Post by bka » Wed Mar 06, 2013 4:20 am

Καλησπέρα,

σήμερα εγκατέστησα το VQMOD vqmod-2.3.2-opencart στο Opencart 1.5.2.1 site μου και μετά εγκατέστησα ένα αγορασμένο extension (Newsletter subscribe and automated coupon code generator ) και το αποτέλεσμα είναι το site μου να μην παίζει πια!

Στο front page παίρνω αυτό το λάθος
Notice: Error: Could not load template C:\..../catalog/view/theme/default/template/module/newslettersubscribethickbox.tpl! in C:\...\vqmod\vqcache\vq2-system_engine_controller.php on line 77

και στο admin site δεν μπορώ να κάνω log in!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πιο από τα δύο φταίει και αν μπορώ να αναστρέψω την κατάσταση γιατί δεν καταλαβαίνω τι κάνει και πώς το κάνει το VQMOD. Έχει πειράξει κάτι στην βάση μου ή μπορώ απλά να επαναφέρω τα αρχεία του backup μου και είμαι ok?

H διαδικασία ήταν η εξής:
-Εγκατάσταση VQMOD -> όλα οκ
-Ανέβασμα αρχείων extension σε κάθε φάκελο και αυτά που είχε στο VQMOD στον φάκελο VQMOD και τα άλλα στους admin και catalog
- Εγκατάσταση extension
- Αρχικά δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα από το admin site αλλά μόλις μπήκα στο front page είδα το error και κατόπιν δεν μπορούσα να συνδεθώ πια στο admin site

Any suggestions?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

bka
Newbie

Post by People's Code » Wed Mar 06, 2013 7:11 am

Καταρχάς μην αγχώνεσαι, δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό. Απλά αν αφαιρέσεις τα αρχεία του extension από το opencart θα επανέλθει. Θα βρεις που βρίσκονται τα αρχεία αν ξεζιπάρεις το extension κάπου πρόχειρα και δείς τους φακέλους που δημιουργεί.

Το error λέει ότι δεν υπάρχει το αρχείο newslettersubscribethickbox.tpl
στο φάκελο catalog/view/theme/default/template/module

Έλεγξε αν έχεις αντιγράψει το εν λόγω αρχείο στη σωστή θέση από τα αρχεία εγκατάστασης του extension για newsletter.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by bka » Wed Mar 06, 2013 4:38 pm

fiou! (ανακούφιση)

Ευχαριστώ Opencart-Hellas, όντως τα έσβησα όλα και παίζει κανονικά.

Όμως τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Όντως στο frontpage έλειπε το αρχείο που έλεγε αλλά και όταν το έβαλα και μπορούσα να δω το site κανονικά δεν μπορούσα να μπω στο διαχειριστικό. Με σωστά στοιχεία πχ mozilla δεν δείχνει τπτ (λευκή σελίδα) και στον chrome βγάζει ένα μνμ λάθους για το token. Σαν να μην λειτουργεί σωστά το ssl μετά την εγκατάσταση αυτού του module..

Plus μια ερώτηση VQMOD: τι ακριβώς κάνει; Σωστά το χρησιμοποίησα; Εξακολουθείς να αντιγράφεις όλα τα αρχεία ενός module μέσω ftp plus αυτά του VQMOD? Και γιατί είναι καλό; Είδα οτί εδώ λες: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=80&t=96090 .
Θα κερδίσεις τη δυνατότητα να μπορείς να κάνεις τροποποιήσεις (ή να κατεβάζεις έτοιμες) χωρίς να αλλάζεις τον κώδικα της εφαρμογής.
Δλδ? ??? Δεν είδα κάποια διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση..

bka
Newbie

Post by People's Code » Wed Mar 06, 2013 4:57 pm

Σαν να μην λειτουργεί σωστά το ssl μετά την εγκατάσταση αυτού του module..
Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει με SSL. Μπορείς προσωρινά να δηλώσεις στο config.php και admin/config.php τα url's χωρίς ssl και να δεις αν το site λειτουργεί έτσι. Δοκίμασε επίσης να διαγράψεις και το vqmod/mods.cache
Plus μια ερώτηση VQMOD: τι ακριβώς κάνει; Σωστά το χρησιμοποίησα; Εξακολουθείς να αντιγράφεις όλα τα αρχεία ενός module μέσω ftp plus αυτά του VQMOD? Και γιατί είναι καλό;
Σχεδόν όλα τα δωρεάν mods/vqmods λειτουργούν μέσω αυτής της δυνατότητας. Δηλαδή τα xml αρχεία περιέχουν κώδικα τροποποίησης των αρχείων του Opencart χωρίς όμως αυτές οι αλλαγές να γίνονται μόνιμα, αλλά αποθηκεύονται τροποποιημένα αντίγραφα των original αρχείων στο vqcache.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by bka » Thu Mar 07, 2013 10:46 pm

Δοκίμασα και έβγαλα τα https από το config όπως και έσβησα vchache και mods.cache.

Παρόλα αυτά με σωστό κωδικό τα ίδια... Στον chrome βλέπω αυτό:

Σφάλμα διακομιστή
Προέκυψε σφάλμα στον ιστότοπο κατά την ανάκτηση του http://mysite.gr/admin/index.php?route= ... 03139c3351. Ενδέχεται να είναι εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή να μην έχει ρυθμιστεί σωστά. ???

bka
Newbie

Post by People's Code » Fri Mar 08, 2013 7:15 am

Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τελείως τα https
Στο config.php και admin/config.php
κάντα έτσι
define('HTTPS_SERVER', 'http://κλπ κλπ
define('HTTPS_CATALOG', 'http://κλπ κλπ

Αν χρησιμοποιείς το .htaccess του opencart, απενεργοποίησε το προσωρινά να δεις αν φταίει αυτό. Αν μετά την απενεργοποίηση λειτουργήσει το site, τότε άνοιξε το σε ένα text editor και:
το RewriteBase /
κάντο
RewriteBase /ο-φάκελος-του-site-μου/

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by bka » Fri Mar 08, 2013 6:26 pm

Αυτό έκανα με τα https αλλά δεν έπαιξε. Αλλά μόνο στο admin/config.php γιατί εκεί έχω το πρόβλημα, στην admin σελίδα. Άλλωστε το main site μου θέλω να έχει ssl..

Το htaccess είναι ακόμη ως htaccess.txt άρα δεν χρησιμοποιείται από ότι κατάλαβα..

bka
Newbie

Post by People's Code » Fri Mar 08, 2013 6:55 pm

Το htaccess είναι ακόμη ως htaccess.txt άρα δεν χρησιμοποιείται από ότι κατάλαβα..
Σωστά

Δοκίμασες να αφαιρέσεις μόνο το extension και να αφήσεις το vqmod με ssl ? Αν δε σου βγάλει πρόβλημα τότε θα ξέρεις τι έφταιγε.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by bka » Fri Mar 08, 2013 11:36 pm

Ναι, έχω βγάλει το extension, και το vqmod παίζει μια χαρά και με SSL. Το extension ούτε με ούτε χωρίς SSL.

Όμως αναζητώ λύση γιατί θα ήθελα την λειτουργικότητα του extension, να στέλνεται αυτόματα δωροκουπόνι σε κάθε νέο μέλος του newsletter.

Το extension ήταν επί πληρωμή, ο developer δεν μου έχει απαντήσει καθόλου. Μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω επειδή δεν παίζει; Βέβαια υπήρχαν σχόλια από άτομα που το είχαν χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω γιατί δεν παίζει σε μένα..

bka
Newbie

Post by People's Code » Sat Mar 09, 2013 9:19 am

Οκ, έστειλες email στο developer με αναλυτική περιγραφή του προβλήματος ?

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by bka » Thu Mar 14, 2013 1:18 am

Ok, είχα στείλει, δεν είχε απαντήσει αλλά τελικά επικοινώνησε καθυστερημένα λόγω μετακόμισης. Οπότε ελπίζω ότι θα λυθεί..

bka
Newbie