Post by Wouterjan » Sun Aug 21, 2011 1:16 am

Nu kun je bij bestellen alleen een bedrijfsnaam opgeven. Hoe maak ik dat daar ook kvk gegevens ingevoerd kunnen worden.
Dit is namelijk nodig wil de klant als onderneming het kunnen gebruiken.

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by i2Paq » Sun Aug 21, 2011 8:46 pm

Dat zul je zelf moeten bouwen ben ik bang.

Er was, ergens, wel een aanpassing die deze extra velden toevoegde, maar deze is voor een oudere versie van OC.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Wouterjan » Sun Aug 21, 2011 9:08 pm

Oke, ik ga even proberen of het lukt, en zo niet vraag ik het wel?
Heeft iemand anders dit al geprobeerd in 1.5.0?

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by k2tec » Mon Aug 22, 2011 1:29 am

de regels copieren met company en dan een andere naam geven b.v. chamber.
Dit zijn heel wat bestanden die moet doorlopen. Heb hem niet voor 1.5.x

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by Wouterjan » Mon Aug 22, 2011 2:42 am

Ja en hij moet in de SQL komen!

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by jordischut » Mon Aug 22, 2011 2:52 pm

Het beste is inderdaad (zoals k2tec zegt) om alle stukjes waar company staat, die te kopieren en dan de naam company te veranderen in bijv. chamber of kvk. Zorg ervoor dat deze naam overal hetzelfde is, anders wordt het veld op sommige plekken niet herkend.

Ook met het inderdaad in de SQL gezet worden, dit doe je in de model file. Het is even zoeken waar alles allemaal zit.

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by Kartoffelz » Tue Aug 23, 2011 4:05 am

Dit gaat om maar een kleine aanpassing. Ik zal morgen voor je proberen (zodra ik mijn externe harde schijf weer terug heb - waar al mijn PHP-werk opstaat) iets voor je in elkaar te zetten. :)

New member

Posts

Joined
Fri Apr 04, 2008 10:44 pm
Location - The Netherlands

Post by Kartoffelz » Tue Aug 23, 2011 4:37 am

Oké, dit is al wat ik heb.

In file: /admin/controller/setting/setting.php zoek regel 140, deze code:

Code: Select all

if (isset($this->error['address'])) {
			$this->data['error_address'] = $this->error['address'];
		} else {
			$this->data['error_address'] = '';
		}
Voeg daaronder:

Code: Select all

// CoC modification
                if (isset($this->error['cocnr'])) {
			$this->data['error_cocnr'] = $this->error['cocnr'];
		} else {
			$this->data['error_cocnr'] = '';
		}
                // CoC modification
Op regel 288, zoek deze code:

Code: Select all

		if (isset($this->request->post['config_address'])) {
			$this->data['config_address'] = $this->request->post['config_address'];
		} else {
			$this->data['config_address'] = $this->config->get('config_address');
		}
Voeg daaronder:

Code: Select all

// CoC modification
                if (isset($this->request->post['config_cocnr'])) {
			$this->data['config_cocnr'] = $this->request->post['config_cocnr'];
		} else {
			$this->data['config_cocnr'] = $this->config->get('config_cocnr');
		}
                // CoC modification
Op regel 876, zoek de volgende code:

Code: Select all

if ((strlen(utf8_decode($this->request->post['config_address'])) < 3) || (strlen(utf8_decode($this->request->post['config_address'])) > 256)) {
			$this->error['address'] = $this->language->get('error_address');
		}
Voeg daaronder:

Code: Select all

 // CoC modification
                if (!is_numeric($this->request->post['config_cocnr'])) {
                    $this->error['cocnr'] = 'Ongeldig KvK-nummer.';
                }
                // CoC modification
Zoals je ziet controleert hij alleen op numerieke waarde.

In file: /admin/view/template/setting/setting.tpl, zoek rond regel:

Code: Select all

            <tr>
              <td><span class="required">*</span> <?php echo $entry_address; ?></td>
              <td><textarea name="config_address" cols="40" rows="5"><?php echo $config_address; ?></textarea>
                <?php if ($error_address) { ?>
                <span class="error"><?php echo $error_address; ?></span>
                <?php } ?></td>
            </tr>
Voeg daaronder:

Code: Select all

<tr>
              <td>KvK-nummer:</td>
              <td><input type="text" name="config_cocnr" value="<?php echo $config_cocnr; ?>" size="40" />
                <?php if ($error_cocnr) { ?>
                <span class="error"><?php echo $error_cocnr; ?></span>
                <?php } ?></td>
            </tr>
Hij voegt automatisch een goede record in het database, zodat je niks handmatig hoeft aan te passen in je database. Nu is het afhankelijk waar je je KvK-nummer wilt weergeven, waar het ook moge zijn (in controller), gebruik dan de volgende code:

Code: Select all

$this->data[cocnr'] = $this->config->get('config_cocnr');
Voor je template:

Code: Select all

<?php echo $cocnr; ?>
Verfraai het na behoren. In essence this should do the trick. Mocht het niet werken, laat het dan maar weten! :)

New member

Posts

Joined
Fri Apr 04, 2008 10:44 pm
Location - The Netherlands

Post by Wouterjan » Tue Aug 23, 2011 5:05 am

Super! Ik ga er morgen even uitgebreid naar kijken!

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by Wouterjan » Wed Aug 24, 2011 9:12 pm

Ik heb al de aanpassingen gedaan. Maar er komt geen kvk bij te staan bij het registrern of bij het bestellen zonder account.

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by Kartoffelz » Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Wouterjan wrote:Ik heb al de aanpassingen gedaan. Maar er komt geen kvk bij te staan bij het registrern of bij het bestellen zonder account.
Oh, sorry. Ik was in de veronderstelling dat je graag KvK-gegevens wilde laten zien van het bedrijf zelve. Dan moet er even iets meer gebeuren als je ook graag wilt dat de klant deze gegevens kan invullen...
Je bent altijd welkom om even een PM te sturen.

New member

Posts

Joined
Fri Apr 04, 2008 10:44 pm
Location - The Netherlands

Post by Wouterjan » Wed Aug 24, 2011 9:24 pm

Oh wacht! Ik ben geloof ik niet zo duidelijk geweest! Hoewel dit ook erg handig is bedoelde ik meer gegevens voor de klant!

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by fsit » Fri Aug 26, 2011 4:06 am

Deze heb ik draaien:
http://www.opencart.com/index.php?route ... r_id=46611
KvK En BTW-nr. Voor 12 euro binnen 10 minuten klaar.

New member

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 12:44 am

Post by Wouterjan » Fri Aug 26, 2011 3:49 pm

De link doet het niet. En ik vindt het eigenlijk overdreven om daar 12 euro aan uit te geven.

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by k2tec » Fri Aug 26, 2011 6:02 pm

En ik vindt het eigenlijk overdreven om daar 12 euro aan uit te geven.
Dan zelf knutselen.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by Kartoffelz » Sat Aug 27, 2011 5:53 pm

k2tec wrote:
En ik vindt het eigenlijk overdreven om daar 12 euro aan uit te geven.
Dan zelf knutselen.
Haha, ja, het is het één of het ander...

New member

Posts

Joined
Fri Apr 04, 2008 10:44 pm
Location - The Netherlands

Post by Wouterjan » Sat Aug 27, 2011 8:17 pm

Haha Ja dat snap ik. Ik ga even kijken hoeveel vraag er naar is. Maar kun je nog een keer de link geven. want diet vorige deed het niet.

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm

Post by testje » Mon Aug 29, 2011 9:37 pm

ik ben ook op zoek naar iets dergelijks, maar dan ook met BTW nummer. En als een klant dan uit bijv. Duitsland komt, hij geen BTW hoeft te betalen als hij een geldig BTW nummer heeft.

Na het hele weekend op zoek te zijn geweest, kan ik niets vinden voor OC 1.5.1


edit: ik ben maar overgestapt op prestashop, daar zit het standaard gewoon ingebouwd.

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 26, 2011 12:15 am

Post by Wouterjan » Fri Sep 02, 2011 8:15 pm

Kan iemand de werkende link nog posten?

1.5.0


Active Member

Posts

Joined
Sat Jun 04, 2011 9:46 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests