Post by ozstar » Thu Oct 19, 2023 7:34 am

HI,

We are now unable to log into 1.5.6.1. admin. Was okay a month ago when we last tried.

https://bettaautorubbers.co.nz/admin/

The page and all the data is there but the actual Login button does not show, just the text Login.

The front end seems to still work fine.

What could the problem be please?

Thank you
Last edited by ozstar on Thu Oct 19, 2023 6:38 pm, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 09, 2012 7:47 am
Location - Sydney OZ

Post by straightlight » Thu Oct 19, 2023 9:39 am

ozstar wrote:
Thu Oct 19, 2023 7:34 am
HI,

We are now unable to log into 1.5.6.1. admin. Was okay a month ago when we last tried.

https://bettaautorubbers.co.nz/admin/

The page and all the data is there but the actual Login button does not show, just the text Login.

The front end seems to still work fine.

What could the problem be please?

Thank you
Pretty old OC version. Server error logs.

Dedication and passion goes to those who are able to push and merge a project.

Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ozstar » Thu Oct 19, 2023 11:08 am

Thank you for the reply. Yes old but he doesn't want to update yet :-(
2023-10-18 19:41:53 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 19:45:02 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 19:45:02 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 19:53:46 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 19:58:03 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 20:14:18 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 20:14:41 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 20:16:53 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8
2023-10-18 20:18:51 - PHP Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/bettaaut/public_html/system/library/encryption.php on line 8

Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 09, 2012 7:47 am
Location - Sydney OZ

Post by khnaz35 » Thu Oct 19, 2023 11:32 am

on your first error regarding admin.
can you confirm if your both catalog & admin config.php loaded over https?

Code: Select all

// HTTP

define('HTTP_SERVER', 'https://yourwebsite.com/');

// HTTPS

define('HTTPS_SERVER', 'https://yourwebsite.com/');
Because your site say different

Attachments

admin-error.png

admin-error.png (93.24 KiB) Viewed 13860 times


Urgent Questions shoot here: khnaz35@gmail.com
Enjoy nature ;) :) :-*


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Aug 27, 2018 11:30 pm
Location - Malaysia

Post by WaxedPerfection » Thu Oct 19, 2023 4:53 pm

Enable SSL in the OpenCart Directory config.php File

-- Open control panel and log into it, then go to File Manager.
-- Navigate to OpenCart installation directory.
-- Open the configuration file (config.php) and look for the below lines appeared as HTTPS:

Code: Select all

define('HTTPS_SERVER', 'http://www.yourdomain.com/');
Edit the HTTPS settings in the file for SSL URL path. Just add- “S” to HTTP:// to turn it HTTPS:// and click on Save changes.

Code: Select all

define('HTTPS_SERVER', 'https://www.yourssldomain.com/');
Enable SSL in the OpenCart Admin Folder config.php File

-- Browse Admin folder and open the configuration file.
-- Look for the below lines appeared as HTTPS:

Code: Select all

define('HTTPS_SERVER', 'http://www.yourdomain.com/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://www.yourdomain.com/');
Last, again edit the HTTPS settings in the file for SSL URL path. Just add- “S” to HTTP:// to turn it HTTPS://.

Code: Select all

define('HTTPS_SERVER', 'http://www.yourssldomain.com/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://www.yourssldomain.com/');
[/quote]

https://www.waxedperfection.co.uk/ Car Detailing Product Blog's and Review's


Active Member

Posts

Joined
Sun Mar 26, 2017 8:23 pm

Post by ozstar » Thu Oct 19, 2023 5:50 pm

Many thanks for the help. It is appreciated.

Yes it was in the admin/config file.

http:// to https:// and now fixed. :-)

Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 09, 2012 7:47 am
Location - Sydney OZ

Post by WaxedPerfection » Thu Oct 19, 2023 6:06 pm

thank you for the update, please mark the topic as SOLVED

https://www.waxedperfection.co.uk/ Car Detailing Product Blog's and Review's


Active Member

Posts

Joined
Sun Mar 26, 2017 8:23 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests