Post by Saj » Thu Mar 17, 2016 7:50 pm

I have edited the config folder for both the open cart root config file also the admin config file on defining the HTTPS Server with my web address. I've enabled SSL on the open cart admin settings. I get an error which shows

Mixed Content: The page at 'https://mydomain.co.uk/' was loaded over a secure connection, but contains a form which targets an insecure endpoint 'http://mydomain.co.uk/index.php?route=c ... y/currency'. This endpoint should be made available over a secure connection.

also if I try accessing my website admin panel using HTTPS I also get this error

Mixed Content: The page at 'https://mydomain.co.uk/admin/' was loaded over a secure connection, but contains a form which targets an insecure endpoint 'http://mydomain.co.uk/admin/index.php?r ... mmon/login'. This endpoint should be made available over a secure connection.

Hope someone can help me. Thank You :) ;)

Saj
Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 16, 2016 5:00 am

Post by budgetneon » Thu Mar 17, 2016 7:53 pm

If this is 2.2.0.0:

Look in upload/system/config/catalog.php and upload/system/config/admin.php.

Set

$_['site_ssl'] = false;

to

$_['site_ssl'] = true;

New member

Posts

Joined
Sat Sep 20, 2014 11:32 pm


Post by Saj » Thu Mar 17, 2016 9:19 pm

Thank you budgetneon, problem is fixed. ;)

Saj
Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 16, 2016 5:00 am

Post by rakeshmaya » Sun Sep 11, 2016 8:26 pm

I am getting this error on 2.1.0.1 how do i solve this, i dont see this directory structure

Newbie

Posts

Joined
Sun Sep 11, 2016 8:25 pm

Post by Dunald » Mon Sep 11, 2017 9:46 pm

Hi, i have same issue but in 1.5.5.1 how can I solve this?

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by webcorvo » Mon Sep 11, 2017 10:51 pm

rakeshmaya wrote:
Sun Sep 11, 2016 8:26 pm
I am getting this error on 2.1.0.1 how do i solve this, i dont see this directory structure
Edit file admin/config.php
and on the root of the shop
and put:

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'https://yourdpomain.com');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', ''https://yourdpomain.com');

Opencart Developer - For custom work and support contact @ webcorvo@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 20, 2017 11:42 pm
Location - Lisbon, Portugal

Post by Dunald » Mon Sep 11, 2017 11:11 pm

All the site IS https but the issue is why it is Https Mixed content error. I found out that is is the "What do you want to..." form that is in http. The question now is how to make it https or how to remove it all together.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by webcorvo » Mon Sep 11, 2017 11:18 pm

You first install OC on http, and after, you install your SSL and made the configuration on server admin OC am i right?

Opencart Developer - For custom work and support contact @ webcorvo@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 20, 2017 11:42 pm
Location - Lisbon, Portugal

Post by Dunald » Mon Sep 11, 2017 11:37 pm

Yes, EVERYTHING is https all images and all URLs but the "What do you want to do next" is not https. That is why there is a error of mixed content.

"Mixed Content: The page at 'https://www.MySite.se/index.php?route=checkout/cart' was loaded over a secure connection, but contains a form which targets an insecure endpoint 'http://www.MySite.se/index.php?route=checkout/cart'. This endpoint should be made available over a secure connection."

The form is this one:
<div id="reward" class="content" style="display: none;">
<form action="http://www.MySite.se/index.php?route=checkout/cart" method="post" enctype="multipart/form-data">

I do not know why this part is the only part of my store that is not secure. (The URL is still https) https://www.MySite.se/index.php?route=checkout/cart
First of all I want that form to be https. If this is not possible I want to remove it but then my customers can´t use coupongs...

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by webcorvo » Mon Sep 11, 2017 11:47 pm

Check your PM

Opencart Developer - For custom work and support contact @ webcorvo@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 20, 2017 11:42 pm
Location - Lisbon, Portugal

Post by Dunald » Tue Sep 12, 2017 4:38 am

Thanks, found it. No error in OC only at my end.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by webcorvo » Tue Sep 12, 2017 4:09 pm

I am glad that works now ;)

Opencart Developer - For custom work and support contact @ webcorvo@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 20, 2017 11:42 pm
Location - Lisbon, Portugal

Post by info.home » Fri Apr 06, 2018 9:05 pm

Hi! My version is: 1.5.6.4
Please help me how to fix this. I got mixed content after move to HTTPS

Newbie

Posts

Joined
Fri Apr 06, 2018 7:29 pm

Post by webcorvo » Sat Apr 07, 2018 4:24 pm

Hi,

The problem is on all shop? Admin and Catalog?

Opencart Developer - For custom work and support contact @ webcorvo@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 20, 2017 11:42 pm
Location - Lisbon, Portugal

Post by Dunald » Sat Apr 07, 2018 7:05 pm

Mixed content is 9 out of 10 times images in the description that are http but the page is https.
Go to admin/product and change the imagelink from http to https.
Also check that the other images are https.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by Paul_Master » Sat Dec 07, 2019 11:48 am

Hello!
I have the problem with Mixed Content.
Maybe someone here be kind enough to help me? :)

Attachments

Screenshot_2.jpg

Screenshot_2.jpg (16.22 KiB) Viewed 126 times

Screenshot_4.jpg

Screenshot_4.jpg (8.72 KiB) Viewed 125 times


Newbie

Posts

Joined
Sat Dec 07, 2019 11:36 am

Post by thekrotek » Sat Dec 07, 2019 4:04 pm

This is a bit complex issue. You need to check ALL your links, including the ones added by 3rd party extensions, and make sure they all have HTTPS.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by xxvirusxx » Sat Dec 07, 2019 5:34 pm

You use wordpress....try with this plugin: SSL Insecure Content Fixer

And next time, post on wordpress related forum if you don't have/use Opencart.

Opencart 2.3.0.2 Bugs Fix Added | Opencart 2.3.0.2 Custom Version | Opencart 3.0.3.1 Bugs Fix Added


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - RO
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 30 guests