath 60_20 atd... takze se to tyka jen kategorii nahranych z DEMO uctu. Ty demo polozky jsou asi nejake divne, zrejme je co nejrychleji smazu :-)

Jinak popis trva... kdyz nevlozim zadny popis, neukaze se mi v topu kategorie ani refine a podkategorie... to je ale asi chybka sablony, kdy tvurce nepocital, ze by nikdo nedaval do kategorie zadny popis a tak se nevykresli ani podkategorie.
P.

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 10:38 pm

To by neměl být problém.
V controlleru se kontroluje jestli pole není prázdné, takže by to mělo v pohodě projít.
Jestli někdo něco takového dal do šablony tak bych asi rychle prchal pryč :D

Demo data jsou k ničemu, okamžitě letí do /dev/null (černá díra).

Active Member

Post by darksir » Thu Oct 03, 2013 12:31 am

Sablona je to renomovana, asi to jen nedomysleli :-)
Demo data smazu, ale peru se ted s temi layouty...

Myslel jsem, ze to bude snazsi. Umim si vytvorit layout pro produkty, apod...
Ale nevim, jak vytvorit layout, ktery bude odkazovat jen na prazdnou stranku, do ktere si nahazim moduly (ten modul s latest products doprostred...)

Nevim, jakou adresu nastavit do route toho layoutu... vzdycky mi to hodi, ze stranka neexistuje

New member

Post by CZechBoY » Thu Oct 03, 2013 12:42 am

Toto je MVC(L) systém, takže je nutné vytvořit alespoň controller. V controlleru potom lze nastavit šablonu přes

Code: Select all

$this->template = 'default/template/bla/blabla.tpl' 
nebo echovat přímo v controlleru, ale to je velký krok zpět.
oficiální opencart nápověda k MVCL

Active Member

Post by darksir » Thu Oct 03, 2013 12:47 am

Povedlo se mi, vytvorit si klasickou informacni stranku... te se da priradit layout, pokud se nepletu... a kdyz do popisu te stranky dam jen : nejnovejsi produkty :
a do bottom vlozim ten modul, melo by to taky fungovat?

Jinak mrknu i na ten druhy zpusob, je to asi cistejsi

New member

Post by CZechBoY » Thu Oct 03, 2013 12:53 am

I tak se dá, pokud to funguje a není nutné zasahovat do systému tak je to čistší asi ;-)

Active Member

Post by darksir » Thu Oct 03, 2013 1:05 am

Funguje to fajnove.... Da se dokonce umistit modul nad obsah a do informace tedy umistit jen neco nepodstatneho... treba ze zbozi prubezne pridavame a blabla... a modul je pak NAD tou informaci...

Problem ale je, ze se ten modul chova nejak divne... mam tam ten latest a umistil jsem ho do content top / content bottom
Kdyz je tam jen ten modul, je to OK... ale kdyz si treba do leveho sloupce vrazim kategorie, tak ten modul zacina az pod kategoriema. Je sice uprostred, ale je tam mezera... To je vec sablony, nebo je to tak blbe v OC?

New member

Post by CZechBoY » Thu Oct 03, 2013 1:13 am

Vše co se zobrazením po stránce souvisí je věc šablony.
Opencart je funkční věc, takže moc chyb neobsahuje ;-)

Active Member

Post by darksir » Thu Oct 03, 2013 1:25 am

Hmm, tak v home i category se ten modul zobrazuje spravne, cili bude neco shnileho v tpl pro information, jdu to prolezt :-)

EDIT : hmm tak i kdyz obejdu ten muj custom layout a strcim latest proste do information layoutu, tak kdyz si nalevo dam kategorie a do top content latest modul a kliknu na about us, tak ten latest zacina az pod kategoriema... Takze bude chyba v information..

New member

Post by hawkey » Thu Oct 03, 2013 4:20 am

Někde jste musel udělat chybu. Se standardní šablonou information.tpl se tohle neděje.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by darksir » Thu Oct 03, 2013 7:36 am

Jj, je opraveno, meli chybu v souboru, nebyl tam jeden tag a tak to rozhazovalo stranku... holt i premiovi programatori se nekdy seknou ;)

New member