Post by v-v » Thu Jan 22, 2015 3:57 am

Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s SSL na multistore? Rozhodl jsem se pro nákup certikátu (rapid ssl), celkem by to fungovalo, až na multistore - pro druhý obchod (na jiné doméně) nemám certifikát a s ohledem na množsví návštěv mě to ani nějak nevadí - ale v okamžiku jak zadám adresu toho druhýho obchodu, automaticky mně to přepne na primární obchod :-( Přirozeně se mi nechce kupovat druhý rapid ssl ...

A pak další dotaz, v adminu je vše ok, ale v catalogu mi prohlížeče hlásí problém s nezabezpečeným obsahem - máte někdo tip co s tím?

Díky ...

v-v
Active Member

Post by jakuba » Fri Jan 23, 2015 8:57 pm

SSl se kupuje pro doménu. tím je myšleno www.neco.cz a neco.cz obě varianty jsou dvě rozdílné adresy. Proto je nutné koupit dva certifikáty. Opencart obsahuje "chybu" že když máte instalaci na www.neco.cz a zadáte neco.cz tak z hlavní strany nefunguje přidání do košíku - javascript běží jen na instalované adrese www.neco.cz proto se to řeší htaccess přesměrováním na správnou adresu. Pro vás stejné, pro server rozdílné.

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by v-v » Mon Jan 26, 2015 9:06 pm

Díky, to mně nenapadlo. Jen pro upřesnění, tím je ovlivněná ta hláška s nezabezpečeným obsahem, nebo i ta nefunkčnost multistore?

v-v
Active Member