Post by dansk » Sat Mar 09, 2013 4:13 am

Kleine tip;

De conversies in onze Opencart webshop (v1.5.4.1) vergeleken met de conversie-registraties in Google Adwords, bleken (recent) sinds enkele maanden niet meer synchroon te lopen (ruim ~95% minder in Adwords geregistreerd).

Nu iDeal-betalingen zeker voor zo'n % van de conversies de standaard betaalmethode is bleek (inderdaad na onderzoek in de webshop & Google Analytics) dat de iDeal-module van Mollie (< v4.7), niet meer langs de standaard OpenCart route "checkout/success" liep. Daarin was nu juist de conversie-trackingcode van GA opgenomen. Andere betaalmethodes (overschrijving/Paypal) wel nog via die route. Een succesvolle iDeal-betaling liep nu langs een onbekende route "ideal/mollie/status&transaction_id:xxx". Zo werd een conversie via die betaalmethode niet meer afgevangen en zijn de GA statistieken enigszins wat 'sparse' geworden.

Na een feature request is dit snel bijgewerkt in de iDeal-module van Mollie voor Opencart, versie 4.8. Zie: https://www.mollie.nl/betaaldiensten/ideal/modules/ en dan kopje 'Opencart'.
Change-log description: "Na een succesvolle betaling, wordt de klant doorgestuurd naar de standaard "geslaagde betaling"-pagina van OpenCart."
Meteen getest, de succesvol verlopen iDeal-betalingen lopen nu weer langs de juiste route. Meteen doorgevoerd in productie-site en let's roll on w/stats.

Doe er je voordeel mee!

"Drop carts, not bombs"


Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 25, 2012 4:50 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest