Γειά σας.
Μπορείτε να μου πείτε αν γ΄νετε στην ποσότητα να πέρνει δεκαδικούς αριθμοούς (π.χ. 1,3)
Μπορείτε να μου πείτε αν γ΄νετε στην ποσότητα να πέρνει δεκαδικούς αριθμοούς (π.χ. 1,3)
Γίνεται... Μεσω PhpMyAdmin μπαινεις στους πινακες της βασης και βρισκεις τον πινακα product. Μπαινεις στην δομή ή structure βρίσκεις το πεδιο "quantity", πατάς επεξεργασία ή edit και αλλάζεις τον τύπο του πεδίου απο int σε decimal. Στο μήκος/τιμες βαζεις 4.2.
Η απλά τρέχεις τον παρακάτω κώδικα SQL μέσα από το phpmyadmin παλι:
Επίσης στον κατάλογο admin/model/catalog/product.php
Θα πρέπει να αλλάξεις το με όπου το βρεις.
Αλλά γιατί να θες στην ποσοττηα δεκαδικούς? Μπορείς να πουλήσεις το 1/4 ενός προιοντος?
Code: Select all
ALTER TABLE `product` CHANGE `quantity` `quantity` DECIMAL( 4, 2 ) NOT NULL DEFAULT '0.00'
Θα πρέπει να αλλάξεις το
(int)$data['quantity']
(float)$data['quantity']
Αλλά γιατί να θες στην ποσοττηα δεκαδικούς? Μπορείς να πουλήσεις το 1/4 ενός προιοντος?
georgekaf wrote:Γίνεται... Μεσω PhpMyAdmin μπαινεις στους πινακες της βασης και βρισκεις τον πινακα product. Μπαινεις στην δομή ή structure βρίσκεις το πεδιο "quantity", πατάς επεξεργασία ή edit και αλλάζεις τον τύπο του πεδίου απο int σε decimal. Στο μήκος/τιμες βαζεις 4.2.
Επίσης στον κατάλογο admin/model/catalog/product.phpCode: Select all
ALTER TABLE `product` CHANGE `quantity` `quantity` DECIMAL( 4, 2 ) NOT NULL DEFAULT '0.00'
Θα πρέπει να αλλάξεις τομεCode: Select all
(int)$data['quantity']
όπου το βρεις.Code: Select all
(float)$data['quantity']
Πρώτα απ'ολα ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.Το δοκίμασα τοπικά και δεν μου δούλεψε.(έτρεξα την εντολή στη βάση δεδομένων που έβαλες και έκανα την αντικατάσταση σε 2 πεδία που ζήτησε στο product.php που μου είπες)
Θέλω δεκαδικούς γιατί δεν πουλάω τεμάχια αλλά κιλά.
Τον Sql αποκλειεται να μην δουλεψε διοτι το ιδιο το phpmyadmin τον εβγαλε. Τα πεδία τα βρήκες όλα?
Ποια έκδοση χρησιμοποιείς? Τους δεκαδικούς τους βάζεις μέσα με κόμμα ή τελεία?
Εχω αλλάξει τόσες φορές πεδία στο opencart που τα παραπάνω στα είπα σχεδόν μηχανικα. Μόλις μάθω την έκδοση θα μπορώ να σε βοηθησω περισσοτερο.
EDIT:
Το δοκίμασα τοπικά στην 1.4.9.6 και μπορεσα να δω όλες τις ποσοτητες σαν δεκαδικους, αλλά μόνο με τελεια. Η MySql δεν μπορει να δεχτει το κομμα σε αριθμητικά πεδία.
Ποια έκδοση χρησιμοποιείς? Τους δεκαδικούς τους βάζεις μέσα με κόμμα ή τελεία?
Εχω αλλάξει τόσες φορές πεδία στο opencart που τα παραπάνω στα είπα σχεδόν μηχανικα. Μόλις μάθω την έκδοση θα μπορώ να σε βοηθησω περισσοτερο.
EDIT:
Το δοκίμασα τοπικά στην 1.4.9.6 και μπορεσα να δω όλες τις ποσοτητες σαν δεκαδικους, αλλά μόνο με τελεια. Η MySql δεν μπορει να δεχτει το κομμα σε αριθμητικά πεδία.
Η έκδοση που έχω είναι η τελευταία νομίζω 1.5.1.2 αν δεν κάνω λάθος(είμαι εκτός υπολογιστή γιαυτό δεν μπορώ να σου πω ακριβώς )
Τα βάζω και με κόμμα και με τελεία και δεν αλλάζει κάτι απλά στρογγυλοποιέι την ποσότητα
Επεξεργασία:μήπως πρέπει να βάλω 4.2 αντί 4,2 ;
Τα βάζω και με κόμμα και με τελεία και δεν αλλάζει κάτι απλά στρογγυλοποιέι την ποσότητα
Επεξεργασία:μήπως πρέπει να βάλω 4.2 αντί 4,2 ;
Το δοκίμασα αλλα δυστυχώς ούτε έτσι παίζει !georgekaf wrote:Ναι, εαν δεν το εχεις δοκιμάσει ήδη δηλαδη.
Έκανα τις ίδιες ακριβώς αλλαγές σε μια εγκατασταση 1.5.
Όπως μπορείς να δεις και στην εικόνα στο admin μου πηρε τις ποσότητες σαν δεκαδικούς.
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... art151.jpg
Που αντιμετωπίζεις πρόβλημα?
Όπως μπορείς να δεις και στην εικόνα στο admin μου πηρε τις ποσότητες σαν δεκαδικούς.
Σου βγάζει την σωστή πράξη στην παρακάτω εικόνα;georgekaf wrote:Έκανα τις ίδιες ακριβώς αλλαγές σε μια εγκατασταση 1.5.
Εμένα όχι!
Αυτό που έχεις βάλει εσύ είναι η ποσότητα στο απόθεμα αν δεν κάνω λάθος...εγώ θέλω την ποσότητα (σε δεκαδικά) που παραγγέλνουν.
Ετσι κι αλλιως και αυτο που λεω εγς και αυτο που λες χρειαζονται αλλαγη.
Θα κάνεις το ίδιο και για την ελάχιστη ποσότητα.
Στον κατάλογο admin/model/catalog/product.php
Και πάλι όπου βρεις το
Το αλλάζεις με
Βεβαια τωρα χρειαζονται αλλαγες και στον κώδικα που υπολογίζει τις τιμές των προϊόντων.
Θα πας στον κατάλογο system/library/cart.php
και πάλι όπου βρεις το
Το αλλάζεις με
μετά από αυτό θα ορίζεις στo minimum quantity την ελαχιστη ποσότητα παραγγελίας και οι τιμές θα υπολογίζονται με βάση την ποσοτητα.
Pics or it didn't happen : http://imageshack.us/f/708/decimalfinal.jpg/
Θα κάνεις το ίδιο και για την ελάχιστη ποσότητα.
ALTER TABLE `product` CHANGE `minimum` `minimum` DECIMAL( 4, 2 ) NOT NULL DEFAULT '0.00'
Και πάλι όπου βρεις το
(int)$data['minimum']
(float)$data['minimum']
Θα πας στον κατάλογο system/library/cart.php
και πάλι όπου βρεις το
(int)$qty
(float)$qty
Pics or it didn't happen : http://imageshack.us/f/708/decimalfinal.jpg/
@georgekaf θέλω την βοήθειά σου
Στο admin panel->πωλήσεις->παραγγελίες->προβολή(στην παραγγελία του πελάτη) δεν εμφανίζεται σωστά η δεκαδική ποσότητα
Το ίδιο ισχύει και στο front store ιστορικό->εμφάνιση(στην παραγγελία)->πληροφορίες παραγγελίας.
Ενώ το σύνολο βγαίνει κανονικά!
Στο admin panel->πωλήσεις->παραγγελίες->προβολή(στην παραγγελία του πελάτη) δεν εμφανίζεται σωστά η δεκαδική ποσότητα
Το ίδιο ισχύει και στο front store ιστορικό->εμφάνιση(στην παραγγελία)->πληροφορίες παραγγελίας.
Ενώ το σύνολο βγαίνει κανονικά!