Selamün aleyküm,
Opencart bir e-ticaret sitesine çalışıyorum şuan screamin frog tarzı bir program ile incelediğimde çok yüksek index sayılarına ulaştım detaylı incelemede ise farkettim ki
tüm ürün kategori ne var ise bunların tüm hepsini bu şekilde indexlemiş nasıl bir robots.txt dosyası ile bu sorunu çözebilirim, Yardımcı olabilirmisiniz?
siteadi.com/register?returnUrl=%2Furun-adi-2
Merhaba,
Varsayılan OpenCart içinde returnUrl diye url parametresi yok. Bu hatanın sebebi yaptığınız özelleştirmeler. Öncelikle hataya sebep olan değişikliği bulmalısınız. Sonra eski linkleri 301 yönlendirmesi ile doğru adreslere yönlendirmelisiniz. Bunu da robots.txt dosyası ile yapamazsınız. htaccess ya da bunun için hazırlanan eklentiler kullanmalısınız.
Varsayılan OpenCart içinde returnUrl diye url parametresi yok. Bu hatanın sebebi yaptığınız özelleştirmeler. Öncelikle hataya sebep olan değişikliği bulmalısınız. Sonra eski linkleri 301 yönlendirmesi ile doğru adreslere yönlendirmelisiniz. Bunu da robots.txt dosyası ile yapamazsınız. htaccess ya da bunun için hazırlanan eklentiler kullanmalısınız.