To není špatně, to je normálně používaný systém entit, který ničemu nevadí. Vypnout se to dá, v některém fóru jsem psal návod jak na to.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Ahoj pri reseni exportu presne pouzivam free tool export/import vychazejici z EXCELU. Prezkoumani DB a jinych silenosti, je vse v poradku pri ukladani primo z OC (editoru jsem zakazal FALSE entity dle rad zde na foru).Pot'a wrote:Už mě toho moc nenapadá, ale zkus upravit:kornovec wrote:Takže jsem zkusil oboje, jak změnit request.php tak ten sql příkaz.
Bohužel žádná změna
/catalog/controller/product/product.php řádek #206:
- z:- na:Code: Select all
$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description']);
Code: Select all
$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Problem nastava pri inportu. Export probehne tak jaky je text v DB. Ovsem DB bez entit ktera je prepsana timto importem je opet v entitach.
Prosel jsem si soubory a nachazim kombinace kodu:
$worksheet->writeString( $i, $j++, html_entity_decode($row['name'],ENT_QUOTES,'UTF-8') );
$name = htmlentities( $name, ENT_QUOTES, $this->detect_encoding($name) );
cili htmlentities() a .._decode()...uz jsem par zmen provedl a moc mi to nepomohlo asi chyba v kodu.
Nebo neco takoveho:
$description = htmlentities( $description, ENT_QUOTES, $this->detect_encoding($description) );
$meta_description = htmlentities( $meta_description, ENT_QUOTES, $this->detect_encoding($meta_description) );
Je spravny zapis toto?:
$description = html_entity_decode( $description, ENT_QUOTES, 'UTF8' );
$meta_description = html_entity_decode( $meta_description, ENT_QUOTES, 'UTF8' );
Ze bych to prosel jeste jednou a zda to bude k necemu. Protoze kdyz to k nicemu nebude, budu vedet, ze zapis je sice spravny a funkcni ale chyba je jeste jinde.
Diky