Post by mayor21 » Wed Jul 13, 2011 4:11 pm

hi,

my problem with related product list - it seems broken.
can somebody help me with this?

add: i found this topic in code.google. it said fix but i dont use svn, so can i get the fix?
Issue 284: Product lists are broken on Featured, Related and New Product categories. http://code.google.com/p/opencart/issues/detail?id=284

refer photo
Screen shot 2011-07-13 at 4.03.47 PM.png

Screen shot 2011-07-13 at 4.03.47 PM.png (113.71 KiB) Viewed 3329 times

Last edited by mayor21 on Wed Jul 13, 2011 4:38 pm, edited 1 time in total.

Currently using OpenCart ver 3.0.2.0
Trend2style.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Jul 28, 2010 5:28 pm

Post by mayor21 » Wed Jul 13, 2011 4:16 pm

Daniel wrote:does the stock options added together add up to the same number of products?

anyone else know what hes talking about?
i think what he meant - in product option the quantity can be set for each option (eg black= 2, brown= 1).
In data tab, the quantity also can be set (eg 4).

does the total number of product appear will be (the total at data tab (eg 4) or all together (eg 4 + black 2 + brown 1 = 7).

that's what i can understand from the question.

Currently using OpenCart ver 3.0.2.0
Trend2style.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Jul 28, 2010 5:28 pm

Post by QNAP » Wed Jul 13, 2011 4:51 pm

....
Last edited by QNAP on Thu Jul 14, 2011 12:44 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 19, 2011 3:46 am

Post by i2Paq » Wed Jul 13, 2011 6:34 pm

QNAP wrote:Problems with the order number? Bug or? Next order should be 2 and not 4 , all settings default in OC 1..5.0.5
Filter on: Missing Order?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Daniel » Wed Jul 13, 2011 7:34 pm

QNAP,

i have deleted your post because these are not bugs and just you not understanding how opencart works.

for your mail problems you need to contact your host about setting the mail settings up in the php config.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by QNAP » Wed Jul 13, 2011 7:49 pm

Daniel
i have deleted your post because these are not bugs and just you not understanding how opencart works.
OK, I am learning :) , I did not really understand what you meant.
Question I must ask though is where can I set the Order ID? There is no such field under Settings

Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 19, 2011 3:46 am

Post by OSWorX » Wed Jul 13, 2011 8:23 pm

i2Paq wrote:
QNAP wrote:Problems with the order number? Bug or? Next order should be 2 and not 4 , all settings default in OC 1..5.0.5
Filter on: Missing Order?
Just for me (and maybe others).

A missing order is an order which was not completed - correct.

But now (with a original, not modified OC 1.5.0.5 installation) I will get many 'missing orders'.
Why?
Because everytime the customer has choosen his payment method, the order is stored in the database.

But at the final view (Confirm Order) he sees that he forgot something (he wants to add another item to the basket or in-/decrease the quantity) or he is not satisfied with the final price (or any other reason ..).

He now wants to change something in his basket and go again through the whole checkout.

And now the next order (with new id) will be added to the database.

This cannot be a 'missing order' (because no confirmation was made) - but it is.
Why??
Basically it is the same order.

The way how OC works now many 'missing oders' will be added to the system
If someone wants to spite you, he has only to fill baskets but never confirm them -> result = many, many 'missing orders'.

Should'nt the order be added to the database not earlier than the 'Confirm Order' button is clicked?
But maybe I am wrong.

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by Daniel » Wed Jul 13, 2011 8:55 pm

the order id needs to be created before the customer leaves the site. it also needs to be sent to the payment gateway. it should not bother you if the odd order id goes to the missing.

seriously are you people coders or not?

seems a bit of a joke the same people with little experience of coding shopping carts keep bring this up.

how do you expect to go through a list of all your payments and match them to payment made in your payment gateway. you need the order id passed to the gateway. the gateway needs to use this to contact your site to confirm payment.

this is how shopping carts work. don't use opencart if you don't like this because i am not going to change it. i'm not going to be told by a 2 people who don't have a clue what they are talking about.

QNAP, you have been a member for a long time. you should know this already. this is not the first time you have reported this as a bug. i'm sure youi have read my anwsers when you have reported this in the past. this is why i deleted your post.

OSWorX, you seem to have created a lot of modules on your your site and as a coder you should realise that the customer order is going to get wiped out if the callback from the payment gateway does not reach the store or the customer starts clicking his back button and change addresses or adding new stuff to his cart. you would still end up with order ids missing.

you can not also use MAX(order_id) + 1 because if yiou have 2 people checking out at the same time one of the orders will get lost.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Xsecrets » Wed Jul 13, 2011 9:25 pm

OSWorX wrote:
The way how OC works now many 'missing oders' will be added to the system
If someone wants to spite you, he has only to fill baskets but never confirm them -> result = many, many 'missing orders'.
wow yeah way to spite someone. I don't see where this hurts anyone, unless you suffer from severe OCD what do you care if the order numbers skip?

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by Maansy » Wed Jul 13, 2011 9:39 pm

Aren't we all learning here. A day I don't learn any new thing is a pointless day ;)
If I didnt know how many people behind opencart biuld, I would have guessed at lest 10 people.
Most people don't know that with a free open source applications they really need to have lots and lots of patients.
We( users, testers, bug finders..etc) + Daniel, Q and the rest of you coders + lots of patients = Sky rock open source application

Thanks Daniel, Q, moderators, coders, bug finders, etc for bringing opencart to it's fantastic most attractive stage so far.

Cheers :D

ALL Templates :: 1.5.1+ Templates :: 50%-75% PRICE DROP ONLY at OpencartStuff.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 24, 2010 6:04 am


Post by Daniel » Wed Jul 13, 2011 9:55 pm

sorry for going off here guys. but qnap hijacked the thread and posted all the problems hes having. not bugs but stuff he has problems with which i deleted. ones hes been posting over and over for a few months.

hire a developer!

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by strigona » Wed Jul 13, 2011 11:24 pm

Daniel wrote:does the stock options added together add up to the same number of products?

anyone else know what hes talking about?
How about I try starting from the beginning again.

There are Products and Product Options. They both have a "Quantity" field and a "Decrease Stock" option.
When "Decrease Stock" is set to "Yes" when someone purchases a Product then the quantity is decreased. If someone same purchases a Product with a Product Option, then both the Product quantity and the Product Option quantity is decreased. If the cart quantity for the Product exceeds that of the actual Product quantity an error is generated for the user. If the cart quantity for the Product with a Product Option exceeds that of the Product Quantity or the Product Option quantity an error is generated for the user. No surprises there.

When the "Decrease Stock" option is set to "No" things aren't quite as simple so I'll give an example.
Product "A" - quantity 2
Optional Product Option "Z" - quantity 1

Cart 1:
1xA + 1xZ = OK

Cart 2:
2xA = OK

Cart 3:
3xA = Out of Stock (A cart quantity exceeds A quantity)

Cart 4:
2xA + 2xZ = OK (Even though the Z cart quantity exceeds Z quantity)

Do you see that when "Decrease Stock" is set to "No" Products check whether there is enough inventory and Product Options ignore inventory?

New member

Posts

Joined
Thu Jul 07, 2011 11:31 pm

Post by Daniel » Wed Jul 13, 2011 11:33 pm

i think i know the problem now. i will look into it.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by QNAP » Wed Jul 13, 2011 11:37 pm

Daniel
I apologize if it looked as if I hijacked the thread by posting my thoughts, it was not my purpose.
seriously are you people coders or not?
No, I´m not a coder, sorry.
QNAP, you have been a member for a long time. you should know this already. this is not the first time you have reported this as a bug. i'm sure youi have read my anwsers when you have reported this in the past. this is why i deleted your post.
You're right but I can not remember that I have received a proper explanation for this phenomenon. Anyway, now I know. Thanks for your patience and extremely good work Daniel! ;)

OSWorX
He now wants to change something in his basket and go again through the whole checkout.

And now the next order (with new id) will be added to the database.
Thanks for your clarification, actually I was not aware that Checkout works that way. It explains the jumps in order numbers, but it should not pose a major problem.

Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 19, 2011 3:46 am

Post by strigona » Wed Jul 13, 2011 11:39 pm

Daniel wrote:i think i know the problem now. i will look into it.
I posted the relevant lines of code here: http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 89#p172789
It's straight forward to make the change - the question is which is the "right" change? Do you want inventory to be considered when "Decrease Stock" is set to "No" or not?

New member

Posts

Joined
Thu Jul 07, 2011 11:31 pm

Post by reynierpm » Thu Jul 14, 2011 12:02 am

Xsecrets wrote:
reynierpm wrote:Thanks Daniel, I knew that too but I'm refer for example to this:

Code: Select all

<div id="banner">
  <img src="" width="340" height="45"  alt=""/>
</div>
Or even better doing with some CSS. Of course clients need to understand that big banners will look bad because of reduction and not always fine. Anyway cheers I'll see how I can solve this was just a question for this great comunnity
just set the image size correctly in the banner in the admin and it will resize it.
Ok, I did as you sugessted and works fine but once again, I added a col_right info and the banner shows over content and this is wrong to me. Where the CSS is changed dinamically? I mean for example module Latest and so others show at home autoresize if columns content are setup, I want the same functionallity with home banner or slideshow. Any help?

@Daniel: Sorry if this is not a bug but I didn't know how to redirect my question to another post :(

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 9:51 pm

Post by i2Paq » Thu Jul 14, 2011 1:48 am

OSWorX wrote:Just for me (and maybe others).
The term "missing Order" is wrong, it should say "Abandoned Orders".

I have them to, and I delete all of them if they are older then 30 days.
Maybe an Auto-delete could help those who loose sleep over this ::)

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by QNAP » Thu Jul 14, 2011 2:02 am

i2Paq
The term "missing Order" is wrong, it should say "Abandoned Orders".
+1 interesting observation
I have them to, and I delete all of them if they are older then 30 days.
And were do the "Abandoned Orders " end up in Admin backend ? I mean, how do you recognize those as abandoned one?

Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 19, 2011 3:46 am

Post by Xsecrets » Thu Jul 14, 2011 2:05 am

reynierpm wrote:
Xsecrets wrote:
reynierpm wrote:Thanks Daniel, I knew that too but I'm refer for example to this:

Code: Select all

<div id="banner">
  <img src="" width="340" height="45"  alt=""/>
</div>
Or even better doing with some CSS. Of course clients need to understand that big banners will look bad because of reduction and not always fine. Anyway cheers I'll see how I can solve this was just a question for this great comunnity
just set the image size correctly in the banner in the admin and it will resize it.
Ok, I did as you sugessted and works fine but once again, I added a col_right info and the banner shows over content and this is wrong to me. Where the CSS is changed dinamically? I mean for example module Latest and so others show at home autoresize if columns content are setup, I want the same functionallity with home banner or slideshow. Any help?

@Daniel: Sorry if this is not a bug but I didn't know how to redirect my question to another post :(
this will never happen. you need to figure out what you want the layout to be and set your slideshow images accordingly. Even if you did change the CSS it wouldn't matter since an image overrides css and stretches the container. This is simply how html works if you have a problem with it you should be talking to the W3C not us.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by Xsecrets » Thu Jul 14, 2011 2:09 am

QNAP wrote:i2Paq
The term "missing Order" is wrong, it should say "Abandoned Orders".
+1 interesting observation
actually abandoned order is not the correct term either, because the order very well could have been completed just under another order_id if the person had to change their address or decided to add something to or remove something from the order, though I suppose it's closer than missing order.
I have them to, and I delete all of them if they are older then 30 days.
And were do the "Abandoned Orders " end up in Admin backend ? I mean, how do you recognize those as abandoned one?
well here's where it gets really confusing are you ready. In the admin in the order list filter by "missing orders" and they will show up. :choke:

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests