Post by pixelperfect » Wed Dec 07, 2011 6:52 pm

Goedemorgen damen en heren,

Ik ben op dit moment bezig met het vullen van een webshop en kom het volgende probleem tegen:
Ik voeg de producten toe in de shop en link deze onder een Categorie, maar nu komen deze niet zichtbaar in de shop(zie afbeelding in bijlage).

De producten staan op actief en heb bij alle producten ook de voorraad op 10 gezet.

we draaien op versie: 1.5.1.3

Code: Select all

Het gaat om de shop: www.shop4suzuki.nl

Attachments

leegcat.JPG

leegcat.JPG (41.99 KiB) Viewed 1653 times


New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by k2tec » Wed Dec 07, 2011 9:29 pm

Vink je in je producten ook in de link je categorie aan?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by pixelperfect » Wed Dec 07, 2011 10:25 pm

Ja uiteraard, zoals te zien op de afbeelding.
Staan ze er ook onder want het aantal producten ziet hij wel, alleen worden ze niet zichtbaar als ik de categorie open.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by Teyno » Wed Dec 07, 2011 10:33 pm

Ik denk dat je ergens nog even goed bij je voorraad opties moet kijken.

New member

Posts

Joined
Tue Dec 06, 2011 5:37 pm

Post by pixelperfect » Wed Dec 07, 2011 10:54 pm

Goedemiddag,

Dat heb i khelaas al helemaal door gelopen.
Er staan meerdere categorieeën, en in categorie worden ze wel zichtbaar.
Al deze instellingen vergeleken en staan het zelfde.

Groeten,


Rick

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by R_D » Wed Dec 07, 2011 11:18 pm

is de shop een upgrade geweest met een script van Qphoria?

R_D
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 3:13 am

Post by pixelperfect » Wed Dec 07, 2011 11:29 pm

R_D wrote:is de shop een upgrade geweest met een script van Qphoria?
Beste,

Nee het betreft een compleet nieuwe install.

Mvg,

Rick

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by R_D » Wed Dec 07, 2011 11:39 pm

heb je de producten handmatig of op een andere manier in de DB gezet?

R_D
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 3:13 am

Post by pixelperfect » Wed Dec 07, 2011 11:44 pm

R_D wrote:heb je de producten handmatig of op een andere manier in de DB gezet?
Geheel op de standaard manier via de admin, heb er nu een test product in staan..
Die ik in een categorie wel kan zien, maar zodra ik hem terug zet naar de andere niet meer zichtbaar is.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by R_D » Wed Dec 07, 2011 11:46 pm

heb je al eens categorieën verwijderd zonder producten te verwijderen?

R_D
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 3:13 am

Post by pixelperfect » Thu Dec 08, 2011 12:07 am

Nee is echt 100% nieuwe install, eerst alle categorieën er in gezet en daarna de producten gaan toevoegen..

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by Teyno » Thu Dec 08, 2011 12:45 am

De producten staan ook niet op inactief?

New member

Posts

Joined
Tue Dec 06, 2011 5:37 pm

Post by R_D » Thu Dec 08, 2011 12:49 am

kun je eens in de database kijken of de categorie nummers kloppen met de producten?

bijvoorbeeld categorie Comfort & Veiligheid heeft in de DB nummer 5 gekregen en product1 moet dan als categorienummer ook nummer 5 hebben.

(wat gebeurt er als je het "&" teken in de categorie naam veranderd in "en"?)

R_D
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 3:13 am

Post by pixelperfect » Thu Dec 08, 2011 1:50 am

Beste,

Ja de nummers komen overeen.
Het rare is dat alles wat ik in: Alto - en dan sub cat. zet wel zichtbaar is en zodra ik hem onder een ander model zet en dan een sub cat. hij niet meer zichbaar is.

& teken naar en veranderen heb ik ook gedaan, ook dit haalt helaas niks uit!

Ik ga maar alle categorieën even helemaal verwijderen, zit even niks anders op denk ik.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by i2Paq » Thu Dec 08, 2011 2:14 am

Ik heb hier al wat meer over gelezen, het is niet echt ene bu maar heeft te maken met SEO namen oid.

Gebruik je ergens bv. een ü of andere vreemde leestekens?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by pixelperfect » Thu Dec 08, 2011 2:19 am

Ik had alleen in de categorie namen een & teken, maar in de seo urls alles naar bijvoorbeeld audio_en_navigatie gezet.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by pixelperfect » Thu Dec 08, 2011 5:25 am

Zojuist alle categorieën verwijderd en opnieuw in de shop gezet.
Het artikel test:

Als ik hem in cat. Kizashi -> Audio en Navigatie zet = Niet zichtbaar
Zit ik hem in de categorie: Kizashi = hij wel zichtbaar
Selecteer ik bij het product alle categorieën, is hij overal zichtbaar..

Tevens staan er 5 producten in, aan het begin ging het daarmee ook goed.
Maar als ik ze nu in een andere categorie aanvink worden ze ook daar niet zichtbaar.

Ik snap er nu werkelijk niks meer van.... ???

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by pixelperfect » Thu Dec 08, 2011 5:45 am

Het is maar even een idee, maar zou het door het volgende kunnen komen:

Ik heb nu alle modellen er in staan (voorbeelden):
- Alto
- Splash
- Swift 3-deurs
en ga zo maar door...

Maar nu heb ik onder iedere categorie ook de volgende subcategorie hangen:

- Audio en Navigatie
- Comfort en veiligheid
en ga zo maar door...

Nu hebben alleen de hoofdcat's een unieke naam, maar alles wat daar onder zit kom onder iedere hoofdcat met de zelfde naam weer terug..

Dus 8 modellen (hoofdcat) is daar onder 8x audio en navigatie (1x per hoofdcat.).

Zou het kunnen komen omdat de namen eigenlijk 100% gelijk zijn, maar ik ze alleen onder een andere hoofdcat. zet dat de DB dat niet zo leuk vind...

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 5:53 pm

Post by i2Paq » Thu Dec 08, 2011 1:26 pm

Ik gok dat dit je probleem.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by ramon » Thu Dec 08, 2011 5:47 pm

en was dit het probleem? mischien makelijk voor andere gebruikers om dat te weten.

New member

Posts

Joined
Sat Oct 02, 2010 2:39 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests