Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα e-shop που δουλεύει με opencart και χρειάζεται κάποιες διορθώσεις γιατί κολλάει σε κάποια σημεία, πχ δεν μπορεί ο πελάτης να ανοίξει λογαριασμό παρά μόνο να ψωνίσει σαν επισκέπτης και δεν δουλεύει η αντικαταβολή (δεν προστίθεται το ποσό).
Πώς θα μπορούσα να το διορθώσω?
Ευχαριστώ
Έχω ένα e-shop που δουλεύει με opencart και χρειάζεται κάποιες διορθώσεις γιατί κολλάει σε κάποια σημεία, πχ δεν μπορεί ο πελάτης να ανοίξει λογαριασμό παρά μόνο να ψωνίσει σαν επισκέπτης και δεν δουλεύει η αντικαταβολή (δεν προστίθεται το ποσό).
Πώς θα μπορούσα να το διορθώσω?
Ευχαριστώ
Καλησπέρα
Θα πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όπως τι Version είναι, αν έχει εγκατεστημένα extensions τρίτων, αλλαγές κλπ.
Αυτό πότε “χάλασε” έκανες κάτι (πχ αναβάθμιση, αλλαγή ρυθμίσεων στο backend , εγκατάσταση καποιου extension κλπ) ?
Θα πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όπως τι Version είναι, αν έχει εγκατεστημένα extensions τρίτων, αλλαγές κλπ.
Αυτό πότε “χάλασε” έκανες κάτι (πχ αναβάθμιση, αλλαγή ρυθμίσεων στο backend , εγκατάσταση καποιου extension κλπ) ?
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!
Η έκδοση είναι 1.4.9.3, για τα υπόλοιπα extensions κλπ δεν γνωρίζω τί ακριβώς έχει εγκαταστήσει το παιδί που μου το έφτιαξε...Νομίζω πως χάλασε μετά από μια αλλάγή ρυθμίσεων που έκανε ο τεχνικός...
Ευχαριστώ!!!
Η έκδοση είναι 1.4.9.3, για τα υπόλοιπα extensions κλπ δεν γνωρίζω τί ακριβώς έχει εγκαταστήσει το παιδί που μου το έφτιαξε...Νομίζω πως χάλασε μετά από μια αλλάγή ρυθμίσεων που έκανε ο τεχνικός...
Ευχαριστώ!!!
Καταρχάς θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι η εφαρμογή σου έχει να αναβαθμιστεί από το Δεκέμβριο του 2010 !!! (η τρέχουσα version είναι 1.5.3.1 και βγήκε το περασμένο Μάιο). Ο τεχνικός σου σε έχει ενημερώσει σχετικά με το πόσο σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις για την ασφάλεια του site σου ?
Γενικά αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί η εφαρμογή σου, προτείνω να αποτανθείς σε κάποιο επαγγελματία για να δει τη κατάσταση του site, τι υπάρχει εγκατεστημένο, να σε ενημερώσει για τις επιλογές που έχεις και να πραγματοποιεί τακτικά updates. Ένα δυναμικό site θέλει συνεχώς συντήρηση και παρακολούθηση.
Τώρα, σε περίπτωση που το site δεν έχει κάποιο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και είναι μόνο θέμα λάθος ρυθμίσεων ...
Για την αντικαταβολή πηγαίνοντας στο :
Extensions ->Payments->Cash On Delivery.
Αν υπάρχει δεξιά [ Edit ] [ Uninstall ] τότε είναι εγκατεστημένη η αντικαταβολή.
(Αν έχει μόνο [ Install ] τότε δεν είναι εγκατεστημένη και για να την εγκαταστήσεις πρέπει να κάνεις κλικ στο [ Install ]).
Μετά κάνε κλικ στο [ Edit ]
Στο πεδίο Total συμπλήρωσε το ποσό και πάνω από το οποίο θα είναι ενεργή η αντικαταβολή πχ 0.01
Βάλε σε ποιες ζώνες θα είναι ενεργό
Το Status: πρέπει να είναι Enabled
Sort Order: 5
κάνε κλικ στο Save
Κανονικά μετά από αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να λειτουργεί.
Σχετικά με το άλλο όταν λες δε μπορεί να ανοίξει λογαριασμό ...
Πρώτα πήγαινε Sales->Customers->Customer Groups
Δες σε κάθε Customer Group αν η παράμετρος “Approve New Customers:” είναι “Yes”. Τότε κάνε το “Νο” και πάτα Save.
Ενδέχεται επίσης να έχεις εγκατεστημένο κάποιο Quick / Guest checkout extension που αλλάζει τη συμπεριφορά του καταστήματος και οι πελάτες αγοράζουν χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία λογαριασμού.
Ψάξε στα System -> Settings για παραμέτρους που απενεργοποιούν την αγορά με login.
Επίσης δες και στα Extensions αν υπάρχει κάτι που να περιγράφει τέτοια συμπεριφορά.
Τέλος θεωρητικά υπάρχει και η δυνατότητα να επαναφέρεις τα πάντα σε πρότερη κατάσταση αν έχεις κάνει πρόσφατα backup στην βάση δεδομένων από το System -> Backup / Restore. Θα χάσεις όμως τις ενημερώσεις της βάσης δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν μετά το backup.
Γενικά αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί η εφαρμογή σου, προτείνω να αποτανθείς σε κάποιο επαγγελματία για να δει τη κατάσταση του site, τι υπάρχει εγκατεστημένο, να σε ενημερώσει για τις επιλογές που έχεις και να πραγματοποιεί τακτικά updates. Ένα δυναμικό site θέλει συνεχώς συντήρηση και παρακολούθηση.
Τώρα, σε περίπτωση που το site δεν έχει κάποιο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και είναι μόνο θέμα λάθος ρυθμίσεων ...
Για την αντικαταβολή πηγαίνοντας στο :
Extensions ->Payments->Cash On Delivery.
Αν υπάρχει δεξιά [ Edit ] [ Uninstall ] τότε είναι εγκατεστημένη η αντικαταβολή.
(Αν έχει μόνο [ Install ] τότε δεν είναι εγκατεστημένη και για να την εγκαταστήσεις πρέπει να κάνεις κλικ στο [ Install ]).
Μετά κάνε κλικ στο [ Edit ]
Στο πεδίο Total συμπλήρωσε το ποσό και πάνω από το οποίο θα είναι ενεργή η αντικαταβολή πχ 0.01
Βάλε σε ποιες ζώνες θα είναι ενεργό
Το Status: πρέπει να είναι Enabled
Sort Order: 5
κάνε κλικ στο Save
Κανονικά μετά από αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να λειτουργεί.
Σχετικά με το άλλο όταν λες δε μπορεί να ανοίξει λογαριασμό ...
Πρώτα πήγαινε Sales->Customers->Customer Groups
Δες σε κάθε Customer Group αν η παράμετρος “Approve New Customers:” είναι “Yes”. Τότε κάνε το “Νο” και πάτα Save.
Ενδέχεται επίσης να έχεις εγκατεστημένο κάποιο Quick / Guest checkout extension που αλλάζει τη συμπεριφορά του καταστήματος και οι πελάτες αγοράζουν χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία λογαριασμού.
Ψάξε στα System -> Settings για παραμέτρους που απενεργοποιούν την αγορά με login.
Επίσης δες και στα Extensions αν υπάρχει κάτι που να περιγράφει τέτοια συμπεριφορά.
Τέλος θεωρητικά υπάρχει και η δυνατότητα να επαναφέρεις τα πάντα σε πρότερη κατάσταση αν έχεις κάνει πρόσφατα backup στην βάση δεδομένων από το System -> Backup / Restore. Θα χάσεις όμως τις ενημερώσεις της βάσης δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν μετά το backup.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!!
Έφτιαξα το λογαριασμό, αλλά δεν μπορώ να φτιάξω την αντικαταβολή...
Στη δική μου έκδοση, στο cash on delivery μου βγάζει μόνο
Order status
Geo zone
Status
Sort order
Δεν μου εμφανίζει κάπου το total...Επίσης, σε εμένα η αντικαταβολή είναι 2 ευρώ που θέλω να προστίθεται στο συνολικό ποσο...
Τί χρειάζεται για να γίνει η αναβάθμιση?
Ευχαριστώ πολύ!!
Έφτιαξα το λογαριασμό, αλλά δεν μπορώ να φτιάξω την αντικαταβολή...
Στη δική μου έκδοση, στο cash on delivery μου βγάζει μόνο
Order status
Geo zone
Status
Sort order
Δεν μου εμφανίζει κάπου το total...Επίσης, σε εμένα η αντικαταβολή είναι 2 ευρώ που θέλω να προστίθεται στο συνολικό ποσο...
Τί χρειάζεται για να γίνει η αναβάθμιση?
Ευχαριστώ πολύ!!
Αυτή η δυνατότητα υπήρχε και πριν ή θέλεις να την έχεις τώρα ?kate77 wrote:Επίσης, σε εμένα η αντικαταβολή είναι 2 ευρώ που θέλω να προστίθεται στο συνολικό ποσο...
Αν υπήρχε:
- Ενδέχεται να έχει γίνει κάποια τροποποίηση στο Cash On Delivery ή να μην χρησιμοποιείται αυτό το extension για αντικαταβολή. Ψάξε στα Extensions->Payments αν υπάρχει κάποιο ανάλογο extension.
- Ενδέχεται να έχει γίνει τροποποίηση στο Extensions-> Shipping->Flat Rate και εμφανίζεται αυτό ως αντικαταβολή.
Αν δεν υπήρχε:
... και οι πελάτες σου αγοράζουν μόνο με αντικαταβολή, μπορείς να συνδυάσεις το Cash On Delivery με το Extensions->Order Totals -> Handling Fee που σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις ένα ποσό που θα προστίθεται για αυτό το σκοπό. Εναλλακτικά μπορείς να αναθέσεις σε κάποιο developer να σου φτιάξει ένα extension που να κάνει ότι ακριβώς θες.
Οδηγίες για αναβάθμιση μπορείς να βρεις εδώ:
http://www.opencart.com/index.php?route ... on&path=98
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Επειδή έχεις παλιά version 1.4xx θα χρειαστείς αυτό το script:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=2&t=50292
PeoplesCode.com