Post by Just » Mon Mar 28, 2011 2:31 am

Wij zijn met een webshop begonnen en nu waren we begonnen alle producten handmatig toe te voegen aan de shop(een hels karwei)nu kreeg ik van iemand te horen dat dat niet goed was en dat het kon via feeds.Ik ben gaan kijken en heb een xml feed gedownload en die in mijn data geimporteerd maar nu zie ik het nergens terug,heb ik iets niet goed gedaan of kan/moet het op een andere manier,ik snap er niet zoveel van.Hoop dat iemand me kan helpen want de shop ligt onderhand een week stil nu en ik wil graag van start

Alvast bedankt voor de moeite

grtz Just

Newbie

Posts

Joined
Mon Mar 28, 2011 2:16 am

Post by whoeier » Wed Apr 06, 2011 2:41 pm

Beste Just,

Het inlezen van de feed is een beetje afhankelijk van hoe deze is opgebouwd, hij moet of compatible zijn met opencart, of hiervoor worden aangepast. 9 vd 10 keer is het optie 2 die helaas gebruikt moet worden.

Ik weet niet waar de feed vandaan komt, hoe deze is opgebouwd en hoe je deze hebt ingelezen?!


groetjes,

whoeier

New member

Posts

Joined
Sun Sep 05, 2010 9:22 pm
Location - Netherlands

Post by Just » Thu Apr 07, 2011 3:45 am

Hallo Whoeier

Dankje voor je reaktie,de feed komt vandaan bij edc dat is een groothandel voor erotische artikelen, ik zou denken dat die wel goed moet zijn want heb alle 2(zowel open cart als edc) van mijn webhosting gekregen,ik heb ondertussen ook een xmlpro module gekocht daar zou het heel eenvoudig mee moeten zijn om te importeren maar ook dat lukt niet hij load dan wel en zegt ook dat het goed is gegaan alleen zie ik het dan nergens terug in mijn webshop,de module is geplaatst in configuratie het bestandje heet eg_xml_feed2010 mss dat je daar iets aan kan zien.

OpenCart Veld XMlTag Naam

Product Tag
Naam
Prijs
Inkoopprijs
Model
Sku
Fabrikant
Categorie
Subcategorie
Aantal
Afbeelding
Gewicht
Lengte
Hoogte
Beschrijving
Meta Beschrijving
Meta Zoekwoorden


als ik die xml import ervoor heb krijg ik de 2 bovenstaande rijen,heb geprobeerd om de open cart veld woorden te veranderen in wat er in die feed staat en dat ingevuld bij die xml tagnaam maar ook zonder resultaat,er zitten ook geen afbeeldingen in want dat schijnt ook niet goed te zijn,ik weet het echt niet meer.Hoor heel graag van je wat ik verkeerd doe

groetjes Just

Newbie

Posts

Joined
Mon Mar 28, 2011 2:16 am

Post by whoeier » Thu Apr 07, 2011 7:34 pm

hmm met xml pro heb ik helaas geen ervaring, wel met EDC ( onlangs een losse module voor laten ontwikkelen, ook vanwege de import problemen , helaas is de module nog niet helemaal zoals ik hem wil, dus wordt er herschreven.)

Mijn vermoeden ligt in dit geval, dat de xml pro niet overweg kan met de feed van EDC, hiervoor kan ik je helaas alleen verwijzen naar de maker van deze module.

Het probleem met je plaatjes, ligt in dit geval bij EDC, deze wordne niet in de xml meegezonden en linken vanaf hun site naar de jouwe is niet toegestaan, dit kun je in een apart script op laten nemen, moet wel geschreven worden ( naar mijn weten bestaat deze niet ).

al met al kan ik je dus niet verder helpen hiermee, daar dit een probleem met de module "XML Pro" zit, de maker kan je hier heb beste mee helpen

New member

Posts

Joined
Sun Sep 05, 2010 9:22 pm
Location - Netherlands
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests