Post by PhantomMenace » Sun Mar 31, 2019 5:03 am

Got a blank page when going to: /index.php?route=checkout/checkout

Also getting fatal php errors:

Anyone an idea whats causing the issue?

Any suggestions are greatly appriciated, Thanks in advance,

[Sat Mar 30 21:56:07.643412 2019] [lsapi:error] [pid 3584922:tid 139981250942720] ]
Backend fatal error: PHP Fatal error: Uncaught Twig_Error_Loader: Unable to find template "default/template/checkout/checkoutsimple.twig"
(looked into: /ocartdata/storage/modification/catalog/view/theme, /public_html/catalog/view/theme).
in/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php:215\nStack trace:\n#0
/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php(139): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('default/templat...')\n#1
/public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(312): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('default/templat...')\n#2
public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(378): Twig_Environment->getTemplateClass('default/templat...', NULL)
\n#3 /ocartdata/storage/modification/system/library/template/twig.php(59):
Twig_Environme in /public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php on line 215\n


Also using d_quickcheckout extension and also already tried disabling it but with no luck:
2019-03-30 21:58:41 - PHP Notice: Undefined index: customer_id in xxx/public_html/catalog/controller/extension/d_quickcheckout/confirm.php on line 387


Here is a snipet of confirm.php:

Code: Select all

            // Affiliate
            if (VERSION < "3.0.2.0") {
                $this->load->model('affiliate/affiliate');
                $affiliate_info = $this->model_affiliate_affiliate->getAffiliateByCode($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['affiliate_id'];
            } else {
                $this->load->model('account/customer');
                $affiliate_info = $this->model_account_customer->getAffiliateByTracking($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['customer_id'];
Last edited by PhantomMenace on Sun Mar 31, 2019 5:10 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Wed Dec 30, 2015 6:03 am

Post by thekrotek » Sun Mar 31, 2019 5:10 am

Errors are pretty much say everything: something's wrong with Simple Checkout and AJAX Quick Checkout. To find out what exactly is wrong, you need to investigate this or hire someone to do this for you, if you don't have enough skills.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by PhantomMenace » Sun Mar 31, 2019 5:24 am

thekrotek wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:10 am
Errors are pretty much say everything: something's wrong with Simple Checkout and AJAX Quick Checkout. To find out what exactly is wrong, you need to investigate this or hire someone to do this for you, if you don't have enough skills.
Thank you sherlock holmes,
No need to point out the obvious, And be a jerk,
I posted here to get help from the community and not to get told that water is wet,

New member

Posts

Joined
Wed Dec 30, 2015 6:03 am

Post by thekrotek » Sun Mar 31, 2019 5:38 am

PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:24 am
Thank you sherlock holmes,
No need to point out the obvious, And be a jerk,
I posted here to get help from the community and not to get told that water is wet,
What? Are you OK, dude? You probably need to find a good shrink, if you can't stand a simple reply.

I don't have any telepathic abilities to get your level of understanding and coding skills. I gave you a pretty much normal reply considering your original post, which actually doesn't require any details, but instead only contain "water is wet" stuff. So if you already know the answer, then go and fix everything yourself. Chop-chop.

Short version: you have issues with 3rd party extensions; contact their developers on the matter.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by PhantomMenace » Sun Mar 31, 2019 5:51 am

thekrotek wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:38 am
PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:24 am
Thank you sherlock holmes,
No need to point out the obvious, And be a jerk,
I posted here to get help from the community and not to get told that water is wet,
What? Are you OK, dude? You probably need to find a good shrink, if you can't stand a simple reply.

I don't have any telepathic abilities to get your level of understanding and coding skills. I gave you a pretty much normal reply considering your original post, which actually doesn't require any details, but instead only contain "water is wet" stuff. So if you already know the answer, then go and fix everything yourself. Chop-chop.

Short version: you have issues with 3rd party extensions; contact their developers on the matter.
Get of your high horse ,

New member

Posts

Joined
Wed Dec 30, 2015 6:03 am

Post by thekrotek » Sun Mar 31, 2019 5:55 am

PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:51 am
Get of your high horse ,
Learn where exactly you have to ask your questions and how. Community isn't obliged to fix your every issue for free, especially, when it's related to 3rd party extension.

Topic closed.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by PhantomMenace » Sun Mar 31, 2019 6:15 am

thekrotek wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:55 am
PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:51 am
Get of your high horse ,
Learn where exactly you have to ask your questions and how. Community isn't obliged to fix your every issue for free, especially, when it's related to 3rd party extension.

Topic closed.
Just dont bother posting if you have nothing to contribute to the issue thanks,

New member

Posts

Joined
Wed Dec 30, 2015 6:03 am

Post by thekrotek » Sun Mar 31, 2019 6:22 am

PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 6:15 am
Just dont bother posting if you have nothing to contribute to the issue thanks,
Just don't bother asking, if you have no idea, what are your issues is all about. Simple Checkout, for starters, is an ENCODED extension. So again, go and ask a developer, why it's not working. You've paid for it, damnit! Stop littering forums with senseless topics and all that "community" vibe. Thanks.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by straightlight » Sun Mar 31, 2019 7:01 am

PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:03 am
Got a blank page when going to: /index.php?route=checkout/checkout

Also getting fatal php errors:

Anyone an idea whats causing the issue?

Any suggestions are greatly appriciated, Thanks in advance,

[Sat Mar 30 21:56:07.643412 2019] [lsapi:error] [pid 3584922:tid 139981250942720] ]
Backend fatal error: PHP Fatal error: Uncaught Twig_Error_Loader: Unable to find template "default/template/checkout/checkoutsimple.twig"
(looked into: /ocartdata/storage/modification/catalog/view/theme, /public_html/catalog/view/theme).
in/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php:215\nStack trace:\n#0
/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php(139): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('default/templat...')\n#1
/public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(312): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('default/templat...')\n#2
public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(378): Twig_Environment->getTemplateClass('default/templat...', NULL)
\n#3 /ocartdata/storage/modification/system/library/template/twig.php(59):
Twig_Environme in /public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php on line 215\n


Also using d_quickcheckout extension and also already tried disabling it but with no luck:
2019-03-30 21:58:41 - PHP Notice: Undefined index: customer_id in xxx/public_html/catalog/controller/extension/d_quickcheckout/confirm.php on line 387


Here is a snipet of confirm.php:

Code: Select all

            // Affiliate
            if (VERSION < "3.0.2.0") {
                $this->load->model('affiliate/affiliate');
                $affiliate_info = $this->model_affiliate_affiliate->getAffiliateByCode($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['affiliate_id'];
            } else {
                $this->load->model('account/customer');
                $affiliate_info = $this->model_account_customer->getAffiliateByTracking($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['customer_id'];
You are missing this theme file from the extension you are using: default/template/checkout/checkoutsimple.twig . You should note that the default theme should not be used for production but rather a custom theme. As for the customer_id error message, since you did not posted your OC version and that affiliates may contain many changes between OC versions, it would be harden to provide an accurate solution without the proper version you are using. However, as per the code above indicates, if you are using OC v3.0.2.0 or higher, you could take a look in your catalog/model/account/customer.php file, in the getAffiliateByTracking($tracking) method, to see which database table it is actually queried.

Then, in your PHPMyAdmin console, on your Opencart database, ensure that the database table being queried from the model actually exists as well as the customer_id field. If you do see those entries and still encounter errors from the checkout confirmation page, since the topic is about an installed extension, you should indeed contact the extension developer in order to rectify the issue since these codes are not addressed from the core. If the extension developer does not respond, you can always send a service request from the Marketplace page, where you may have originally downloaded the extension, or to post a service request in the Commercial Support section to get this fixed as a custom job.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by PhantomMenace » Sun Mar 31, 2019 7:21 am

straightlight wrote:
Sun Mar 31, 2019 7:01 am
PhantomMenace wrote:
Sun Mar 31, 2019 5:03 am
Got a blank page when going to: /index.php?route=checkout/checkout

Also getting fatal php errors:

Anyone an idea whats causing the issue?

Any suggestions are greatly appriciated, Thanks in advance,

[Sat Mar 30 21:56:07.643412 2019] [lsapi:error] [pid 3584922:tid 139981250942720] ]
Backend fatal error: PHP Fatal error: Uncaught Twig_Error_Loader: Unable to find template "default/template/checkout/checkoutsimple.twig"
(looked into: /ocartdata/storage/modification/catalog/view/theme, /public_html/catalog/view/theme).
in/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php:215\nStack trace:\n#0
/public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php(139): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('default/templat...')\n#1
/public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(312): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('default/templat...')\n#2
public_html/system/library/template/Twig/Environment.php(378): Twig_Environment->getTemplateClass('default/templat...', NULL)
\n#3 /ocartdata/storage/modification/system/library/template/twig.php(59):
Twig_Environme in /public_html/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php on line 215\n


Also using d_quickcheckout extension and also already tried disabling it but with no luck:
2019-03-30 21:58:41 - PHP Notice: Undefined index: customer_id in xxx/public_html/catalog/controller/extension/d_quickcheckout/confirm.php on line 387


Here is a snipet of confirm.php:

Code: Select all

            // Affiliate
            if (VERSION < "3.0.2.0") {
                $this->load->model('affiliate/affiliate');
                $affiliate_info = $this->model_affiliate_affiliate->getAffiliateByCode($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['affiliate_id'];
            } else {
                $this->load->model('account/customer');
                $affiliate_info = $this->model_account_customer->getAffiliateByTracking($this->request->cookie['tracking']);
                $order_data['affiliate_id'] = $affiliate_info['customer_id'];
You are missing this theme file from the extension you are using: default/template/checkout/checkoutsimple.twig . You should note that the default theme should not be used for production but rather a custom theme. As for the customer_id error message, since you did not posted your OC version and that affiliates may contain many changes between OC versions, it would be harden to provide an accurate solution without the proper version you are using. However, as per the code above indicates, if you are using OC v3.0.2.0 or higher, you could take a look in your catalog/model/account/customer.php file, in the getAffiliateByTracking($tracking) method, to see which database table it is actually queried.

Then, in your PHPMyAdmin console, on your Opencart database, ensure that the database table being queried from the model actually exists as well as the customer_id field. If you do see those entries and still encounter errors from the checkout confirmation page, since the topic is about an installed extension, you should indeed contact the extension developer in order to rectify the issue since these codes are not addressed from the core. If the extension developer does not respond, you can always send a service request from the Marketplace page, where you may have originally downloaded the extension, or to post a service request in the Commercial Support section to get this fixed as a custom job.

Thank you for nudging me in the right direction, Apperentaly the default/template/checkout/checkoutsimple.twig has nothing to do with the blank checkout page, but its a error wich is caused by a different extension wich i already resolved,


Ill try the tips you provided and if i still receive the errors i will contact the 3rd party extension developer,

Thanks once again

New member

Posts

Joined
Wed Dec 30, 2015 6:03 am

Post by letxobnav » Mon Apr 01, 2019 4:03 pm

Oh, by the way, water is wet.

Crystal Light Centrum Taiwan


Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 18, 2017 4:35 pm

Post by paulfeakins » Mon Apr 01, 2019 5:38 pm

Now now, let's all play nicely :crazy:

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests