Post by stonekgraff » Tue Sep 04, 2012 3:47 am

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνετε μέσω paypal να πραγματοποιούνται αγορές όπου η παραγγελία να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής μέχρι να το τεστάρουμε οτι το συγκεκριμένο προϊόν το έχουμε σίγουρα.. γίνετε?
αν ναι πως?

δλδ αν δώσουμε στην παραγγελία οτι τελικά δεν το έχω να μην μπορεί να χρεώσει τον πελάτη
εχω ψαξει και δεν ξερω αν μονο με την επιλογή Pending δουλεύει... γιατι δεν νομίζω

New member

Post by stonekgraff » Tue Sep 04, 2012 3:12 pm

κάποιος?

New member

Post by botonakis » Tue Sep 04, 2012 4:10 pm

Εάν η πληρωμή είναι μέσω Paypal τότε πας στο Extensions->Payments και Paypal Standard.
Εκεί θα δεις το παρακάτω:
Image

Κάνεις ότι βλέπεις στην εικόνα και μετά Save και όλες οι παραγγελίες από κει και πέρα είναι Pending. Μετά από κάθε παραγγελία μπαίνεις μέσα στη παραγγελία και αλλάζεις το status της.

Αυτό σου κάνει σαν λύση;

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by stonekgraff » Tue Sep 04, 2012 4:16 pm

δλ εγω αν μπω έχοντας κανει την παραγγελιά με βάζει το σύστημα να πληρώσω πρώτα μέσα στο paypal και μετά αν δεν υπάρχει το προιον γυρνάνε τα χρήματα πίσω? μεσα από το paypal πάντα αλλα δεν εχει έξοδα ο πελάτης, γνωρίζεις κάτι σχετικά με αυτό?

New member

Post by botonakis » Tue Sep 04, 2012 4:20 pm

Όταν λαμβάνεις πληρωμή στο Paypal, από την ημέρα πληρωμής μέχρι και 45-60 μέρες ανάλογα, δίπλα από κάθε πληρωμή έχει ένα κουμπί Refund. Εάν το πατήσεις τα λεφτά πάνε στο πελάτη πίσω. Ακόμα και το 3,4% που χρεώνει έξτρα το Paypal επιστρέφει πίσω. Δεν υπάρχει χασούρα πουθενά.
Οπότε εάν ακυρωθεί κάποια παραγγελία, τότε στέλνεις τα λεφτά πίσω με αυτή την επιλογή. Πριν δώσει τα λεφτά πίσω σε ρωτάει εάν θες όλο το ποσό ή μέρος αυτού. Μπορεί μια παραγγελία, να μην ακυρωθεί ολόκληρη.

Αυτό όμως γίνεται μέσα από το paypal.com όχι από το admin του Open Cart.

Active Member

Post by stonekgraff » Tue Sep 04, 2012 4:27 pm

Τέλια αυτο θέλω, σε ευχαριστώ πολύ
Να σε καλα...

Τώρα που ξανά άρχισα το opencart θα τα λέμε συχνά

New member

Post by botonakis » Tue Sep 04, 2012 4:31 pm

Έγινε. Και από ότι είδα...καλές δουλειές. :)

Active Member