Post by johnbmcdonald » Mon Nov 13, 2023 12:18 am

Fresh Install
Version 4.0.2.3
Default Template/Theme
No Installed Extensions (can't upload anything to install1)
No error messages in error_log
No error messages from OpenCart when I try to upload


1. Folder permissions issue?
Storage directory is outside the webroot:
Storage - Permissions = 0755
backup - Permissions = 0755
cache - Permissions = 0755
download - Permissions = 0755
logs - Permissions = 0755
marketplace - Permissions = 0755
session - Permissions = 0755
upload - Permissions = 0755
vendor - Permissions = 0755
image directory inside webroot:
image - Permissions = 0755
cache - Permissions = 0755
catalog - Permissions = 0755
demo - Permissions = 0755
catalog - Permissions = 0755
demo - Permissions = 0755

2. Incorrect php.ini settings issue?
default_charset = UTF-8
memory_limit = 128M
max_execution_time = 30
upload_max_filesize = 20M
mysql.connect_timeout = 20
session.auto_start = Off
session.use_only_cookies = On
session.use_cookies = On
session.use_trans_sid = Off
allow_url_fopen = On
;display_errors = 1
;error_reporting = E_ALL
extension=curl
extension=gd
extension=zip


3. Invalid names with spaces or characters or too long
FILENAME: TRR5Bone57a1-tiny.png

4. correct folder image/catalog
unchanged, using default

5. Image format in settings
I can't find this setting anywhere
Set to default, wherever it is.

6. Browser
Tried Firefox (and firefox private window), and Microsoft Edge
7. Image cache folder is full
It's got a few files in it.
8. Server space
45GB free
9. Image size
23.6kB
10. Image dimensions
250px X 190px


I installed a fresh copy of OpenCart
I went to change the store logo, didn't work
I tried to upload a new product image for an demo product. it didn't work
I purchased and downloaded an extension, but couldn't install it because it wouldn't upload.

The upload dialog allows me to select the file I'd like to upload, however after I select the file, nothing. it just sits there.

I see no additional action I'm supposed to take.

Sifting through the forum to see if someone else had solved this. I found some mention of upload problems. not much in solutions. I did find this list of possible reasons, It wasn't much help.

It seems like I saw someone mention that there is a directory that doesn't get created during installation, and you have to go do that manually. is that true? what directory, where?

I could use some help.
Anyone have any ideas on how to troubleshoot this issue?
Thanks!
John

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 13, 2023 12:02 am

Post by IP_CAM » Thu Nov 16, 2023 10:05 pm

Well, if you did not get anywhere yet, you should consider to better use this:
https://github.com/opencart/opencart/tree/3.0.x.x
It's the last v.3.xx Release, and already proven to work.
Good Luck! ;)

My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
5'200 + FREE OC Extensions, on the World's largest private Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by JNeuhoff » Thu Nov 16, 2023 10:26 pm

I went to change the store logo, didn't work
I tried to upload a new product image for an demo product. it didn't work
I purchased and downloaded an extension, but couldn't install it because it wouldn't upload.
Quite a lengthy, but vague problem description. You could start by enabling these PHP settings:

Code: Select all

display_errors = 1
error_reporting = E_ALL
to see whether it produces any error messages to give you some ideas.

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests