Post by EdV » Wed Aug 24, 2011 2:15 am

Hallo,

Is deze kleine bug bekend en is hier al een oplossing voor kan het op het totale forum niet vinden.

De order email die de klant krijg staat alleen het factuurnummer zonder prefix er voor, als ik in het script kijk lijkt de opdracht er goed te staan. Als ik van de order een factuur maak staat de prefix wel op de factuur. Maar kan even niet vinden uit welk PHP bestand deze ordermail ze info vandaan haalt.

Groetjes
Ed

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by EdV » Sun Aug 28, 2011 2:48 pm

Hallo,

Is er dan niemand die hier een oplossing voor heeft of in welke file ik het moet zoeken.

Groetjes
Ed

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by EdV » Sun Aug 28, 2011 4:29 pm

Inmiddel gevonden welke file de info maakt voor de order mail

catalog\model\checkout\order.php

Nu nog uitvinden om de invoice_prefix in de mail te krijgen

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by EdV » Sun Aug 28, 2011 5:15 pm

Ik heb een oplossing gevonden hoop dat het voor iedereen werkt ga er wel van uit.

bestand: catalog\model\checkout\order.php

zoek deze regel op

Code: Select all

$template->data['invoice_no'] = $invoice_no;
zet daar onder de volgende regel

Code: Select all

$template->data['invoice_prefix'] = $order_info['invoice_prefix'];
bestand: catalog\view\theme\default\template\mail\order.tlp

zoek deze regel op

Code: Select all

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> <?php echo $invoice_no; ?><br />
en verander deze in

Code: Select all

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> <?php echo $invoice_prefix . $invoice_no; ?><br />
En nu krijg je ook de Invoice_prefix in je order mail.

Hopelijk doe ik er iemand een plezier mee.

groetjes
Ed

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by TechNick » Tue Aug 30, 2011 1:10 am

Mij maak je er in ieder geval blij mee!

Vernuft zit 'm in de eenvoud! / Ingenity lies in the simplicity!


Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 12, 2011 7:45 pm

Post by EdV » Tue Aug 30, 2011 3:20 am

toch nog iemand blij gemaakt ;)

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by markman-b » Thu Sep 01, 2011 4:25 am

En mij ook dank je wel voor de tip.
Gelijk getest en werkt. ff (gedeeltelijk) off topic:

In de checkout procedure kom ik bij Stap 2 - Besteladres en Stap 3 - Factuuradres exact dezelfde teksten tegen, bij beiden staat: :
- Ik wil een bestaand factuuradres gebruiken.
- Ik wil een nieuw factuuradres aanmaken

Kan dat aangepast worden in?
Stap 2 - Besteladres
- Ik wil een bestaand verzendadres gebruiken.
- Ik wil een nieuw verzendadres aanmaken

Stap 3 - Factuuradres
- Ik wil een bestaand factuuradres gebruiken.
- Ik wil een nieuw factuuradres aanmaken

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by jordischut » Thu Sep 01, 2011 2:11 pm

markman-b wrote:En mij ook dank je wel voor de tip.
Gelijk getest en werkt. ff (gedeeltelijk) off topic:

In de checkout procedure kom ik bij Stap 2 - Besteladres en Stap 3 - Factuuradres exact dezelfde teksten tegen, bij beiden staat: :
- Ik wil een bestaand factuuradres gebruiken.
- Ik wil een nieuw factuuradres aanmaken

Kan dat aangepast worden in?
Stap 2 - Besteladres
- Ik wil een bestaand verzendadres gebruiken.
- Ik wil een nieuw verzendadres aanmaken

Stap 3 - Factuuradres
- Ik wil een bestaand factuuradres gebruiken.
- Ik wil een nieuw factuuradres aanmaken
Je kan die teksten aanpassen in de file /catalog/language/dutch/checkout/checkout.php (in OpenCart 1.5.1.1)

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by markman-b » Thu Sep 01, 2011 6:50 pm

Hoi Jordi,

Ik heb het gisteren al even aangepast, door in regel 27 en 28 het woord "factuur" weg te halen.
Tijdens de checkout procedure krijgt een klant 2x de mogelijkheid om een opmerking te plaatsen bij zijn bestelling.
Zowel bij Stap 4 (Verzendmethode) als bij Stap 5 (Betaalmethode). Hoort dat zo?

Bedankt voor je reactie.

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by markman-b » Thu Sep 01, 2011 8:05 pm

Wat die prefix betreft: Hoe kun je instellen mbv van php code dat automatisch het jaartal wordt gebruikt, in plaats dat je dit zelf ieder jaar moet aanpassen?

Ik voel er niet zoveel voor om op oudjaarsavond in benevelde toestand, nog een even een OC file te editten om 23.59 uur.
Ik vrees dat dit niet goed gaat....

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by jordischut » Fri Sep 02, 2011 10:05 pm

markman-b wrote:Hoi Jordi,

Ik heb het gisteren al even aangepast, door in regel 27 en 28 het woord "factuur" weg te halen.
Tijdens de checkout procedure krijgt een klant 2x de mogelijkheid om een opmerking te plaatsen bij zijn bestelling.
Zowel bij Stap 4 (Verzendmethode) als bij Stap 5 (Betaalmethode). Hoort dat zo?

Bedankt voor je reactie.
Het is inderdaad 2x hetzelfde veld, dus je kan er voor kiezen om er 1 weg te halen. Dit kan bijv. (als je het veld weg wilt halen bij het verzendgedeelte) in het bestand: /catalog/view/theme/default/template/checkout/shipping.tpl.

Dan heb je daar een gedeelte wat er als volgt uitziet:

Code: Select all

<b><?php echo $text_comments; ?></b>
<textarea name="comment" rows="8" style="width: 98%;"><?php echo $comment; ?></textarea>
<br />
Als je daar van maakt:

Code: Select all

<?php /*<b><?php echo $text_comments; ?></b>
<textarea name="comment" rows="8" style="width: 98%;"><?php echo $comment; ?></textarea>
<br />*/ ?>
Staat het 'uitgezet'.

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by jordischut » Fri Sep 02, 2011 10:06 pm

markman-b wrote:Wat die prefix betreft: Hoe kun je instellen mbv van php code dat automatisch het jaartal wordt gebruikt, in plaats dat je dit zelf ieder jaar moet aanpassen?

Ik voel er niet zoveel voor om op oudjaarsavond in benevelde toestand, nog een even een OC file te editten om 23.59 uur.
Ik vrees dat dit niet goed gaat....
Je kan dit het beste in de database aanpassen op 1 Januari en dan 's ochtends. Mocht er dan onverwachts toch een bestelling tussendoor komen, dan is dat helaas maar zo. Boek je die toch op het vorige jaar weg ;)

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by markman-b » Sat Sep 03, 2011 1:38 am

Bedankt voor je reactie. Ik vind het zeer prettig dat ik af en toe geholpen word.

Ik laat het volledige factuurnummer (inc prefix) bij nader inzien liever helemaal weg en factureer zelf.In geval van overschrijvingen, moet ik niet betaalde facturen namelijk crediteren en die mogelijkheid ontbreekt helaas in OC, waardoor de factuurfunctie voor mij niet goed functioneert. Heb je enig idee welk(e) bestandje(s) ik moet aanpassen om het factuurnummer uit te schakelen? Je doet me een groot plezier als je dat weet.

groetjes
Markman-B

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by jordischut » Sat Sep 03, 2011 2:07 am

markman-b wrote:Bedankt voor je reactie. Ik vind het zeer prettig dat ik af en toe geholpen word.

Ik laat het volledige factuurnummer (inc prefix) bij nader inzien liever helemaal weg en factureer zelf.In geval van overschrijvingen, moet ik niet betaalde facturen namelijk crediteren en die mogelijkheid ontbreekt helaas in OC, waardoor de factuurfunctie voor mij niet goed functioneert. Heb je enig idee welk(e) bestandje(s) ik moet aanpassen om het factuurnummer uit te schakelen? Je doet me een groot plezier als je dat weet.

groetjes
Markman-B
Het factuurnummer uitschakelen kan niet, het systeem heeft altijd een referentie van de order nodig. Je kan er wel voor kiezen om ze overal niet te tonen, op plekken die de klant ziet (in zijn account, in de order mail, factuur enz.).

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by markman-b » Sat Sep 03, 2011 3:04 am

Okay, daar ga ik morgen mee aan de slag en ik hoop dat het me lukt. Bedankt voor de uitleg.

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by markman-b » Sat Sep 03, 2011 9:02 pm

jordischut wrote:
Het is inderdaad 2x hetzelfde veld, dus je kan er voor kiezen om er 1 weg te halen. Dit kan bijv. (als je het veld weg wilt halen bij het verzendgedeelte) in het bestand: /catalog/view/theme/default/template/checkout/shipping.tpl.

Dan heb je daar een gedeelte wat er als volgt uitziet:

Code: Select all

<b><?php echo $text_comments; ?></b>
<textarea name="comment" rows="8" style="width: 98%;"><?php echo $comment; ?></textarea>
<br />
Als je daar van maakt:

Code: Select all

<?php /*<b><?php echo $text_comments; ?></b>
<textarea name="comment" rows="8" style="width: 98%;"><?php echo $comment; ?></textarea>
<br />*/ ?>
Staat het 'uitgezet'.
Ik heb exact gedaan wat je hierboven aangeeft, maar dan blijft de checkout procedure hangen bij stap 4 "Verzending". Zit er een foutje in je code?

OC version 1.5.4.1


Active Member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 7:13 pm

Post by Wouterjan » Sat Sep 03, 2011 9:26 pm

Ik heb het aangepast en er staat nu dit :

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> <?php echo $invoice_prefix . $invoice_no; ?><br />

Maar ik krijg nog steeds alleen het nummer en niet de standaard prefix.

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by EdV » Sat Sep 03, 2011 9:32 pm

Wouterjan wrote:Ik heb het aangepast en er staat nu dit :

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> <?php echo $invoice_prefix . $invoice_no; ?><br />

Maar ik krijg nog steeds alleen het nummer en niet de standaard prefix.
heb je ook deze regel toegevoegd zie bericht hier boven

Code: Select all

$template->data['invoice_prefix'] = $order_info['invoice_prefix'];

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm

Post by Wouterjan » Sat Sep 03, 2011 9:33 pm

Jup

Code: Select all

$template->data['invoice_no'] = $invoice_no;
			$template->data['invoice_prefix'] = $order_info['invoice_prefix'];

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by EdV » Sat Sep 03, 2011 9:37 pm

Werk hiernaar behoren zal het vanavond of vannacht nog een testen in een clean install versie

EdV
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 16, 2011 3:06 pm
Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests