Post by zforg » Sun May 24, 2020 5:47 pm

Witam,
Najnowsza wersja OC - mam stworzony kupon z nielimitowanym użyciem - jednak chciałbym monitorować ile razy w miesiącu został użyty.
Zrobiłem kilka zamówień z nim - ładnie pomniejsza kwotę i jest wszystko ok.
Jednak w raportach kuponów nic nie ma to samo Kupon > Edit -> Historia - pusto.

Czytałem trochę ale nigdzie chyba nikt tego nie rozwiązał.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by DannyM » Sun May 24, 2020 5:50 pm

OpenCart 3 ma wiele błędów a najnowsza wersja jeszcze więcej. Zalecam 2.3.x jeśli oczekujesz aby wszystko działało jak trzeba

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by zforg » Mon May 25, 2020 12:34 am

wersja 2,3 jest wolna od tego błędu ?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by zforg » Mon May 25, 2020 1:01 am

można gdzieś przeklikać admin demo wersji 2,3 ?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by DannyM » Mon May 25, 2020 1:54 am


✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by zforg » Mon May 25, 2020 6:04 am

Czy mógłbyś w adminie włączyć kupon -10% Discount (bo ja nie mogę włączyć - brak uprawnień)
złożę zamówienie i sprawdzę czy kupon będzie dostępny w historii.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by DannyM » Mon May 25, 2020 3:21 pm

Kupon 'zforg'

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by zforg » Mon May 25, 2020 4:00 pm

No i na wersji 2,3 działa jak trzeba, problem z tym że już dłubałem szablon pod ta wersją jest finalnie skończony :(
Po jaką cholerę twórcy wypuszczają nową wersję, która ma tyle błędów

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by DannyM » Mon May 25, 2020 4:19 pm

No bo to biznes na dodatkach :) To nie koniec twoich problemów więc dobrze się zastanów :)

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by zforg » Mon May 25, 2020 4:23 pm

Możesz rozwinąć?
Jakie jeszcze problemy czekają? / Lepiej wybrać prestashop ew woocomerce ?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 12, 2017 1:10 am

Post by DannyM » Mon May 25, 2020 5:03 pm

NIE, żadnego Presta czy WC.

System jest bardzo dobry tylko trzeba się na nim znać aby nie instalować wszystkiego co na marketpalce i używanie najnowszych wersji to duży błąd. Przed użyciem zawsze trzeba zrobić rozeznanie co jest najlepsze bo wysoki numer o niczym nie świadczy.
Żaden z naszych klientów nie ma Opencart 3 i na tą chwilę nie planujemy tego zmieniać. Standardowy błąd początkujących to instalowanie najnowszych wersji.
Dlatego nasze dodatki są w przepisywane do wersji Native aby działały z 2.3 oraz dla tych co się napalili na 3.0.

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests