Post by fastdev » Sun Jun 07, 2009 10:24 pm

how can I recover admin password?

.


New member

Posts

Joined
Tue May 26, 2009 5:25 pm

Post by phpuk » Sun Jun 07, 2009 10:31 pm

Admin->user insert a new user alter the user group to Top Administrator.

Phil.

Global Moderator

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2009 10:57 am

Post by fastdev » Sun Jun 07, 2009 11:13 pm

phpuk wrote:Admin->user insert a new user alter the user group to Top Administrator.

Phil.
well, when I have not admin password how can I login to admin? ;)

.


New member

Posts

Joined
Tue May 26, 2009 5:25 pm

Post by phpuk » Mon Jun 08, 2009 1:13 am

Ha ha ha very good point ;D

Use some thing like phpMyAdmin and open the user table.

replace the password of the top level user with this 5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99 this is the word "password" without the quotes.

Phil.

Global Moderator

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2009 10:57 am

Post by jon22 » Wed Jun 10, 2009 1:50 am

Hi, for some reason i couldnt login to my admin, i know the user/pw i have it wrote down. so i went to change the pw in phpmyadmin to that code for "password" but still didnt work. Im quite worried now - i dont have a clue about the phpmyadmin. could someone tell me how to create a new user in phpmyadmin please??

JME Web Design


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu May 28, 2009 5:44 pm


Post by readyman » Wed Jun 10, 2009 5:14 am

Here are the steps required

Step One: Login to phpmyadmin
Step Two: Choose the user table
Step Three: Edit the admin user
Step Four: Enter new details in user record

Full tutorial here: http://alreadymade.com/web/archives/157

http://www.alreadymade.com
Follow me on twitter.com/alreadymade


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 5:16 am
Location - Sydney

Post by jon22 » Wed Jun 10, 2009 5:52 am

thanks for the reply readyman. Followed the link. Thats how i did it earlier, still no luck, do you think someone may have hacked my site?

I deleted the database and re-uploaded all my files and still the same thing?

I think i will reinstall and just upload all my modified files again. I think someone must have hacked my site because there's no way i entered the wrong pw in the first place, i only installed the site last week and had everything down on paper, And i have been accessing the admin area everyday since.

I wonder.....I posted the other day about an error i was getting, in the post i included my cpanel user name and my domain (mysite.com/user/public_html/) - can someone hack my site with that info??

Another thing i noticed is, in phpmyadmin > db > user settings, there was a foreign i.p address in the i.p field, is that normal? I noticed on the tutorial in that link the field is blank?

JME Web Design


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu May 28, 2009 5:44 pm


Post by jon22 » Wed Jun 10, 2009 6:03 am

Ok this is very worrying. I can't get into my other sites admin area either?????? Anyone have any idea what may have caused this?

JME Web Design


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu May 28, 2009 5:44 pm


Post by phpuk » Wed Jun 10, 2009 7:07 am

Did you use the same password on all of your sites?

Have you tried from another computer just in case you have an issue of some description on your pc.

Global Moderator

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2009 10:57 am

Post by jon22 » Wed Jun 10, 2009 7:17 am

ok right i know what i've done now. After reading a post somewhere about hackers and how to avoid them, i password protected my admin files - i thought this was just for accessing the files in my cpanel not in my sites admin

(but think about it - i am accessing the admin file one way or another)

I feel like an idiot now!!!
ok lesson learnt, all this is a bit of a learning curve for me. wow that had me baffled for a while.

So in phpmyadmin, im looking at the user table, there is a field "ip" with an ip address, who's ip is that though and should it even be there??

JME Web Design


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu May 28, 2009 5:44 pm


Post by phpuk » Wed Jun 10, 2009 7:25 pm

OpenCart captures the ip of the machine used to enter the user record.

Global Moderator

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2009 10:57 am

Post by fastdev » Wed Jun 10, 2009 9:18 pm

phpuk wrote:Ha ha ha very good point ;D

Use some thing like phpMyAdmin and open the user table.

replace the password of the top level user with this 5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99 this is the word "password" without the quotes.

Phil.
I didn't tested it yet but thanks ;D
I think it would be nice to add password recovery (send new password to admin email) in OpenCart. :)

.


New member

Posts

Joined
Tue May 26, 2009 5:25 pm

Post by TBT » Sat Aug 22, 2009 1:36 am

use MySQL Query Browser (if you have it) and exacute this query

UPDATE user SET password=md5('password') WHERE user_id = 1;

that would change it to the word password ;D

but yes would be nice to have a forgotten password in admin login O0

User avatar
TBT
New member

Posts

Joined
Tue Jul 21, 2009 4:46 am


Post by Jacob » Sat Oct 31, 2009 9:16 pm

Hello

For some reason we are also not able to login using our user name and login details. There is no option for password recovery so have looked on OC forum for help. I reset the password in phpmyadmin but that did not work. Could someone explain "MySQL Query Browser"

What else can I do?

Thanks

Active Member

Posts

Joined
Thu Dec 04, 2008 9:17 pm

Post by king4891 » Thu Dec 31, 2009 6:51 pm

fastdev !!!!!!!!

You are great....

I found out the password have criteria.

If got capital cannot login.

If more than 8 characters cannot login.
??? ??? ???

Newbie

Posts

Joined
Thu Dec 31, 2009 6:47 pm

Post by generics24 » Sun Sep 12, 2010 9:22 am

TBT wrote:use MySQL Query Browser (if you have it) and exacute this query

UPDATE user SET password=md5('password') WHERE user_id = 1;

that would change it to the word password ;D

but yes would be nice to have a forgotten password in admin login O0

I Owe you one, Thanks a Ton Man, I was in a panic mode, you saved my day.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Sun Sep 12, 2010 9:19 am

Post by i2Paq » Sun Sep 12, 2010 5:28 pm


Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by abi_inu » Tue Sep 28, 2010 4:28 am

password stored in database hashed in md5 so I would use the http://www.adamek.biz/md5-generator.php to generate any string to md5 hash as password before do edit on phpmyadmin
because you can't put 'password' string in password column without hashed by md5.
its work for me, hope you too ;-)

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 28, 2010 4:06 am

Post by ilovekhym » Mon Nov 22, 2010 9:00 am

Hello,

I just recently submitted an extension for this problem.

You can check it here:
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=879

The full installation instruction is on the Documentation Tab. Hope you like it. Good luck.

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 22, 2010 8:57 am

Post by i2Paq » Mon Nov 22, 2010 1:52 pm

ilovekhym wrote:Hello,

I just recently submitted an extension for this problem.

You can check it here:
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=879

The full installation instruction is on the Documentation Tab. Hope you like it. Good luck.
I would use the FREE Open Cart Administrator Password Reset tool ;)

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests