Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 9:38 pm

Rekl bych ze je to celkem dobra vec... kdyz to vypnu, mam ve zdrojaku XML tohle :

<ul>
<li>Processor Qualcomm® MSM 7201A™ 528 MHz</li>

silenej bordel...

New member

Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 9:40 pm

Priznam se, ze veskere kodovani a znakove sady z duse NENAVIDIM, takze nevim, co je konkretne apostrof. Je to proste to, co se pise v anglickem It´s OK :-)
V databazi ten znak ma oznaceni &acute; cili je treba ho najit a prevest na neco citelneho. Asi to neni znak, ktery se pouziva u nas, ale proste v tech demo datech se mi tam nahral.. kdybych ho smazal, mam klid, ale chci to osetrit tak, at to chodi i s nim.

New member

Post by CZechBoY » Tue Oct 01, 2013 9:44 pm

To je kódování entit - html kódu.

A funguje to?
&acute; je á

Mass update product descriptions/Hromadná změna popisků zboží

Active Member

Location - Europe, Czech republic; Hradec Králové, Brno

Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 9:50 pm

moje nervy.... :-)
http://www.theasciicode.com.ar/extended ... e-239.html
tady je acute zase apostrof, nebo ktery to ten blbinec... V pspadu je acute zase neco jineho... radsi to smazu a nebudu zadne debilni apostrofy, ani jine znaky pouzivat a bude klid, jinak bych byl sprosty. A az nekdo zalozi hnuti pro zruseni ceske diakritiky, budu hlasovat bez vahani.

Jak by bylo na svete skvele bez vsech apostrofu, hacku a carek a jinych blbosti :-)

New member

Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 9:55 pm

Tak to je gol.. ted jsem ten imac otevrel v adminovi, na konec popisu jsem doplnil kousek sveho textu, ulozil a najednou vse jede jak ma... je to mozne?
Asi byl problem s tim kodovanim databaze, nebo co

New member

Post by CZechBoY » Tue Oct 01, 2013 9:57 pm

Je to možné.
Spíš dělá paseku ten substr, který by se měl vyměnit asi za mb_subsr.

Active Member

Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 10:20 pm

Nene, vubec, me se to zmenilo v databazi... uz tam neni ten zapis &neco; ale ‘
To je prave zvlastni... primo v okenku description v phpmyadminovi. Jakoby se tou editaci, doplnenim a ulozenim ta data konvertovala.

New member

Post by darksir » Tue Oct 01, 2013 10:24 pm

Jinak ted se koukam na tu tabulku uzivatelu... Prijde mi celkem nerealne (velmi pracne) dostat tam ty puvodni zaznamy vc. adres, aby to bylo spravne sparovane atd... Navic mam zatim celkem male procento vracejicich se zakazniku, takze to asi vyresim novou registraci na novem shopu. Rad ale aspon natahnul uzivatelska jmena a emaily, aby kdyz se uzivatel pokusi prihlasit, si mohl vygenerovat heslo.

Bude to fungovat, kdyz tam nebudu pro daneho uzivatele mit adresu? Nebo se na to vykaslat a radeji nechat vsechny, at se znova registruji a nic nenatahovat? Bojim se, aby to pro ty lidi nebylo slozitejsi (doplnovat adresu), nez se proste znova zaregistrovat - coz muzou udelat pohodlne az v kosiku pri placeni.

New member

Post by CZechBoY » Tue Oct 01, 2013 10:49 pm

Taky bych to asi nechal na nové registraci, heslo převést nejde a žádat uživatele o změnu hesla, nevím nevím...

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 3:11 am

Diky za nazor, udelam to tak :-) Aspon si lidi aktualizuji udaje, adresy, apod. Nikdo snad nemusi slozite vzpominat, jakou ma adresu, takze je to rychlejsi, naklepat to znovu, nez lustit, co to po mne vlastne chteji :-)

Jinak vidim, ze jste pres OC borec, tak se jeste zeptam, snad neotravuju dnes uz moc :-)
Mam na webu klasicke menu kategorii vlevo. Nahore se zobrazuji take. Rad bych ale pridal do headeru par ikonek, ktere by zakaznika hodily do kategorii, ktere budou jinak razene. Priklad treba prodavam elektroniku, tak v kategorii mam rozdeleni na bile spotrebice, PC, komponenty, apod.
Ty ikony by vedly treba do kategorie - darky, do domacnosti, do auta, apod.. A do tech bych si zaradil urcite zbozi, ktere bude i v tech jinych kategoriich.

Potrebuji tedy, tyhle kategorie ukryt z navigace. Aby se neukazovaly v klasickem menu kategorii a nerusily tak.
nasel jsem na webu nejake scripty pro skryti kategorie tim, ze se ji nastavi sort order -1, -2 atd...
A ja se ptam, je to OK, nebo existuje neco lepsiho pro tento ucel ?

Diky :-)

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 3:21 am

Děkuji za kompliment. :-)
V administraci se dá nastavit položka "Top" nebo v češtině "Zobrazit v menu" na odkšrtnuto a kategorie by se neměla zobrazit.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 3:27 am

A jeste jedna drobnost, co mi chybi ke stesti -

1) existuje nejaky HTML modul, ktery umozni zobrazit externi stranku v okne ?

Mam ulozeny na webu manualy a rad bych si do navigace hodil odkaz "ke stazeni" a v prostredni pozici by se mi otevrela stranka treba http://web.cz/manualy kde uz bych si mohl prochazet adresare...

2 ) jak nejsnaze do pozic v sablone vlozit custom obsah? Treba ruzna tlacitka, oznameni, apod. ? Tak, abych nemusel pokud mozno hrabat do sablony?

3) multijazycny shop - chapu spravne, ze se da pro AJ verzi webu definovat jen urcite produkty? Chtel bych zkusit par produktu nabidnout evropskym zakaznikum, ale opravdu jen vyber produktu. Neni pak lepsi nainstalovat extra instanci OC s omezenym sortimentem? Nebo multishop?

Diky moc za rady, pak uz se jen prokopat tou hromadou zbozi a startujeme :-)

New member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 3:30 am

Tak to TOP funguje, ale bohuzel jen pro horni menu. V tom bocnim se to ukazuje stale. Navic jsem si ho docela prekopaval, protoze se mi nelibilo, tak jsem ho "narouboval" z jine sablony :-) budu asi muset mrknout, jak je to vypinani resene a jenom to implementovat i v tomhle menu modulu.

EDIT :
tak do toho koukam a hrabal jsem jen do sablony, ale modul by mel zustat stejny, tam se nic nedelalo. Neni mozny, ze ten modul nema tuhle funkci a vztahuje se to jen na TOP menu?

Otazka : v nastaveni je jeste nejake Column omezeni, hned pod tou funkci TOP ? Co to je?
Last edited by darksir on Wed Oct 02, 2013 3:48 am, edited 1 time in total.

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 3:47 am

V headeru to je řešené jednoduše:

Code: Select all

if ($category['top']) { // vložení kategorie do velkého pole menu
Překlad u některých produktů lze udělat jenom hackem - nahrát do databáze překlad jen por některé produkty. Avšak potom se nebude v administraci moci produkt upravovat (ten produkt, který nemá všechny produkty) protože bude admin vyžadovat všechny překlady.

Manuály (downloady) se dají dát přímo k produktu.

Custom obsah nevím přesně co znamená, ale přes šablonu je to celkem jednoduché řešení.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 4:18 am

Super pridal jsem if category top do controlleru modulu category a funguje to... Diky moc, je to mnohem elegantnejsi reseni, protoze v topu mam menu, ktere zobrazuje po najeti tabulku s kategoriemi, cili nepotrebuju vylucovat nic z top menu, ale potrebuju obecne nezobrazovat urcite kategorie, at uz nahore, nebo nalevo.

Takze diky, pomohl :-)

Ted se to tak jeste naucit udelat jako vqMOD script a pujdu spat spokojenej :-)

New member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 4:54 am

Tak na vqmod kaslu, je to stejne zbytecne trapeni :-)

Hraju si s tema odkazama do sablony. A chybi mi jeste jedna vec ;D
Da se nejak jednoduse zobrazit posledni pridane produkty? Moje idea je, mit nad kategoriema tlacitko NOVINKY, ktere mi zobrazi layout v podstate klasicke kategorie s tim rozdilem, ze tam budou produkty z celeho eshopu pridane treba v ramci poslednich 30 dnu.

Vim, ze existuji moduly, ktere toto zobrazuji po stranach a v boxech. Ja bych ale chtel, aby se to ukazalo jako vypis zbozi. Aby tam mohlo byt treba 30 produktu. Bez toho, abych musel vkladat to zbozi do nejake specialni kategorie. Je to resitelne?

P.

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 5:05 am

Modul "Poslední přidané" + limit 30 produktů :-)
Musel by se upravit, aby tahal jen produkty do těch 30 dnů, no.
Takže i model products, já bych tam radši nechal posledních 30 produktů, je to možná lepší, protože tam pořád něco bude.

vqmod je celkem v pohodě:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<modification>
	<id><![CDATA[Skryti top == 0 kategorii v modulu Kategorie]]></id>
	<version><![CDATA[2013.10.01]]></version>
	<vqmver><![CDATA[2.1]]></vqmver>
	<author><![CDATA[CZechBoY]]></author>

<file name="catalog/controller/module/category.php">
		<operation>
			<search position="after"><![CDATA[foreach ($categories as $category) {]]></search>
			<add><![CDATA[
			if($category['top'] == 0)
				continue;
			]]></add>
		</operation>
	</file>
</modification>

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 5:26 am

Proste borec :-) obdivuju, jak stihate cely den odpovidat dotazy ze vsech koutu sveta... resp. jak to vubec organizujete? Nejaka RSS ctecka, nebo notifikace do mejlu ? :-)

Ten modul latest je dobry napad. Trochu vstrebavam filozofii layoutu na OC. Jsem zvykly na neco jineho z joomly, takze se prave seznamuju s layouty a moznosti si pridat svoje. Cili vlastne vytvorim vlastni layout, nasekam do nej moduly s kategoriemi a do content top vrazim ten latest modul s limitem, je to tak?

Mate pravdu, nejlepsi je nechat tam tech x poslednich, protoze o to mi vlastne jde. Ukazat, co je noveho. A na to postranni modul s par kusy zbozi proste nestaci. Super napad :-)

EDIT : a uplne stejne asi vyresim ty downloady... sezenu nejaky iframe modul, nebo neco, co zobrazi "okno" s externim obsahem a bude to. vytvorim pro to zase layout a udelam si odkaz na tenhle pohled a bude. To pridavani manualu ke zbozi mi moc nevoni, protoze mam celkem hezkou strukturu, kde mam obj.kody a k nim veskere soubory ke zbozi. A je snazsi to kopirovat pres FTP, nez to vkladat rucne. Do popisu si pak jen vlozim odkaz typu download.web.cz/produkt/x123 a zakaznikovi se otevrou vsechny soubory ke stazeni k danemu produktu. Kdyz neco aktualizuji, jen prehraju ten adresar s kodem produktu a ma tam vzdy aktualni soubory. Nemusim nikam klikat a menit v nastaveni.
Navic muzu ruzne kouzlit s ulozenim tech souboru skrze htaccess apod. Definovat pristup atd.
Jen je asi trochu skoda, ze kdyz nekdo vlozi primy odkaz, hodi to navstevnika na download web a ne na eshop. To jeste casem doresim :-)
Last edited by darksir on Wed Oct 02, 2013 5:32 am, edited 1 time in total.

New member

Post by CZechBoY » Wed Oct 02, 2013 5:32 am

RSS + email, mám semestr tak je času dost :-)

Moduly lze různě házet po stránce (content_top, content_bottom, column_left, column_right).
Avšak stále nechápu o co se snažíte - pokud chcete upravit zobrazení modulu kategorie tak jděte do catalog/view/theme/*/template/module/category.tpl a upravujte jak se Vám zlíbí.

Přes databázi by to šlo nějak hromadně nahrát, možná i jeden download přiřadit k více produktům.

Active Member

Post by darksir » Wed Oct 02, 2013 5:34 am

Ja rozumim, ja nechci nic drasticky upravovat, jen si chci vlozit graficke tlacitka nad menu kategorii vlevo. A nechce se mi kvuli tomu hrabat do sablony, stahnul jsem si modul custom html, tak to prdnu do nej a umistim ho nad modul kategorie a bude to :-)

EDIT : k downloadu mne ted napadla jina myslenka. Ze by se dalo automaticky v sablone produktu zobrazovat obsah adresare na urcite url, koncici kodem produktu. Proste automaticky index adresare. To by bylo nejhezci reseni :-) Odkaz na soubory by sel posilat zakaznikum jako odkaz na produkt a soucasne update souboru by se provadel pres FTP primo na download subdomene se soubory.

Od jiste doby se snazim nesverovat vsechno eshopu. Pak se zmeni SW eshopu a vsechno jde do kytek :-) a vyvoj jde celkem rychle, kdo vi, co tu bude za 3 roky a zase kvuli tomu stehovat vsechny manualy ? :-)

New member