Λοιπον ειμαι αρχαρια και προσπαθω να βγαλω μια ακρη με το opencart και ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης!
Στο οπενκαρτ εχω στειλει απειρα emails ουτε μια απαντηση...
στο arvix λενε δεν παρεχουν υποστιριξη για οτι εχει να κανει με το οπενκαρτ περα απο την εγκατασταση του...
υποτιθεται οτι ειναι και ευκολο στη χρηση αυτο!
καποιος να με βοηθησει γιατι θα τρελαθω!
1) πως κανω εγκατασταση extension?εχω δοκιμασει να εγκαταστησω καποια δωρεαν δοκιμαστικα,τα κατεβαζω κανονικα και καμια διαφορα στο site!
2)πως μορφοποιω την αρχικη μου σελιδα που μου εχουν μεινει τα ταμπλετ?αν καταφερω να εγκαταστησω ενα extension
θα προσαρμοστει απο μονο του?
3)οταν μετα απο 3-4 χρονια που θα εχω τελειωσει με την μορφοποιηση του site και θα εχω καταφερει να το ολοκληρωσω πως σκατα θα το δημοσιευσω?
4) που βαζω τα στοιχια της καρτας μου και paypal για check out?
εχω δει που σου εχει να κανεις instal μεθοδους πληρωμης αλλα τα στοιχεια σου που τα δινεις για να παει η πληρωμη?
5)πως κανω προεπισκοπηση του site πριν το δημοσιευσω???? να δω πως φαινεται κανονικα οχι απο την σελιδα του admin
Καταρχάς καλησπέρα και καλωσήρθες.
Εάν χρειαστείς κάτι άλλο στείλτο εδώ.
ΥΣ: Για το Paypal έχω κάνει και wiki άρθρο που θα σε βοηθήσει.
Πως να προσθέσετε Paypal λογαριασμό στο OpenCart
- Η εγκατάσταση των extensions γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας απλά κάνεις upload τα αρχεία στον φάκελο των extensions και ο άλλος, εγκαθηστάς το VQMod extension και από κει μέσα εγκαθηστάς ότι άλλο θες. Αρκεί να το υποστηρίζει.
- Κάθε extension έχει το position που θα φαίνεται στη σελίδα σου. Απλά δηλώνεις το position και εμφανίζεται. Μπορείς να φτιάξεις και δικό σου position αλλά δεν θες γιατί είναι βαριά ναρκωτικά
- Online δε το έχεις τώρα; Πως βλέπεις το admin?
- Μέσα από το διαχειριστικό έχει καπου Payments Methods. Κάνεις ενεργοποίηση το Paypal και βάζεις το email που έχεις εκεί. Το θέμα της κάρτας σου και του λογαριασμού σου έχει να κάνει πλέον με το Paypal.
- Δεν υφίσταται πουθενά προεπισκόπιση. Εκεί που το έχεις το βλέπεις live. Ότι αλλαγή γίνεται και αποθηκεύεται περνάει live. Εκτός και εάν το έχεις εγκατεστημένο στο pc σου και δεν το έχεις σε server.

Εάν χρειαστείς κάτι άλλο στείλτο εδώ.
ΥΣ: Για το Paypal έχω κάνει και wiki άρθρο που θα σε βοηθήσει.
Πως να προσθέσετε Paypal λογαριασμό στο OpenCart
Καλησπέρα,
είμαι και εγώ ένας από αυτούς που τώρα μπήκαν στον "κόσμο" του opencart...και είμαι λίγο χαμένος.
Αυτο το VQMod extension...που μπορώ να το βρώ; Το ψάχνω στο http://www.opencart.com/index.php?route ... /extension αλλά...έχω χαθεί!!!
Σου είναι εύκολο να μου στείλεις το απευθείας link;
Έχω και άλλη μία ερώτηση να κάνω αλλά δεν ξέρω άν είναι το σωστό post...
Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζω e-shop (και έχω και λίγο άγχος να πώ την αλήθεια!!). Η τράπεζα μου ζήτησε τα παρακάτω link για να μου δημιουργήσει το demo account:
1) check out
2) validation
3) ok
4) not ok
5) confirmation
Αλλά δέν ξέρω ποιά είναι ακριβώς τα link για αυτές τις σελίδες στο opencart (τις μόνες που μπόρεσα να καταλάβω άν είναι οι σωστές, είναι οι "index.php?route=checkout/checkout" και η "index.php?route=checkout/success")
Γιά δώστε τα φώτα σας ρε παιδιά!!
είμαι και εγώ ένας από αυτούς που τώρα μπήκαν στον "κόσμο" του opencart...και είμαι λίγο χαμένος.
Αυτο το VQMod extension...που μπορώ να το βρώ; Το ψάχνω στο http://www.opencart.com/index.php?route ... /extension αλλά...έχω χαθεί!!!
Σου είναι εύκολο να μου στείλεις το απευθείας link;
Έχω και άλλη μία ερώτηση να κάνω αλλά δεν ξέρω άν είναι το σωστό post...
Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζω e-shop (και έχω και λίγο άγχος να πώ την αλήθεια!!). Η τράπεζα μου ζήτησε τα παρακάτω link για να μου δημιουργήσει το demo account:
1) check out
2) validation
3) ok
4) not ok
5) confirmation
Αλλά δέν ξέρω ποιά είναι ακριβώς τα link για αυτές τις σελίδες στο opencart (τις μόνες που μπόρεσα να καταλάβω άν είναι οι σωστές, είναι οι "index.php?route=checkout/checkout" και η "index.php?route=checkout/success")
Γιά δώστε τα φώτα σας ρε παιδιά!!
Τελικά το βρήκα το VQmod και το εγκατέστησα, αλλά μου βγάζει αυτά τα warnings:
Warning: scandir(/var/www/vhosts/mydomainpaths/vqmod/vqcache/) [function.scandir]: failed to open dir: No such file or directory in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147Warning: scandir() [function.scandir]: (errno 2): No such file or directory in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147Warning: array_diff() [function.array-diff]: Argument #1 is not an array in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147
Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει κάποια VQMod Scripts όπου φαίνονται στη λίστα με τα VQMod Scripts, αλλά δέν φαίνεται να δουλεύουν.
Τί πρέπει να διορθώσω;
Ευχαριστώ
Warning: scandir(/var/www/vhosts/mydomainpaths/vqmod/vqcache/) [function.scandir]: failed to open dir: No such file or directory in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147Warning: scandir() [function.scandir]: (errno 2): No such file or directory in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147Warning: array_diff() [function.array-diff]: Argument #1 is not an array in /var/www/vhosts/mydomainpaths/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 147
Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει κάποια VQMod Scripts όπου φαίνονται στη λίστα με τα VQMod Scripts, αλλά δέν φαίνεται να δουλεύουν.
Τί πρέπει να διορθώσω;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!!!
OK τώρα δεν μου πετάει τα παραπάνω errors πλέον
,αλλά απο τη άλλη δεν δουλεύει το extension "oca_customerorderlisttab.xml" (θα έπρεπε να εμφανίζει ένα επιπλέον tab στην edit page των customers..αλλά δεν...).
Όπως και το extension "Add-to-cart-ajax-confirm-v2-1531.xml"...δεν εμφάνιζει το popup confirm (μήπως πρέπει να απενεργοποιήσω το default confirm του opencart?).
Τις εγκαταστάσεις τις έκανα όπως έλεγαν οι οδηγίες τους, βασικά χρησιμοποιώ την Version 1.5.3.1 για να ξέρουμε για τι μιλάμε!
Και το δεύτερο σκέλος και πιο σημαντικό είναι τα url για τις σελίδες:
1) check out
2) validation
3) ok
4) not ok
5) confirmation
Ακόμη δέν έχω καταλάβει τη δομή του opencart και δυσκολεύομαι αρκετά με κάποια θέματα που μπορεί να είναι απλά!!!
Έχω διαβάσει την άποψή σου για τις τράπεζες και το Paypal...και θα συμφωνήσω, αλλά απο την άλλη ο πελάτης μου θέλει και τράπεζα
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια
OK τώρα δεν μου πετάει τα παραπάνω errors πλέον

Όπως και το extension "Add-to-cart-ajax-confirm-v2-1531.xml"...δεν εμφάνιζει το popup confirm (μήπως πρέπει να απενεργοποιήσω το default confirm του opencart?).
Τις εγκαταστάσεις τις έκανα όπως έλεγαν οι οδηγίες τους, βασικά χρησιμοποιώ την Version 1.5.3.1 για να ξέρουμε για τι μιλάμε!
Και το δεύτερο σκέλος και πιο σημαντικό είναι τα url για τις σελίδες:
1) check out
2) validation
3) ok
4) not ok
5) confirmation
Ακόμη δέν έχω καταλάβει τη δομή του opencart και δυσκολεύομαι αρκετά με κάποια θέματα που μπορεί να είναι απλά!!!
Έχω διαβάσει την άποψή σου για τις τράπεζες και το Paypal...και θα συμφωνήσω, αλλά απο την άλλη ο πελάτης μου θέλει και τράπεζα

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια