Post by tterranigma » Thu Nov 07, 2013 8:53 pm

Το πρόβλημα σου πρέπει να είναι το εξής. Δεν έχεις ορίσει τα index.php και admin/index.php ως εγγράψιμα και δεν μπορεί να εγκατασταθεί πλήρως το vqmod. Κάντα εγγράψιμα, ξανατρέξε το http://pc-at-home.gr/vqmod/install/ και η admin page θα εμφανιστεί. Για την home page το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ότι δεν έχεις βάλει κάτι να φαίνεται ή ό,τι άλλο. Έχεις πρόβλημα με τα μη seo urls. Το http://pc-at-home.gr/Hardware/usb-hubs εμφανίζεται κανονικά. Το http://pc-at-home.gr/index.php?route=common/home όχι. Θα πρότεινα να απενεργοποιήσεις τα seo urls προσωρινά απο τις ρυθμίσεις του συστήματος και να δεις αν θα λειτουργήσει τπτ. Δοκίμασε να βάλεις παντού τα .htaccess που έρχονται μαζί με το opencart όταν το κατεβάζεις. Αν πάλι δεν δεις διαφορά, θα έλεγα το εξής. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ EXTENION ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ THEME ΣΟΥ. Κάνε απεγκατάσταση όλα τα extensions σου (uninstall) και απενεργοποίησε τα seo urls. Κάνε backup τον φάκελο vqmod, τα αρχεία index.php και config.php και admin/index.php και admin/config.php και σβήσε μετά τους φακέλους admin, catalog, system και vqmod. Μετά κατέβασε εκ νέου το opencart, ίδια έκδοση με αυτή που έχεις εγκατεστημένη και κάνε extract το zip στον φάκελο που έχεις το site (πες του ναι σε όλες τις αντικαταστάσεις. Μετά, δοκίμασε να μπεις στο site σου. Λογικά όλα θα δουλεύουν. Αν ναι, εγκατέστησε το theme σου. Ρύθμισε το, κλπ και δοκίμασε αν πάλι όλα λειτουργούν. Αν ναι, επανέφερε τα seo urls. Δες πάλι αν λειτουργούν όλα. Αν ναι, εγκατέστησε εκ νέου το vqmod αφού θέσεις τα index.php και admin/index.php εγγράψιμα από τον server. Αφού κάνεις εγκατάσταση, κάντα πάλι μη εγγράψιμα. Μετά, πες μας τι βλέπεις. Σε όλα τα παραπάνω, αν η απάντηση είναι αρνητική, σταμάτα και πες μας τι έγινε.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 24, 2013 5:40 am

Post by botonakis » Thu Nov 07, 2013 8:59 pm

Αυτό με το VQMod ενδέχεται να είναι πρόβλημα, αλλά δε κάνει αυτό όταν δεν είναι εγγράψιμο το index.php και το admin/index.php. Βγάζει fatal error.

Επίσης, αυτό το .htaccess που έστειλε, είναι αυτό της έκδοσης του, τι εννοείς το .htaccess της εγκατάστασης;

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by antonist » Thu Nov 07, 2013 9:13 pm

Υποψιάζομαι ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει με κάποιο SEO γιατί διόρθωσα και αυτό εχθές. Το θέμα είναι ότι αφού δεν έχω Admin πρόσβαση πώς θα απενεργοποιώ τις SEO ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ;

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:22 am

Post by botonakis » Thu Nov 07, 2013 9:21 pm

Μπες στο phpMyAdmin.
Βρες τον πίνακα setting. Εάν έχεις table prefix, θα είναι με αυτό μπροστά. πχ oc_setting

Βρες το key: config_seo_url και από value 1 κάντο 0.

8)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by tterranigma » Thu Nov 07, 2013 9:49 pm

botonakis wrote:Αυτό με το VQMod ενδέχεται να είναι πρόβλημα, αλλά δε κάνει αυτό όταν δεν είναι εγγράψιμο το index.php και το admin/index.php. Βγάζει fatal error.

Επίσης, αυτό το .htaccess που έστειλε, είναι αυτό της έκδοσης του, τι εννοείς το .htaccess της εγκατάστασης;
Όχι πάντα. Το admin/index.php δεν το βλέπει καθόλου ο server. Θα έχει μπει κάποιο άκυρο permission. Για αυτό δεν βγάζει fatal error. Ο κωδικός που επιστρέφει είναι 404.

Για το .htaccess δεν τσέκαρα αν είναι το default αυτο που δημοσίευεσε. Απλά έγραψα "Δοκίμασε να βάλεις παντού τα .htaccess που έρχονται μαζί με το opencart όταν το κατεβάζεις." ώστε αν έχει κάποιο άλλο παράταιρο σε κάποιον φάκελο από extension κλπ να το σβήσει.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 24, 2013 5:40 am

Post by tterranigma » Thu Nov 07, 2013 10:03 pm

Επειδή η επίλυση καμιά φορά είναι πιο επίπονη από το να το ξανακάνεις από την αρχή, αυτό που θα έκανα εγώ στη θέση σου, θα ήταν συνοπτικά:
1) Να τραβήξω ένα backup του καταλόγου μου με το excel import/export tool
2) να κάνω backup τον φάκελο image/data
3) Να σβήσω τα πάντα, μαζί και την βάση
4) Να κάνω ξανά εγκατάσταση τα πάντα.
5) Να επαναφέρω τα backups

Δεν είναι τόσο χρονοβόρο όσο φαίνεται.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 24, 2013 5:40 am

Post by antonist » Thu Nov 07, 2013 10:38 pm

Κώστα το έκανα και αυτό με τις Seo Urls και τώρα το πρόβλημα επεκτάθηκε και στο toolbar menu !!! Όσο για αυτά που λέει ο tterranigma, το index.php και admin/index.php είναι εγγράψιμα (και mode 644) και επίσης το .htaccess είναι το default της 1.5.6 απείραχτο και σαφώς εάν τελικά δεν βρεθεί λύση θα το αρχίσω πάλι από την αρχή.

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:22 am

Post by antonist » Fri Nov 08, 2013 12:08 am

Τώρα τι να πω; Έκανα νέο clean installation με καινούργια database και πάλι τα ίδια "The page you requested cannot be found" Να ξαναρωτήσω... μήπως δεν φταίει το site και υπάρχει εξωγενής παράγοντας, αλλά τι;;;
To Google το ξανακοίταξα δεν με έχει blocked, banned, blacklisted http://pc-at-home.gr, τι άλλο να συμβαίνει;

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:22 am

Post by antonist » Fri Nov 08, 2013 2:21 am

Επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα αλλά με γέμισε απορίες. Έστειλα το πρόβλημα στον host (Arvixe) και εντυπωσιάστηκα. Σε 5΄ μου απάντησε ότι έκανε rename το php.ini για να μην το διαβάζει, όπως επίσης και στον φάκελο του admin και λειτούργησαν όλα σαν να μην συνέβη το πρόβλημα ποτέ.

Μα καλά πως γίνεται το php.ini να μην είναι χρήσιμο πια, καθώς και πως δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα;;;

Αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό από εχθές, θέλω να ευχαριστήσω το forum για την αδιάκοπη βοήθειά του στα προβλήματά μας και κυρίως στον botonakis που κάνει σπουδαία δουλειά.

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:22 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 139 guests