Post by s3eed » Thu Apr 04, 2019 8:00 pm

Hi
How can add space between currency symbol and number
I want $100 to $ 100 add space

3.0.3.1
Thanks

New member

Posts

Joined
Thu Apr 19, 2018 5:21 pm

Post by cyclops12 » Thu Apr 04, 2019 8:24 pm

Easiest way it goto admin system/localisation/currencies and edit your currency
click next to the $ and add a space using space bar, then click save.
This should work

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by paulfeakins » Fri Apr 05, 2019 4:47 pm

s3eed wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:00 pm
I want $100 to $ 100 add space
Why?

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by straightlight » Fri Apr 05, 2019 5:38 pm

paulfeakins wrote:
Fri Apr 05, 2019 4:47 pm
s3eed wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:00 pm
I want $100 to $ 100 add space
Why?
paulfeakins wrote:
Fri Apr 05, 2019 4:47 pm
s3eed wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:00 pm
I want $100 to $ 100 add space
Why?
While multiple reasons might be involved with the request, a zone, such as the QC zone in Canada (French language) does require to set a space between the currency symbol and the float value on the right side of the float.

@s3eed: While OC is not compliant with this policy, take note that countless providers already requires the currency symbols to be removed before completing the payment / shipping transactions. OC also already removes the currency symbol in wide locations on the platform when needed. At this point, it would be pointless to address a space between the currency symbol and the float value other than for its presentation. However, Cyclops has the right solution here; to address a space between the currency symbol and the float value in the admin would be the right location.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com contractor officials representative


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by paulfeakins » Fri Apr 05, 2019 5:42 pm

straightlight wrote:
Fri Apr 05, 2019 5:38 pm
However, Cyclops has the right solution here; to address a space between the currency symbol and the float value in the admin would be the right location.
It sounds to me like it would better to add a new Canadian Dollars currency rather than adjust the USD one?

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by straightlight » Fri Apr 05, 2019 5:45 pm

paulfeakins wrote:
Fri Apr 05, 2019 5:42 pm
straightlight wrote:
Fri Apr 05, 2019 5:38 pm
However, Cyclops has the right solution here; to address a space between the currency symbol and the float value in the admin would be the right location.
It sounds to me like it would better to add a new Canadian Dollars currency rather than adjust the USD one?
I did had a thought on that one while explaining the view on the above but let's not forget that USD is the primary source of currency codes Internationally already. It would also be pointless to switch currency source around since users relying on service providers to convert the currency values also prioritizes with USD currency values.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com contractor officials representative


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by s3eed » Fri Apr 05, 2019 7:45 pm

cyclops12 wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:24 pm
Easiest way it goto admin system/localisation/currencies and edit your currency
click next to the $ and add a space using space bar, then click save.
This should work

Great thanks 👍👍

New member

Posts

Joined
Thu Apr 19, 2018 5:21 pm

Post by s3eed » Fri Apr 05, 2019 7:50 pm

paulfeakins wrote:
Fri Apr 05, 2019 4:47 pm
s3eed wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:00 pm
I want $100 to $ 100 add space
Why?
That's no problem in USA dollars but I am using mullite currency some currency need to be space

So
Resolve by add space after symbol space

Thanks 😊

New member

Posts

Joined
Thu Apr 19, 2018 5:21 pm

Post by cyclops12 » Fri Apr 05, 2019 10:14 pm

s3eed wrote:
Fri Apr 05, 2019 7:45 pm
cyclops12 wrote:
Thu Apr 04, 2019 8:24 pm
Easiest way it goto admin system/localisation/currencies and edit your currency
click next to the $ and add a space using space bar, then click save.
This should work

Great thanks 👍👍
Happy to help

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests