Post by SVN » Sat Dec 02, 2017 5:14 am

Dag allemaal,

op dit forum heb ik een handleiding gevonden hoe je een multistore moet opzetten. De bedoeling is dus dat ik via mijn bestaande OC2.3.0.2 webshop backend, de 2de shop kan bewerken, maar de ene heeft niets met de andere te maken wat betreft de artikels. Ik heb de OC multistore handleiding naar mijn hoster gestuurd, want ik vond langs mijn zijde nergens iets terug van "Addon Domain" in de backend bij men hoster. Nu heeft hij dit ingesteld, maar denk niet dat het correct is aangezien het niet werkt. De instelling die hij gedaan heeft is de nieuwe domeinnaam op DNS Parking gezet en bij DNS CNAME-record heeft hij de bestaande webshop domeinnaam ingevuld. Het gevolg is nu als ik naar het nieuwe domein surft, ik gewoon geforwared word naar mijn oude shop.

Iemand wat advies ???

User avatar
SVN
Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by SVN » Wed Jan 10, 2018 1:30 am

Heeft nu echt niemand hier ervaring mee ?
Ik heb al zoveel geprobeerd, maar krijg het echt niet aan de praat...

Moet ik op het subdomein eigenlijk een aparte store opzetten, of worden de bestanden van het "hoofd" domein gebruikt ?
In de online handleidingen spreken ze steeds over een "addon domain", maar wat is het Nederlandstalige woord hiervoor, bedoelen ze hier effectief een subdomein mee ?

Hopelijk kan iemand me hiermee helpen ???

User avatar
SVN
Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by victorj » Wed Jan 10, 2018 5:22 am

Ik heb het tot nu toe alleen werkend gekregen op cpanel hosting.
in cpanel maak ik een add on account aan.
normaal gaat dit naar een subdirectorie met de naam van het domein.
in cpanel kun je deze echter ook aanpassen, ,zodat deze verwijst naar de public-html map (normaal public-html/domeinnaam)
de dns van het domein verwijs je precies indentiek aan het hoofddomein van de site dus hetzelfde ip enz
hierna voeg je de urls gewoon toe in de admin van opencart en werkt het.

Je hoeft geen subshops te bouwen of wat dan ook

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by SVN » Wed Jan 10, 2018 4:11 pm

victorj wrote:
Wed Jan 10, 2018 5:22 am
Ik heb het tot nu toe alleen werkend gekregen op cpanel hosting.
in cpanel maak ik een add on account aan.
normaal gaat dit naar een subdirectorie met de naam van het domein.
in cpanel kun je deze echter ook aanpassen, ,zodat deze verwijst naar de public-html map (normaal public-html/domeinnaam)
de dns van het domein verwijs je precies indentiek aan het hoofddomein van de site dus hetzelfde ip enz
hierna voeg je de urls gewoon toe in de admin van opencart en werkt het.

Je hoeft geen subshops te bouwen of wat dan ook
Victor, bedankt om te reageren...ben hier al dagen mee bezig zonder resultaat.
Ik veronderstel dat het dus enkel met cpanel zal werken en niet met de standaard hosting ?
Is er een mogelijkheid om de configuratie, zoals berekening verzendkosten, layout, verzendmethoden, enz... over te zetten van de ene naar de andere shop, dan doe ik gewoon een clean install en plaats deze bestanden over telkens er iets veranderd ?

User avatar
SVN
Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by burrito » Fri Jan 19, 2018 7:13 pm

Alle hosters geven je een vorm van controle panel, cpanel of direct admin meestal (soms een eigen platform). Deze instellingen zijn altijd te doen. Multi-store met sub-domeinen is wel lastiger dan met losse domeinen omdat je de verwijzing van het sub-domein goed moet hebben zoals hierboven gezegd.

Image
Opencart specialist | Our website | Our modules


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Dec 15, 2009 6:10 pm
Location - Amsterdam, The Netherlands

Post by SVN » Fri Jan 19, 2018 7:55 pm

burrito wrote:
Fri Jan 19, 2018 7:13 pm
Alle hosters geven je een vorm van controle panel, cpanel of direct admin meestal (soms een eigen platform). Deze instellingen zijn altijd te doen. Multi-store met sub-domeinen is wel lastiger dan met losse domeinen omdat je de verwijzing van het sub-domein goed moet hebben zoals hierboven gezegd.
Goedemiddag,
ik heb even een screenshot gemaakt van de instellingen die ik kan doen op de nieuwe domeinnaam dewelke moet verwijzen naar de 2de shop. Het gaat dus niet over een subdomein.

Image

Attachments

Knipsel.JPG

Knipsel.JPG (123.31 KiB) Viewed 952 times


User avatar
SVN
Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by k2tec » Thu Jan 25, 2018 4:56 pm

Ik veronderstel dat het dus enkel met cpanel zal werken en niet met de standaard hosting ?
Ben veel hosting partijen tegengekomen maar deze kende ik nog niet.
Ik zou niet weten hoe het hier ingesteld moet worden.
Vraag het je hosting partij.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests