Post by hawkey » Wed Jan 19, 2011 1:21 am

Ano nějaká chybka se vám vloudila, když zadáváte do SEO URL "EFKO, IGRÁČEK,22012, policista"

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by marty » Wed Jan 19, 2011 3:25 pm

hawkey wrote:Ano nějaká chybka se vám vloudila, když zadáváte do SEO URL "EFKO, IGRÁČEK,22012, policista"
Ano, predpokladam ze SEF url (zadavane v OC do kolonky SEO tusim) v kombinaci "EFKO, IGRÁČEK,22012, policista" je fakt blbost, to sis clovece poletl s Tagynou (Zadava se do Meta Tagu nebo jak je to v OC prelozeno).

Cili do Meta Tag si to muzes vepsat i s diakritikou. Do Meta Desc(ription) nebo Meta popis ci jak je to nazvane Si napis napr: Igráček v motivu policisty ze policejniho sboru 22012 Las Vegas. Výrobce EFKO.

SEO (SEF url): tam musis vepsat igracek-policista-efko-22012, nebo neco podobneho!

Pokud jsem pochopil tvoji problematiku spravne, je toto pro tebe jednoduchy navod jak se v tom orientovat.

Takze zdar a nezdar ;-)

New member

Post by marty » Sun Jan 23, 2011 1:08 am

zdarec borci, da se feed otestovat na localu?

Co takhle tato hlaska:

Chyba parsování XML: Dokument není dobře zformátován
Adresa: http://localhost/www_opencart/xml.php
Řádek 3, sloupec 222:Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(SELECT * FROM product_special WHERE (date_start = '0000-00-00' OR date_start <=' at line 13<br />Error No: 1064<br />SELECT p.product_id,p.quantity,p.image,p.date_available,p.sku,pd.language_id,pd.name,pd.description,pd.meta_description,
------------

EDIT: hlasku vypisuje posledni zde uvedeny soubor pro export feedu (tusim export.zip od hawkey). Zatim frci verze heurekacz_2010_008.zip.

EDIT2: Jestlize si chce zbozi.cz stahovat XML soubor s daty, musi byt nekde ulozen. Co umozni ulozeni dat tak jak je vidim pri zobrazeni spusteneho *.PHP souboru? Provede se to automaticky, nebo ctrl+c a v?

Diky borci

New member

Post by berushka » Sun Jan 23, 2011 2:15 am

marty wrote:zdarec borci, da se feed otestovat na localu?
IMO tomu nic nebrání.
marty wrote:EDIT: hlasku vypisuje posledni zde uvedeny soubor pro export feedu (tusim export.zip od hawkey). Zatim frci verze heurekacz_2010_008.zip.
tak porovnej funkční a nefunkční verzi a případně to oprav :)
marty wrote:EDIT2: Jestlize si chce zbozi.cz stahovat XML soubor s daty, musi byt nekde ulozen. Co umozni ulozeni dat tak jak je vidim pri zobrazeni spusteneho *.PHP souboru? Provede se to automaticky, nebo ctrl+c a v?
Nemusí, ale může. XML soubor je totiž Výsledkem běhu toho skriptu. Takže existují dva způsoby použití:

1) Jako XML se zaregistruje uvedený PHP skript, takže kdykoliv si o to kdokoliv řekne, provede se skript a výsledné XML se stáhne. Výhodou je, že se vždy dodají čerstvá data. Nevýhodou může být, že vlastně nevíte, jaká data jste poskytli v případě, že data v databázi často a hodně mění.

2) Skript spouštíte ručně a jeho výsledek (XML) uložíte na server. Toto XML pak zaregistrujete. Výhodou je, že máte úplnou kontrolu nad tím, jaká data dodáváte, třeba pokud se data navíc moc nebo vůbec nemění. Nevýhodou je, že v případě významných změn v databázi, musíte postup s ručním vygenerováním opakovat.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by marty » Sun Jan 23, 2011 2:36 am

To berushka:
diky za info.

Je xml "generator" osetren take proti tomu, ze je zbozi napr. Zakazano a tedy se momentalne generovat nebude?
Az se zase povoli tak se pri generovani vypise do XML.

Pocitate s tim nekdo?

Diky

New member

Post by hawkey » Sun Jan 23, 2011 3:40 am

Samozřejmě.

Active Member

Post by marty » Sun Jan 23, 2011 3:33 pm

hawkey wrote:Samozřejmě.
Ahoj, predpokladam ze ve tvem vlastnim souboru export.php to osetrene mas. Ale testuji tu predposledni verzi heurekacz_2010_008.zip a ta vytahuje vsechna data!

To hawkey? A co kdyz je zakazana cela kategorie (nemusis tak zakazovat miliony zbozi manualne jeden za druhym) a rovnou to "vypusti" generovani zbozi do feedu.

Zdar borci

EDIT: Tak pro verzi OC 1.4.9.3 bez nejakych velkych programovych zasahu (jinde nez v modulech platby a dopravy) se nejlepe osvedcila verze zbozicz_2010_007(.zip). Nevytahuje zakazane zbozi (avsak, je-li povolene zbozi v zakazane kategorii, stejne se zobrazi), data pro XML feed jsou dostatecne pouzitelna.
EDIT2: zeptam se, URL by se melo vygenerovat i na localu jako
<URL>http://localhost/www/index.php?.....atd</URL>
nebo
<URL>index.php?route=product/product&product_id=23</URL>

v mem pripade to ukazuje to druhe i kdyz je tam osetreni na HTTP_SERVER.
Pouzito zbozicz_2010_007(.zip), helfne nekdo?

DIky

New member

Post by hawkey » Sun Jan 23, 2011 6:30 pm

Když zakážeš kategorii tak nezakážeš produkty v ní, jsou stále dostupné jinými cestami (přes novinky, související produkty, vyhledávání).

Active Member

Post by marty » Sun Jan 23, 2011 7:39 pm

hawkey wrote:Když zakážeš kategorii tak nezakážeš produkty v ní, jsou stále dostupné jinými cestami (přes novinky, související produkty, vyhledávání).
Coz jasne, to se da pochopit. Ale kdyz chces zakazat napr. 1000 polozek zbozi, tak nez odklikavat jeden po druhem, napadne te zakazat celou kategorii a setrit tim tak cas.

New member

Post by berushka » Sun Jan 23, 2011 11:48 pm

marty wrote:Coz jasne, to se da pochopit. Ale kdyz chces zakazat napr. 1000 polozek zbozi, tak nez odklikavat jeden po druhem, napadne te zakazat celou kategorii a setrit tim tak cas.
Když chci zakázat produkty v celé kategorii, vezmu phpmyadmina a udělám to přes sql :)
Stejně tak dělám zakazování produktů, které už nejsou na skladě a pod. Ale uznávám, že to není pro každého.

Active Member

Post by swampshop » Mon Jan 24, 2011 9:09 pm

ahoj všem ve spolek. Pomohl by někdo s postupem jak na feed pro zbozi.cz, heureka.cz a jestli jsou i nejake jine? Nevim kam co nakopírovat. registrace na zboží a heurece je mi jasna. jde mi jen o to, kam a jak to nahrat do stranek. děkuji

New member

Post by marty » Mon Jan 24, 2011 10:27 pm

swampshop wrote:ahoj všem ve spolek. Pomohl by někdo s postupem jak na feed pro zbozi.cz, heureka.cz a jestli jsou i nejake jine? Nevim kam co nakopírovat. registrace na zboží a heurece je mi jasna. jde mi jen o to, kam a jak to nahrat do stranek. děkuji

Zdar, kdyz projdes toto

Code: Select all

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=89&t=6281
bude ti to jasne.

Zdar.

New member

Post by swampshop » Mon Jan 24, 2011 10:39 pm

jj, díky, to jsem četl, ale kolikrat se něco měnilo, tak jsem chtěl jen vědět, co je finální verze. ale i tak díky

New member

Post by marty » Tue Jan 25, 2011 4:07 pm

swampshop wrote:jj, díky, to jsem četl, ale kolikrat se něco měnilo, tak jsem chtěl jen vědět, co je finální verze. ale i tak díky
Jasne, mne napr. vyhovuje verze zbozicz_2010_007.zip

Ma vse co potrebuji. URL sice zacina jako index.php ale pak je tu zbozicz_2010_009.zip tam uz je url zacinajici http://

Da se to nejak nakombinovat, ale jeste nevim jak. To jsou zatim poznatky na localhostu s OC 1.4.9.3

Zdar

New member

Post by marty » Fri Jan 28, 2011 10:21 pm

Zdar, resil sem problem s promennou VARIANT ve FEED zbozi. Pomoc prisla od Berushka, tak pokud by nekdo nekdy resil tento problem, zde je reseni v pripade pouzivani feedu zde sdileneho na foru.

Marty to Berushka:
"Ahoj, muzes mi prosim poradit kde je chybka kdyz se mi negeneruje pro zbozi promenna VARIANT? Mam zavedene zkusebi zbozi i s jinema moznostma, ale negeneruji se."

Berushka to Marty:
"Ale v kódu to není, ten funguje i všem ostatním. Bude to spíše v databázi a do té já Ti nevidím. Chtělo by to zjistit, co Ti vrací to query hledající možnosti pro nějaký vybraný produkt:"

$query_product_option = $db->query("SELECT ov.quantity, ov.price, ovd.name as value, od.name " .
                                                       "FROM " . DB_PREFIX . "product_option_value ov, " .
                                                                 DB_PREFIX . "product_option_value_description ovd, " .
                                                                 DB_PREFIX . "product_option_description od " .
                                                       "WHERE ov.product_option_value_id = ovd.product_option_value_id AND " .
                                                             "ov.product_option_id = od.product_option_id AND " .
                                                             "od.product_id = '" . $product['product_id'] . "' AND " .
                                                             "od.language_id='5'");
Osobně si myslím, že máš jinak definovaný jazyk - češtinu. Podívej se do databáze, co máš v tabulce language - sloupeček language_id a uprav si tu část scriptu, kde je

od.language_id='5'
Marty to berushka:

Diky pomohl mi problem s language. Nejak jsem si te 5ky proste nevsiml, protoze je vsude uvedeno osetreni formou

"od.language_id='".$lang."'");
a tak jsem to nahradil za $lang
Diky variant jsem vyresil.

Nejsem ve feedu zkuseny, ale je normalni, ze se zobrazuje i pro cenu za variant tez stejna cena jako v pripade hlavniho produktu?

Diky, diky

New member

Post by marty » Wed Feb 02, 2011 9:44 pm

Zdar chalani, uz jsem se nekde ptal....ale odpoved se mi nedostalo a zatim sem neodhalil problem.

U jednoho XML feedu se mi ukaze URL s http:// a jiny XML zacina rovnou indexem. Asi to neni tim, ze je to na localu, protoze obe sem testoval na localu OC 1.4.9.3.

Pouzity soubory zde nabizene.

Diky za tip

New member

Post by marty » Fri Feb 04, 2011 10:33 pm

marty wrote:Zdar chalani, uz jsem se nekde ptal....ale odpoved se mi nedostalo a zatim sem neodhalil problem.

U jednoho XML feedu se mi ukaze URL s http:// a jiny XML zacina rovnou indexem. Asi to neni tim, ze je to na localu, protoze obe sem testoval na localu OC 1.4.9.3.

Pouzity soubory zde nabizene.

Diky za tip

Zdar, jak jsem jednou cetl na jednom foru, "hele kdyz neco nenabidnes, nikdo ti tu neporadi" , zde se objevuje "od dob paypalu se nedekuje", ale "vyzva je vyzva" :-) a proto jsem se pokusil ten kod taky trochu projit a pokud ma nekdo problem s URL ve feedu jako ja, vyresil jsem to narychlo:

$config = new Config();

define('HTTP_SERVER', $config->get('config_url'));
        define('HTTP_IMAGE', HTTP_SERVER . 'image/');

if ($config->get('config_ssl')) {
                define('HTTPS_SERVER', 'https://' . substr($config->get('config_url'), 0, 7));
                define('HTTPS_IMAGE', HTTPS_SERVER . 'image/');
        } else {
                //define('HTTPS_SERVER', HTTP_SERVER);
                define('HTTPS_SERVER', 'http://www.domena.cz/');//uprava
                //define('HTTPS_IMAGE', HTTP_IMAGE);
                define('HTTPS_IMAGE', 'http://www.domena.cz/image/');//uprava
Resi to rozdil url mezi SSL a neSSL webem takze pokud nemate aktivni SSL na svem shopu, zamerte se na upravu okomentovanou jako //uprava, jinak o par radku vyse pro SSL.
Takto to zatim faka, jeste nevim jak to zprovoznit univerzalne, ale mozna uz tu bude nekdo kdo se pripoji.

Zdar borci.

New member

Post by marty » Sat Feb 05, 2011 12:04 am

berushka wrote:
marty wrote:Coz jasne, to se da pochopit. Ale kdyz chces zakazat napr. 1000 polozek zbozi, tak nez odklikavat jeden po druhem, napadne te zakazat celou kategorii a setrit tim tak cas.
Když chci zakázat produkty v celé kategorii, vezmu phpmyadmina a udělám to přes sql :)
Stejně tak dělám zakazování produktů, které už nejsou na skladě a pod. Ale uznávám, že to není pro každého.
Zdarec, ale toto je otrocka prace! Pro danou kategorii by se to melo dat nastavit, kdyz je deaktivovana, tak jsem u nekterych shopu zaznamenal ze se to zepta zda zakazat i polozky v kategorii. Je snazsi vypnout naraz 1000polozek a 10 potrebnych (viz do souvis.zbozi ci novinek, kdyz uz nekdo chce) povolit, nez postupne zakazovat jednu po druhe.

Mozna ze nas ceka par prijemnych novinek ve verzi 1.5. Hlavne doufejme, ze kompatibilita zase nebude v nivec.
Zdar.

New member

Post by marty » Tue Feb 08, 2011 4:09 pm

Ahoj, najde se nekdo, kdo by se pokusil poradit?
Resim jak na VALUE OPTION.

Kdyz je zbozi s nejakou dalsi variantou, ve feedu se mi i pro nej ukaze stejna cena jakou pro hlavni polozku ze ktere vychazi.

Moje upravy moc nepomahaji, helpne mi nekdo?
Zkousel jsem aby se k cene pricetla/odecetla rozdilna hodnota definovana v PRODUCT_OPTION_VALUE pres vlastni prefix (tedy aby se skutecne odecetla ci pricetla definuje jeho vlastni prefix)

// VARIANT
		foreach ($query_product_option->rows as $product_option) {
			echo("<VARIANT>");
			echo("<PRODUCTNAMEEXT>" . product_name($product_option['name']) . ": " . product_name($product_option['value']) . "</PRODUCTNAMEEXT>");
			if ($product_option['quantity']>0) {
                                // zboží na skladě
                                // echo("<DELIVERY_DATE>0</DELIVERY_DATE>");
                        } else {
                                // zboží není na skladě
                             //    echo("<DELIVERY_DATE>" . product_delivery_date($stock_status) . "</DELIVERY_DATE>");
                        }
  		if (!$product['tax_class_id'] == 0) {
                        echo_prices($product_price, $tax_rate);
  		} else {
	  		echo("<PRICE_VAT>".round($product_price + $product_option_value['prefix'] +  $product_option_value['price'],2)."</PRICE_VAT>");    //uprava
  		}
                echo("</VARIANT>\n");
		}
Zkousel jsem to v tomto radku poresit, ale nezadarilo se:

echo("<PRICE_VAT>".round($product_price + $product_option_value['prefix'] +  $product_option_value['price'],2)."</PRICE_VAT>"); //uprava
Tusim, ze mi nekde chybi neco podstatneho, ale nevim kde. Diky za kazdou radu.

New member

Post by berushka » Tue Feb 08, 2011 8:23 pm

marty wrote:Zkousel jsem to v tomto radku poresit, ale nezadarilo se:

echo("<PRICE_VAT>".round($product_price + $product_option_value['prefix'] +  $product_option_value['price'],2)."</PRICE_VAT>"); //uprava
Tusim, ze mi nekde chybi neco podstatneho, ale nevim kde. Diky za kazdou radu.
pokud sis nepřejmoval výsledek query, přistupuje se k položkám záznamu $product_option['xxx'] a nikoliv $product_option_value['xxx'], nicméně se obávám, že tímto způsobem prefix stejně zpracovávat nemůžeš.

Active Member