Post by geospath » Sat Dec 22, 2012 5:53 pm

Καλημερα.

Σε ενα καταστημα OC, θελω να δωσω τη δυνατοτητα στον πελατη να αναζητα προιοντα με βαση συγκεκριμενα κριτηρια, σε συγκεκριμενες κατηγοριες.

Πχ
Σε μια σελιδα υπαρχει μια κατηγορια "Αναλωσιμα εκτυπωτων" και θελω να φτιαξω ενα sidebar search (ή μια νεα σελίδα αποκλειστικα για αναζητηση) οπου ο χρηστης θα μπορει να βρισκει το μελανακι του βασει κατασκευαστη (HP, Canon, Epson κτλ) και βασει μοντελου εκτυπωτη.

Να το κανω με attributes οπου θα εισαγω τα συμβατα μοντελα για καθε μελανι
ή
να συμπεριλαβω τα μοντελα εκτυπωτων στη περιγραφη του προιοντος;

Να το κανω βασει κατασκευαστη;

Να το κανω με το module "sidebar search" και να το παραμετροποιησω ωστε να ψαχνει σε συγκεκριμενες κατηγοριες και περιγραφη; (οπου περιγραφη=μοντελα εκτυπωτων)

Περιμενω προτασεις σας για τον πιο ευκολο και σωστο τροπο! :)

New member

Post by People's Code » Sun Dec 23, 2012 2:30 am

Να το κανω με attributes οπου θα εισαγω τα συμβατα μοντελα για καθε μελανι
Το καλύτερο θα ήταν να το κάνεις έτσι, να επιλέγει ο πελάτης από μία λίστα το κατασκευαστή, μετά ανάλογα με την επιλογή του θα εμφανίζονται μία λίστα με τα μοντέλα που υποστηρίζεις και αφού επιλέγει και αυτό θα εμφανίζονται τα συμβατά μελάνια. Αυτό βέβαια θα έχει κάποια δυσκολία γιατί θα χρειαστεί να κάνεις join διάφορα tables και αν είσαι και τελειομανής να ανανεώνονται τα αποτελέσματα με ajax ...
Αυτό θα ήταν το πιο απλό αλλά έχει το εξής μειονέκτημα. Εφόσον ουσιαστικά κάνεις μια απλή αναζήτηση στα κείμενα των χαρακτηριστικών, ο πελάτης μπορεί εύκολα να γράψει το μοντέλο του εκτυπωτή του κάπως διαφορετικά από τον τρόπο που το έχεις εισάγει και να μην το βρίσκει η αναζήτηση.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by geospath » Sun Dec 23, 2012 6:34 pm

Opencart-Hellas wrote:
Αυτό θα ήταν το πιο απλό αλλά έχει το εξής μειονέκτημα. Εφόσον ουσιαστικά κάνεις μια απλή αναζήτηση στα κείμενα των χαρακτηριστικών, ο πελάτης μπορεί εύκολα να γράψει το μοντέλο του εκτυπωτή του κάπως διαφορετικά από τον τρόπο που το έχεις εισάγει και να μην το βρίσκει η αναζήτηση.
Αυτο λύνεται με το extension Improve Search

Μάλλον ετσι θα το κανω, απλα θα πρεπει να δημιουργησω μια custom σελιδα αναζητησης ειδικα για αυτη την κατηγορια.

New member

Post by People's Code » Mon Dec 24, 2012 5:38 am

Μάλλον ετσι θα το κανω, απλα θα πρεπει να δημιουργησω μια custom σελιδα αναζητησης ειδικα για αυτη την κατηγορια.
Το extension αυτό απλά σπάει τις λέξεις σε ξεχωριστές αναζητήσεις (μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με μερικές γραμμές κώδικα). Αν ο πελάτης έχει κάποιο ορθογραφικό λάθος ή έχει κολλημένο το όνομα και το κωδικό του προϊόντος ή χρησιμοποιεί παύλες ή κάτι άλλο που δεν μπορείς να προβλέψεις, δεν θα προκύπτει αποτέλεσμα αναζήτησης. Γι' αυτό το λόγο στα περισσότερα σοβαρά sites εκτός από απλή αναζήτηση με κείμενο προσφέρουν και τον άλλο τρόπο ώστε να περιορίζονται οι αναζητήσεις στα υπάρχοντα προϊόντα αλλά και για να βλέπει ο πελάτης τη γκάμα των προϊόντων.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Thu Dec 27, 2012 9:14 pm

Καλησπέρα σε όλους και καλές καλές γιορτές

Απαντώ σε αυτό το θέμα για να μην κάνω καινούργιο, ενδιαφέρομαι να κάνω αυτό που προτείνει ο Opencart-Hellas όπως πχ http://www.sifam.fr/product.php?page=1&lang=1

Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο; και πως μπορώ να το ψάξω;

Newbie

Post by People's Code » Fri Dec 28, 2012 8:40 am

Καλησπέρα σε όλους και καλές καλές γιορτές

Απαντώ σε αυτό το θέμα για να μην κάνω καινούργιο, ενδιαφέρομαι να κάνω αυτό που προτείνει ο Opencart-Hellas όπως πχ http://www.sifam.fr/product.php?page=1&lang=1

Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο; και πως μπορώ να το ψάξω;
Επίσης
Υπάρχει αυτό το extension που κάνει τα παραπάνω που συζητήσαμε.
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=973

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Sun Dec 30, 2012 3:34 am

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

Μπορώ αυτό το extension ή κάτι παρόμοιο να το χρησιμοποιήσω μόνο σε συγκεκριμένες σελίδες επιλεγμένων κατηγοριών ή θα βρίσκεται παντού;

Συγνώμη αλλά είμαι αρκετά αρχάριος στο opencart και προσπαθώ να "εγκλιματιστώ".

Newbie

Post by People's Code » Sun Dec 30, 2012 8:37 am

Μπορείς να ορίσεις σε ποια layouts θα εμφανίζεται. Αν πας στο demo θα δεις τι ρυθμίσεις έχει.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Sun Dec 30, 2012 9:40 am

Σωστός φίλε μου χίλια συγνώμη για την ασχετοσύνη μου, που θα πάει θα την παλέψω.
Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω αλλά με προβληματίζουν 2 βασικά πράγματα, το πρώτο είναι ότι αν τελικά το κάνω έτσι στην τελίκή θα έχω απ' όσο υπολογίζω 2-3000κατηγορίες και δεν ξέρω αν θα την παλεύει γενικά το opencart και από την άλλη αν πχ έχω ένα ανταλλακτικό που είναι συμβατό με 2 ή περισσότερες μηχανές (είναι δηλαδή σε 2 ή περισσότερες υποκατηγορίες) υπάρχει κάποιος τρόπος να μου εμφανίζεται (στην περιγραφή πχ) σε ποιές υποκατηγορίες είναι ;

Newbie

Post by People's Code » Mon Dec 31, 2012 7:03 am

στην τελίκή θα έχω απ' όσο υπολογίζω 2-3000κατηγορίες και δεν ξέρω αν θα την παλεύει γενικά το opencart
Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις επιδόσεις του διακομιστή που θα τρέχει η εφαρμογή. Εννοείται αν τρέχει σε περιβάλλον shared hosting δεν μπορείς να περιμένεις να πετάει ... Για σοβαρές επιδόσεις θα χρειαστείς τουλάχιστον VPS ή ακόμα καλύτερα Dedicated. Πάντως 3Κ κατηγορίες μου φαίνονται πολλές ... ανταλλακτικά για διαστημόπλοια πουλάς ? ;D

Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση σχετική με τη βελτίωση της εργονομίας του site, πέρασε πρώτα όλο το κατάλογο με κατηγορίες και προϊόντα σε μία offline εγκατάσταση στο PC σου χωρίς να προσθέσεις επιπλέον extensions και δες αν καλύπτεσαι από τη ταχύτητα του opencart σε ιδανικές συνθήκες όπως η μεγάλη μνήμη RAM και το γρήγορο CPU που για να τα έχεις σε VPS ή Dedicated έχουν υψηλό κόστος. Αν σου φανεί ότι καθυστερεί αισθητά στο PC σου, τότε θα έχεις σίγουρα πρόβλημα και online.
αν πχ έχω ένα ανταλλακτικό που είναι συμβατό με 2 ή περισσότερες μηχανές (είναι δηλαδή σε 2 ή περισσότερες υποκατηγορίες) υπάρχει κάποιος τρόπος να μου εμφανίζεται (στην περιγραφή πχ) σε ποιές υποκατηγορίες είναι ;
Εννοείς κάτι σαν αυτό ;
http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=6915

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Mon Dec 31, 2012 11:39 pm

Opencart-Hellas wrote:
στην τελίκή θα έχω απ' όσο υπολογίζω 2-3000κατηγορίες και δεν ξέρω αν θα την παλεύει γενικά το opencart
Πάντως 3Κ κατηγορίες μου φαίνονται πολλές ... ανταλλακτικά για διαστημόπλοια πουλάς ? ;D
Θέλω να κάνω παρόμοιο πράγμα με το γαλλικό site που είχα γράψει στο πρώτο το μου ποστ, αν μπεις εκεί πχ στην κατηγορια moto θα δεις 48μάρκες*3 κατηγορίες κυβισμού(σου βάζω μέσο όρο) * 3 μοντέλα * 3 χρονολογίες 48*3*3*3=1296 κατηγορίες για πλάκα, καλύτερα να πουλούσα για διαστημόπλοια, δεν θα είχα τόσες πολλές μάρκες :D.

Αρχικά όταν είχα το μηχάνημα σε localhost φόρτωνε πολύ πιο αργά από τώρα που το έχω ανεβασμένο σε server χωρίς να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, και δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο ευτελές μηχάνημα.

Ωραίο το vqmod αλλά έτσι όπως έχω δομημένες τις κατηγορίες στην τελική μου βγάζει μόνο την χρονολογία (δηλαδή την τελευταία κατηγορία).

Newbie

Post by People's Code » Tue Jan 01, 2013 3:35 am

Θέλω να κάνω παρόμοιο πράγμα με το γαλλικό site που είχα γράψει στο πρώτο το μου ποστ, αν μπεις εκεί πχ στην κατηγορια moto θα δεις 48μάρκες*3 κατηγορίες κυβισμού(σου βάζω μέσο όρο) * 3 μοντέλα * 3 χρονολογίες 48*3*3*3=1296 κατηγορίες για πλάκα, καλύτερα να πουλούσα για διαστημόπλοια, δεν θα είχα τόσες πολλές μάρκες :D.

Πως συμπεριφέρεται το Opencart με αυτό τον αριθμό κατηγοριών? Αν το έχεις κάπου online δώσε link να το δώ.
Αρχικά όταν είχα το μηχάνημα σε localhost φόρτωνε πολύ πιο αργά από τώρα που το έχω ανεβασμένο σε server χωρίς να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, και δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο ευτελές μηχάνημα.
Μάλλον θα φταίνε οι ρυθμίσεις του τοπικού server. Καταρχάς έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένο κάποιο php accelerator και γενικότερα ψάξε online ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις για το πακέτο εφαρμογών server που χρησιμοποιείς.
Ωραίο το vqmod αλλά έτσι όπως έχω δομημένες τις κατηγορίες στην τελική μου βγάζει μόνο την χρονολογία (δηλαδή την τελευταία κατηγορία).
Δεν έχω δοκιμάσει το mod γιατί φτιάχνω δικά μου όποτε χρειαστώ κάτι. Στο ανέφερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με το τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αν θες πες μου με λεπτομέρειες πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα και τι θες εσύ να εμφανίζεται σύμφωνα με τα δεδομένα που έχεις εισάγει. Αν είναι εφικτό μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια να στο τροποποιήσω για τις ανάγκες σου θα το δούμε από του χρόνου ... ;)

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Wed Jan 02, 2013 11:30 pm

Γειά σου φίλε μου, καλή χρονιά χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ' όλα.

Πως συμπεριφέρεται το Opencart με αυτό τον αριθμό κατηγοριών? Αν το έχεις κάπου online δώσε link να το δώ.
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί opencart ή τπτ άλλο, http://www.sifam.fr/product.php αυτό είναι το link και αν πας στο "Recherche par Type, Marque, Cylindrée, Modèle, Année" είναι αυτό που θέλω να κάνω ακριβώς.
Δεν έχω δοκιμάσει το mod γιατί φτιάχνω δικά μου όποτε χρειαστώ κάτι. Στο ανέφερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με το τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αν θες πες μου με λεπτομέρειες πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα και τι θες εσύ να εμφανίζεται σύμφωνα με τα δεδομένα που έχεις εισάγει. Αν είναι εφικτό μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια να στο τροποποιήσω για τις ανάγκες σου θα το δούμε από του χρόνου ... ;)
Εννοείται καταλαβαίνω, για να καταλάβεις τι θέλω εγώ πχ αν έχω ένα ανταλλακτικό στην κατηγορία:
->Aprilia
--> 50 cc
---->RS 50
-------->1993
πάνω στις κατηγορίες ανταλλακτικού θα μου βγάλει "1993" ενώ θα ήταν προτιμότερο να μου βγάλει RS 50,
ο Γάλλος το έχει στο "voir les modeles compatibles"(αν δεν αλλάξεις γλώσσα :D ), αυτό θα ήταν το ιδανικό για μένα αλλά το κόβω πάρα πολύ δύσκολο.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου, τελικά θέλει περισσότερο ψάξιμο απ' ότι φανταζόμουν, φαντάσου να μην ήταν και "έτοιμο".

κάνω edit για να γράψω και κάτι άλλο παράξενο που παρατήρησα,
έβαλα αυτό το extension http://www.opencart.com/index.php?route ... _license=0 το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά και αυτό δεν κράτησε πολύ (δεν δουλεύει όταν πληκτρολογώ ελληνικούς χαρακτήρες αλλά λογικό δεν είναι το κυρίως πρόβλημά μου), διότι έκανα export σε excel με άλλο extension για να προσθέσω μαζικά τις κατηγορίες και μετά import ξανά. Οι κατηγορίες δουλεύουν μια χαρά αλλά όταν πάω να κάνω livesearch (με αγγλικούς χαρακτήρες πάντα) οι ελληνικοί που είναι στην περιγραφή πχ το πιστόνι εμφανίζεται ώς Pi;ΙΣΤ&Omicron κτλ Αυτό που σκέφτηκα σαν πιο λογικό είναι με το export/import να άλλαξε η κωδικοποίηση ή κάτι τέτοιο.

Newbie

Post by People's Code » Thu Jan 03, 2013 2:42 pm

Γειά σου φίλε μου, καλή χρονιά χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ' όλα
Επίσης, νάσαι καλά
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί opencart ή τπτ άλλο, http://www.sifam.fr/product.php αυτό είναι το link και αν πας στο "Recherche par Type, Marque, Cylindrée, Modèle, Année" είναι αυτό που θέλω να κάνω ακριβώς.
Όχι δεν είναι Opencart. Εννοούσα το δικό σου eshop.
Εννοείται καταλαβαίνω, για να καταλάβεις τι θέλω εγώ πχ αν έχω ένα ανταλλακτικό στην κατηγορία:
->Aprilia
--> 50 cc
---->RS 50
-------->1993
πάνω στις κατηγορίες ανταλλακτικού θα μου βγάλει "1993" ενώ θα ήταν προτιμότερο να μου βγάλει RS 50,
ο Γάλλος το έχει στο "voir les modeles compatibles"(αν δεν αλλάξεις γλώσσα :D ), αυτό θα ήταν το ιδανικό για μένα αλλά το κόβω πάρα πολύ δύσκολο.
Έχω καταλάβει τι χρειάζεσαι ... αλλά ο τρόπος που επέλεξες να το υλοποιήσεις δεν είναι ακριβώς ο ίδιος που χρησιμοποιεί το site που ανέφερες. Στο εν λόγω site, τα προϊόντα έχουν καταχωρηθεί σε κατηγορίες που μπορείς να δεις στα μενού "Recherche par Famille / Sous-famille", "Recherche des pneus / Batteries", "Produit recherché".
Το μενού "Recherche par Type, Marque, Cylindrée, Modèle, Année" είναι ανάλογο με τα attributes του Opencart. Με αυτή τη λογική δεν χρειάζεται να κάνεις χιλιάδες κατηγορίες για να καταχωρήσεις όλα τα προϊόντα σου, που είναι και το λογικό. Το ajax pop-up "voir les modeles compatibles" ψάχνει ποια προϊόντα έχουν ανάλογα attributes. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.
Πάντως στη περίπτωση σου, η τελική επιλογή σχετικά με το ποια στοιχεία θα τα καταχωρήσεις σε attributes και ποια σε κατηγορίες θέλει μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό. Αντιλαμβάνομαι ότι αναγκαστικά πορευτικές ανάποδα, δηλαδή υπολόγισες με ότι extensions έχεις διαθέσιμα για να κάνεις τη δουλειά σου.
Οι κατηγορίες δουλεύουν μια χαρά αλλά όταν πάω να κάνω livesearch (με αγγλικούς χαρακτήρες πάντα) οι ελληνικοί που είναι στην περιγραφή πχ το πιστόνι εμφανίζεται ώς Pi;ΙΣΤ&Omicron κτλ Αυτό που σκέφτηκα σαν πιο λογικό είναι με το export/import να άλλαξε η κωδικοποίηση ή κάτι τέτοιο.
Σωστά το υπέθεσες ... διάβασε εδώ

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Thu Jan 03, 2013 8:13 pm

Στο δικό μου eshop δεν έχω προσθέσει ακόμα τόσες πολλές κατηγορίες για να σου πω πως συμπεριφέρεται.
Ακόμα ψάχνομαι για την καλύτερη υλοποίηση.

Attributes είναι τα χαρακτηριστικά των προϊόντων των οποίων πουλάς στο online κατάστημα, στην δικιά μου περίπτωση όπως και στο γαλλικό site δεν πουλάμε μοτοσυκλέτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (Μάρκα,Κυβισμός,Μοντέλο,Χρονολογία), πουλάμε ανταλλακτικά τα οποία είναι συμβατά με τις παραπάνω μοτοσυκλέτες. Τώρα πιστεύω να έγινα πιο κατανοητός γι' αυτό που θέλω να κάνω.

Όσο για το encoding θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα σου πω αποτελέσματα :D

Newbie

Post by People's Code » Thu Jan 03, 2013 8:51 pm

Attributes είναι τα χαρακτηριστικά των προϊόντων των οποίων πουλάς στο online κατάστημα, στην δικιά μου περίπτωση όπως και στο γαλλικό site δεν πουλάμε μοτοσυκλέτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (Μάρκα,Κυβισμός,Μοντέλο,Χρονολογία), πουλάμε ανταλλακτικά τα οποία είναι συμβατά με τις παραπάνω μοτοσυκλέτες. Τώρα πιστεύω να έγινα πιο κατανοητός γι' αυτό που θέλω να κάνω.
Δεν έχει σημασία τι θα βάλεις στα attributes ...
Εδώ στα attributes μπορείς να δηλώσεις με ποιες μοτοσυκλέτες/κυβικά/χρονολογίες κλπ είναι συμβατό το ανταλλακτικό. Φτιάχνεις δηλαδή αρχικά όλα τα πιθανά μοντέλα μηχανών, κυβικά, χρονολογίες κλπ σε attributes και τα αναθέτεις στο κάθε προϊόν (ανταλλακτικό). Μετά μπορείς να φτιάξεις ή να αγοράσεις ένα extension που να εμφανίζει την αναζήτηση των attributes όπως στο γαλλικό site και να εμφανίζει συγκεκριμένα ανταλλακτικά στα οποία έχουν ανατεθεί.
Νομίζω ότι είναι πιο λογικό από το να φτιάξεις χιλιάδες κατηγορίες που πολλές υποκατηγορίες θα έχουν τον ίδιο τίτλο.

Επίσης μπορεί να υπάρχει και δεύτερη αναζήτηση όπως στο γαλλικό site που θα ψάχνει τις κατηγορίες των προϊόντων. Τα προϊόντα (ανταλλακτικά) τα αναθέτεις σε κατηγορίες ανάλογα με το τι είναι, πχ καρμπιρατέρ, μάρκα, κλπ.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by theios » Fri Jan 04, 2013 12:53 am

Opencart-Hellas wrote:
Δεν έχει σημασία τι θα βάλεις στα attributes ...
Εδώ στα attributes μπορείς να δηλώσεις με ποιες μοτοσυκλέτες/κυβικά/χρονολογίες κλπ είναι συμβατό το ανταλλακτικό. Φτιάχνεις δηλαδή αρχικά όλα τα πιθανά μοντέλα μηχανών, κυβικά, χρονολογίες κλπ σε attributes και τα αναθέτεις στο κάθε προϊόν (ανταλλακτικό). Μετά μπορείς να φτιάξεις ή να αγοράσεις ένα extension που να εμφανίζει την αναζήτηση των attributes όπως στο γαλλικό site και να εμφανίζει συγκεκριμένα ανταλλακτικά στα οποία έχουν ανατεθεί.
Νομίζω ότι είναι πιο λογικό από το να φτιάξεις χιλιάδες κατηγορίες που πολλές υποκατηγορίες θα έχουν τον ίδιο τίτλο.

Επίσης μπορεί να υπάρχει και δεύτερη αναζήτηση όπως στο γαλλικό site που θα ψάχνει τις κατηγορίες των προϊόντων. Τα προϊόντα (ανταλλακτικά) τα αναθέτεις σε κατηγορίες ανάλογα με το τι είναι, πχ καρμπιρατέρ, μάρκα, κλπ.
Για να το κάνω αυτό στην περίπτωσή μου δεν θα πρέπει να υπάρχουν και υποκατηγορίες στις κατηγορίες των χαρακτηριστικών; Θα ονομάσω δηλαδή μία κατηγορία χαρακτηριστικών Aprilia χαρακτηρισιτικό RS50 και τιμή χαρακτηριστικού 1992; Μπορείς να μου δώσεις ενα παράδειγμα για να το καταλάβω;

Newbie

Post by People's Code » Fri Jan 04, 2013 6:27 pm

Όχι, πρέπει να σκεφτείς έξω από τη λογική του Opencart γιατί αυτό που ζητάς δεν υπάρχει στο Opencart και ο σκοπός είναι να το υλοποιήσεις με τις λιγότερες δυνατές τροποποιήσεις, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα δομή.

Αν επιλέξεις να το υλοποιήσεις με τα υπάρχοντα tables των attributes (καταργώντας τα attributes όπως χρησιμοποιούνται στο Opencart) μπορείς να έχεις τα εξής:
Φτιάχνεις κατηγορίες χαρακτηριστικών με περιγραφή πχ κυβισμός, χρονολογία, κλπ
Μετά φτιάχνεις χαρακτηριστικά για τη κάθε κατηγορία χαρακτηριστικού πχ 50cc, 100cc, 125cc κλπ ή 1991, 1992, 1993 κλπ και αναθέτεις το καθένα στην κατηγορία χαρακτηριστικών που ανήκει.

Στο κάθε προϊόν τώρα αναθέτεις ένα ένα τα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρει να συσχετίσεις πχ 50cc, 1991, 1992, 1993 κλπ. Η λογική των χαρακτηριστικών στο Opencart έχει και ένα πεδίο κειμένου το οποίο το αφήνεις κενό γιατί απλά δεν το χρειάζεσαι για το συγκεκριμένο συσχετισμό.

Τέλος ένα extension θα αναλάβει να συσχετίσει χαρακτηριστικά και να εμφανίζει προϊόντα (ανταλλακτικά) με ajax όπως στο Γαλλικό site.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες για παράδειγμα να φτιάξεις δικά σου tables στη βάση δεδομένων και να εισάγεις όλα αυτά που είπαμε αντί για τα attributes και ένα extension να τα συσχετίζει με προϊόντα. Αυτό για μένα είναι και το σωστότερο αλλά θέλει και επιπλέον εργασία για να προστεθεί στο backend ο μηχανισμός δημιουργίας των χαρακτηριστικών και ανάθεσης στα προϊόντα.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by geospath » Fri Jan 25, 2013 4:40 am

Opencart-Hellas wrote:

Το extension αυτό απλά σπάει τις λέξεις σε ξεχωριστές αναζητήσεις (μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με μερικές γραμμές κώδικα). Αν ο πελάτης έχει κάποιο ορθογραφικό λάθος ή έχει κολλημένο το όνομα και το κωδικό του προϊόντος ή χρησιμοποιεί παύλες ή κάτι άλλο που δεν μπορείς να προβλέψεις, δεν θα προκύπτει αποτέλεσμα αναζήτησης. Γι' αυτό το λόγο στα περισσότερα σοβαρά sites εκτός από απλή αναζήτηση με κείμενο προσφέρουν και τον άλλο τρόπο ώστε να περιορίζονται οι αναζητήσεις στα υπάρχοντα προϊόντα αλλά και για να βλέπει ο πελάτης τη γκάμα των προϊόντων.
Επανήλθα! :laugh:

Εχεις δικιο σχετικα με το "Improve Search".

Αρα αυτο που θελω πρεπει να γινει με τη λειτουργια των Attributes.

Οποτε μπορω να φτιαξω 3 ομαδες χαρακτηριστικων:

Μάρκα εκτυπωτή
Τύπος εκτυπωτή
Μοντέλο εκτυπωτή

Και σε καθε ομαδα να ορισω τα χαρακτηριστικα. Πχ

Ομαδα Χαρακτηριστικου: "Μαρκα εκτυπωτη" Χαρακτηριστικα: "ΗP", "Canon" κτλ
Ομαδα Χαρακτηριστικου: "Τύπος εκτυπωτή" Χαρακτηριστικα: "Deskjet", "Laserjet" κτλ
Ομαδα Χαρακτηριστικου: "Μοντέλο εκτυπωτή" Χαρακτηριστικα: "840c", "1020" κτλ

Σωστα ή εχω μπερδευτει; :crazy:

Και μετα πως θα γινεται η αναζητηση βασει attribute; Υπαρχει καποιο module / extension;

Πχ http://www.plaisio.gr/wizards/FindYourCartridge.aspx

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!

New member

Post by geospath » Fri Jan 25, 2013 4:41 am

Opencart-Hellas wrote: Εναλλακτικά, θα μπορούσες για παράδειγμα να φτιάξεις δικά σου tables στη βάση δεδομένων και να εισάγεις όλα αυτά που είπαμε αντί για τα attributes και ένα extension να τα συσχετίζει με προϊόντα. Αυτό για μένα είναι και το σωστότερο αλλά θέλει και επιπλέον εργασία για να προστεθεί στο backend ο μηχανισμός δημιουργίας των χαρακτηριστικών και ανάθεσης στα προϊόντα.
Αυτο ποσο θα κοστιζε αν το εφτιαχνες εσυ; Στειλε πμ αν θες. :)

New member