Post by elvisciruna » Fri Apr 12, 2019 10:18 am

Hi Everyone,

I am a noob and i recently installed some extensions and my search stopped working on mobie. My website is gamecollectionstore.com
i have the latest version of opencart, and i am using the free basic theme.

When you click on search on a mobile device nothing happens. How do i fix this? any help would be highly appreciated.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 10, 2019 2:04 am

Post by OSWorX » Fri Apr 12, 2019 3:37 pm

elvisciruna wrote:
Fri Apr 12, 2019 10:18 am
I am a noob and i recently installed some extensions and my search stopped working on mobie ..
Did it work before?
And if, disable those installed extensions.
Try then again.
And if it works, enable one after one of these extensions (of course with a test between each!).

Forum Rules [en]: viewtopic.php?f=176&t=200480
Forumregeln [de]: viewtopic.php?f=37&t=114208
Commercial Request: viewforum.php?f=88

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by letxobnav » Fri Apr 12, 2019 4:39 pm

your file catalog/view/javascript/common.js does not exist,
neither do your fontawesome font files.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by xxvirusxx » Fri Apr 12, 2019 4:48 pm

letxobnav wrote:
Fri Apr 12, 2019 4:39 pm
neither do your fontawesome font files.
Because of .htaccess redirect issue from http to https

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed.


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by letxobnav » Fri Apr 12, 2019 5:05 pm

everything else is https and loads just fine.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by xxvirusxx » Fri Apr 12, 2019 5:14 pm

Yes. But redirect not work properly...

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed.


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by letxobnav » Fri Apr 12, 2019 5:17 pm

nope, no redirect on js, the fonts don't load because of CORS x-origin requests.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by xxvirusxx » Fri Apr 12, 2019 5:20 pm

The fonts doesn't load because htaccess redirection issue from non www to https.

If you copy and paste in you browser gamecollectionstore.com then you click on logo fonts loads because non www will change in https://store....

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed.


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by letxobnav » Fri Apr 12, 2019 5:25 pm

yes, that is a CORS issue, not for the common.js though and that is why the search does not work.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by xxvirusxx » Fri Apr 12, 2019 5:30 pm

I didn't say search doesn't work because of CORS issue :)

Now @elvisciruna know what need to fix

- missing common.js
- CORS issue (htaccess redirect non www to https)

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed.


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by elvisciruna » Sat Apr 13, 2019 10:57 am

OSWorX wrote:
Fri Apr 12, 2019 3:37 pm
elvisciruna wrote:
Fri Apr 12, 2019 10:18 am
I am a noob and i recently installed some extensions and my search stopped working on mobie ..
Did it work before?
And if, disable those installed extensions.
Try then again.
And if it works, enable one after one of these extensions (of course with a test between each!).
Yes, the search worked before i installed the extensions.
I did try this and it did not fix the issue, and after searching online i did not find a solution that is why i ended up here.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 10, 2019 2:04 am

Post by elvisciruna » Sat Apr 13, 2019 11:00 am

xxvirusxx wrote:
Fri Apr 12, 2019 5:30 pm
I didn't say search doesn't work because of CORS issue :)

Now @elvisciruna know what need to fix

- missing common.js
- CORS issue (htaccess redirect non www to https)
Thank you and thank you to everyone for looking into this for me.

I am really new to this, would you be able to write a brief description on how i can fix the issues you mentioned?

i appreciate the help

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 10, 2019 2:04 am

Post by letxobnav » Sat Apr 13, 2019 1:08 pm

in your config.php and admin/config.php make sure you have both http and https servers set to https like so you will not have x-origin issues due to having http and https combinations:

Code: Select all

/ HTTP
define('HTTP_SERVER', 'https://gamecollectionstore.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://gamecollectionstore.com/');
Then in htaccess force https for all connections except media stuff by setting:

Code: Select all

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|mp3|mpeg|cur|webp|svg|ttf|eot|woff|woff2|gif|jpg|JPG|jpeg|JPEG|png|js|webp)
RewriteRule ^(.*)$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

somewhere after the lines:

RewriteEngine On
RewriteBase /........

then let's see where we are.

@xxvirusxx agreed.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by letxobnav » Sat Apr 13, 2019 1:13 pm

for the search button not working (well actually most buttons do not work) because common.js cannot be found, you have to look in catalog/view/javascript to see where that file has gone or tell us which extensions you installed so we can check if any of them did anything to that file.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests