Post by Khwezik » Sun Apr 02, 2023 7:40 am

Hi Opencart Community

I'm getting this error on two Opencart platforms on the checkout page. Opencart is a great platform and I really love it, but have been battling with an error I can't seem to find a solution too. I am a novice at this and I really need some assistance. This error has been occurring for a long time now. Most of the time it shows up on the check out page when a registered user navigates to others pages and back to the checkout page . I used inspect on Google Chrome to view the error and got the following:

checkout:1 Uncaught (in promise) {message: 'A listener indicated an asynchronous response by r…age channel closed before a response was received'}message: "A listener indicated an asynchronous response by returning true, but the message channel closed before a response was received"[[Prototype]]: Object
Promise.then (async)
(anonymous) @ geolocation-spoofing.js:17

POST https://example.co.za/index.php?route=c ... dress/save 404 (Not Found) jquery-2.1.1.min.js:4
f.send(a.hasContent && a.data || null)

I checked the admin Panel and the error does not register there but in the Cpanel the error log is as follows.

[Sun Apr 02 01:12:57.787189 2023] [:error] [pid 2300385] [client 105.226.35.114:0] client denied by server configuration: /home/xxxxxxxxxx/public_html/index.php, referer: https://example.co.za/checkout
[Sun Apr 02 01:12:40.095135 2023] [autoindex:error] [pid 2308206] [client 105.226.35.114:0] AH01276: Cannot serve directory /home/xxxxxxx/public_html/image/: No matching DirectoryIndex (index.php,index.php8,index.php7,index.php5,index.perl,index.pl,index.plx,index.ppl,index.cgi,index.jsp,index.jp,index.phtml,index.shtml,index.xhtml,index.html,index.htm,index.js) found, and server-generated directory index forbidden by Options directive, referer: https://example.co.za/

My hosting provider states that the fault is not on their side but on the Opencart platform.
I've looked everywhere and tried several fixes but to none worked. May you please help. I've attached images of the error on the check out page.

Attachments

error2.jpg

error2.jpg (136.19 KiB) Viewed 5344 times

error1.jpg

error1.jpg (131.02 KiB) Viewed 5344 times

Last edited by Khwezik on Fri May 12, 2023 12:57 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by IP_CAM » Sun Apr 02, 2023 10:09 pm

Did you switch back to the Default OC Theme, and check, if it then works as planned ?

My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
5'200 + FREE OC Extensions, on the World's largest private Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Khwezik » Mon Apr 03, 2023 12:31 am

No I did not test the default theme. I will test it and revert back.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by ADD Creative » Mon Apr 03, 2023 5:35 am

Could be server configuration issue or something triggering a firewall ot protection mechanism.

viewtopic.php?p=855580
viewtopic.php?t=203029

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by Khwezik » Mon Apr 03, 2023 7:00 am

Hi IP_CAM the default theme the also gives the same errors, for Opencart 2.3.0.2, PHP version 7.4, the same errors are also displaying for Opencart 3.0.2.0, PHP version 7.4

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by Khwezik » Mon Apr 03, 2023 7:55 am

Thank you very much for the amazing support and replying to my messages.
Thank you ADD Creative, I'm currently communicating with the host regarding the above solutions.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by Khwezik » Mon Apr 03, 2023 11:37 pm

Hi, nothing worked, still getting the same error. The host stated they made the changes but the errors persist. :(

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by SohBH » Wed Apr 26, 2023 7:40 pm

It seems like the issue might be caused by Chrome. Have you tried using a different browser?

Business Web Development | Content Creation | Analytics and Reporting | SEO


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 02, 2020 12:01 am
Location - Malaysia

Post by Khwezik » Mon May 08, 2023 6:47 pm

Hi SohBH. How are you doing? It is not the browser. Both of the sites are giving me this error on the checkout page, the error seems to be the title of the page, the one site has very minimal changes and the other has a lot more changes but they show the same error. When I am using wamp or xampp on my local machine I do not get the error. The error will only show if I download the file from the web server. Please kindly view the attachments. I really need help with this please.

Attachments

Screenshot 2023-05-08 123740.jpg

Screenshot 2023-05-08 123740.jpg (124.5 KiB) Viewed 4423 times

error2.png

error2.png (101.65 KiB) Viewed 4423 times

error2.jpg

error2.jpg (116.04 KiB) Viewed 4423 times


Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by SohBH » Mon May 08, 2023 7:28 pm

If you are unable to reproduce the error on your local machine, it is possible that the issue is being caused by vqmod on your production website.

Business Web Development | Content Creation | Analytics and Reporting | SEO


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 02, 2020 12:01 am
Location - Malaysia

Post by ADD Creative » Tue May 09, 2023 6:17 pm

If your host has made changes, check your server, web access, PHP and OpenCart error logs again at the exact time you received the errors.

If you are using any caching extension try disabling it. If you are using any third party reverse proxy, such as Cloudflare, try disabling that.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by Khwezik » Wed May 10, 2023 2:06 pm

Hi ADD CREATIVE. How are you doing today? The host did do some updates recently, after the updates things got really messed up. It is not the cache extensions nor Cloudflare because the other website has no cache extension no is it using Cloudflare. These are the errors I am getting from the c-panel.

[Wed May 10 07:46:47.092575 2023] [:error] [pid 3633453] [client 197.xxx.xxx.xx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Wed May 10 07:46:30.964502 2023] [:error] [pid 3633478] [client 197.xxx.xxx.xx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Tue May 09 21:49:29.479295 2023] [:error] [pid 3194738] [client 197.xxx.xxx.xxx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Tue May 09 08:38:55.891740 2023] [:error] [pid 2816787] [client 172.xx.xxxxxx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php
[Tue May 09 06:54:20.483457 2023] [:error] [pid 2754560] [client 197.xxx.xxx.xx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Mon May 08 12:35:42.639658 2023] [:error] [pid 2081837] [client 197.xxx.xxx.xx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Mon May 08 10:28:16.897037 2023] [:error] [pid 2007946] [client 172.xx.xx.xxx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://www.example.co.za/checkout
[Mon May 08 09:40:41.597853 2023] [:error] [pid 1994833] [client 197.xxx.xxx.xxx:0] client denied by server configuration: /home/example/public_html/index.php, referer: https://wwwexample.co.za/checkout

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by ADD Creative » Wed May 10, 2023 4:46 pm

As the message says, there is still something in with your server configuration that is denying the requests. Does it happen every time? Does it happen on any other index.php/route= pages?

You probably need to go back to your host to ask them to look into is some more.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by Khwezik » Thu May 11, 2023 4:51 am

Hi ADD CREATIVE, you were correct the issue was with the hosting companies server. They did resolve the issue :) . Thank you very much ADD CREATIVE and everyone else that contributed to resolving this issue.
Last edited by Khwezik on Fri May 12, 2023 12:44 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 02, 2023 6:13 am

Post by straightlight » Thu May 11, 2023 7:20 am

Khwezik wrote:
Thu May 11, 2023 4:51 am
Hi ADD CREATIVE, you were correct the issue was with the hosting companies server. They did resolve the issue :) . Thank you very ADD CREATIVE and everyone else that contributed to resolving this issue.
Now that the issue has been solved, please add: [SOLVED] at the beginning of the subject line on your first post.

Dedication and passion goes to those who are able to push and merge a project.

Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by wesswfl » Wed Mar 27, 2024 4:43 am

I just found this page and I had the same issue..it was caused by mod_evasive to control ddos attacks ... for me I had to do the follow to raise the limit of
from Terminal I had to change DOSPageCount from 4 to 30 ...

vi /etc/apache2/conf.d/300-mod_evasive.conf
DOSPageCount 30

oh yeah and dont forget to restart HTTP server (Apache) or the change will not take

Newbie

Posts

Joined
Fri Oct 28, 2022 2:33 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests