Post by geonick » Fri Sep 07, 2012 1:59 pm

Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει ολοκληρωμένος τρόπος να μην εμφανίζονται στον κατάλογο τα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα; Με το "ολοκληρωμένος" εννοώ ότι θα πρέπει να αποκρύπτονται (και μάλιστα εκεί να αντικαθίστανται για να μη μένουν "κενά") και από τα latest, featured κτλ sections του ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μην εμφανίζονται αριθμητικά στο σύνολο των προϊόντων μιας κατηγορίας, και να καλύπτονται άλλες περιπτώσεις που πιθανόν μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή...

New member

Post by People's Code » Fri Sep 07, 2012 4:39 pm

Ολοκληρωμένος τρόπος, ελάχιστα επεμβατικός... οχι.
Θα πρέπει σε κάθε αρχείο που εμφανίζει προϊόντα, να προσθέσεις κώδικα να μην εμφανίζονται όταν η ποσότητα είναι μηδέν.

Εναλλακτικά, ένας ολοκληρωμένος τρόπος που προϋποθέτει όμως αλλαγές στη βάση, θα ήταν να γράψεις κώδικα που θα ελέγχει τη ποσότητα κατά την διαδικασία της ολοκλήρωσης αγοράς και αν η ποσότητα με την αγορά γίνεται μηδενική να αλλάζει το status του προϊόντος σε μηδέν για να μην εμφανίζεται πουθενά.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by geonick » Fri Sep 07, 2012 4:59 pm

Opencart-Hellas, ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Φαντάζομαι ότι μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται εδώ, νέοι αλλά και παλιοί χρήστες της πλατφόρμας θα είναι σε θέση να αντλήσουν πολύτιμη σχετική βοήθεια...

Σε αυτό το πλαίσιο, να προσθέσω ότι ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισα να αντιμετωπίσω τα μη διαθέσιμα προϊόντα, είναι η προσθήκη ενός vqmod που διατίθεται δωρεάν και αντικαθιστά την επιλογή Add to cart με μήνυμα Out of stock, ούτως ώστε να μην είναι σε θέση ο χρήστης να προσθέσει στο καλάθι του τα μη διαθέσιμα προϊόντα.

Υπάρχουν αρκετά τέτοια vqmod, και δωρεάν διάθεσης αλλά και εμπορικά. Εγώ διάλεξα το παρακάτω και είμαι μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος:

http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=7095

New member