Post by mr.mouse » Fri Dec 03, 2010 9:55 pm

Zdravim vespolek,
pohravam si s opencartem uz nejakou chvilku ted a narazil jsem na par problemu, ktery nedokazu sam vyresit (i kdyz jsem nad tim stravil casu a casu a snazil se na to prijit).

1) Vypis objednavky na konci checkoutu (checkout/shipping) a u tisku faktury z adminu mi spatne generuje prijmeni. Ten radek pak vypada jako napr.: Michal {last name}.

2) Po instalaci modulu IC/DIC mi prestal fungovat ucet hosta. Presneji receno u prvniho kroku - zadavani adresy se po odmacknuti objednat nic nestane.

3) Po opraveni par chyb v cestine mi u okna prihlasit a par dalsich z pro mne neznameho duvodu odskoci cela stranka o 15px niz.

Pokud jste se s nejakym z mych problemu uz setkali a mate nejake tipy jak na ne, budu vdecny. Obchod se nachazi na http://eshop.tron.cz

PS: Nejsem zadny programator, jak je asi jasny a zvladam stezi CSSka a ty templaty. :)

Diky za pripadny rady a mejte se

Newbie

Post by hawkey » Fri Dec 03, 2010 10:27 pm

Který modul ico_dic jste použil? Ten ode mne? Jestli nějaký jiný tak ty nebyly pro 1.4.9.1 upraveny.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by mr.mouse » Sat Dec 04, 2010 3:52 am

Zdravim,
byl to ten od Vas, protoze to byl prave jediny, ktery jsem nasel pro verzi 1.4.9.1. Kdyz se laicky na to divam, tak asi jinak cely funguje, protoze kdyz jsem ICO a DIC zadaval u zalozeneho uctu, tak v databazi normalne existuje a vsechno funguje. Blbne to jenom u toho Uctu hosta.

Mimochodem diky moc Vam vsem, kdo si davate tu praci a moduly tu davate i pro ostatni. Bez nich by to bylo o dost obtiznejsi vsechno.

Newbie

Post by hawkey » Sat Dec 04, 2010 7:24 am

Co se týče toho účtu hosta, tak vy tam máte podivné chování ohledně PSČ. 1.4.9.1 totiž psč vyžaduje a váš shop se tváří že ne. Ovšem jen tváří, ve skutečnosti ho chce, proto se nedostanete dále. Když ho vyplníte tak to jde.

Ohledně toho jména máte patrně chybu v controlleru, zobrazujete tam {last name} a má být bez mezery {lastname}. ALe jak to vzniklo, pokud jste jen nainstaloval, netuším... to by chtělo se důkladně pohrabat v kódu.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by mr.mouse » Sat Dec 04, 2010 4:29 pm

Diky moc, presne takovy voditko jsem potreboval a uz jsem to opravil. Byla to moje chyba (kvuli nefunkcnimu razeni produktu v minule verzi jsem preinstalovaval na novou, ale nechal stary templaty s hotovou grafikou).
Na jmeno se podivam jeste jednou, ale uz jsem ty controllery prohledaval driv a neuspesne.

Newbie

Post by mr.mouse » Sat Dec 04, 2010 11:56 pm

Tak jsem na to po dalsich nekolika hodinach prisel. Prohledaval jsem uplne zbytecne soubory, ale chyba byla jenom v nastaveni formatu v lokalizaci pro stat (Ceskou republiku). Admin > System > Lokalizace > Stat. Stacilo tam format prepsat a uz funguje.
Diky za pomoc Hawkey

Newbie