Post by mckbgrd » Fri Jul 25, 2014 4:36 pm

Hallo,

Wanneer ik in admin naar de tweede pagina van producten ga, krijg ik de volgende foutmelding. Op de site krijg ik deze foutmelding alleen als ik via een bepaald merk naar de tweede pagina ga.

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 3456 bytes) in /home/mijndomein.nl/public_html/system/library/image.php on line 34

Iemand die hier mij mee kan helpen?

Hartelijk dank alvast.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by k2tec » Fri Jul 25, 2014 5:40 pm

Op een of andere manier wordt al je geheugen gebruik.
Welke versie en welke mod worden er gebruikt

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by mckbgrd » Fri Jul 25, 2014 6:06 pm

Versie 1.5.5.1 en er worden inderdaad verschillende modules gebruikt.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by k2tec » Fri Jul 25, 2014 7:59 pm

hoeveel cat. en producten?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by mckbgrd » Sat Jul 26, 2014 12:52 am

24 cat en 520 producten

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by mkbopencart » Sat Jul 26, 2014 3:01 am

De afbeeldingen library die de foutmelding geeft, laad daar een afbeelding in in het geheugen. Ik vermoed dat je een product hebt met een afbeelding die te groot is om in te laden. Het moet om een jpg afbeelding gaan.

Wouter Gelderblom
MKB Open Cart - Professioneel full service Open Cart beheer


Newbie

Posts

Joined
Thu May 15, 2014 1:50 pm

Post by k2tec » Sat Jul 26, 2014 3:10 pm

Ik vermoed dat je een product hebt met een afbeelding die te groot is om in te laden
Dit zou 1 malig kunnen zijn. Want dan zit hij in je cache.

Dat aantal cat en prod zou geen probleem moeten zijn.

Heb je misschien de image namen met spaties geschreven of andere vreemde tekens.
Ik kom weleens mooie constructies tegen b.v. 001.23001.jpg of Auto 3002.jpg daar wordt je server niet blij van.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by victorj » Sat Jul 26, 2014 5:50 pm

k2tec wrote:
Ik vermoed dat je een product hebt met een afbeelding die te groot is om in te laden
Dit zou 1 malig kunnen zijn. Want dan zit hij in je cache.

Dat aantal cat en prod zou geen probleem moeten zijn.

Heb je misschien de image namen met spaties geschreven of andere vreemde tekens.
Ik kom weleens mooie constructies tegen b.v. 001.23001.jpg of Auto 3002.jpg daar wordt je server niet blij van.
tenzij het plaatje dusdanig vroot is dat deze door het geheugen gebrek niet naar de cache geschreven kan worden.

wellicht een poging wagen om in de php.ini in de map admin het geheugen te verhogen van 64mb naar 128 mb

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by mckbgrd » Sun Jul 27, 2014 7:12 pm

Bedankt voor de reacties.

Ik heb het geheugen in de php.in verhoogd naar 128 mb. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar een foto met een grote bestandgrootte. Helaas niet kunnen vinden.

Verder gebruik ik inderdaad spaties ipv underscore in de bestandsnamen van de foto's. Dat is eigenlijk altijd goed gegaan, maar daar zou het dus aan kunnen liggen?

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by victorj » Sun Jul 27, 2014 8:39 pm

namen van plaatjes mogen alleen a-z, A-Z 0-9, en - en _ bevatten.
vaak gaat het goed, totdat het fout gaat.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by mckbgrd » Mon Jul 28, 2014 4:34 pm

Dus dan zou ik nou van alle 520 producten de namen van de afbeelding moeten wijzigen? De spaties vervangen door underscore.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by victorj » Mon Jul 28, 2014 4:51 pm

daar komt het wel op neer.
gelukkig is daar een methode voor.
download alle plaatjes naar je computer.
open een dos venster en ga naar de map waar je de plaatjes hebt neergezet.
geef het dos commando
ren * *.* *-*.*

nu worden alle spaties vervangen door een -

gebruikt de gratis import export van jneuhoff, exporteer de producten, selecteteer de kolom met afbeeldingen en doe een zoek en vervang aktie.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by mckbgrd » Mon Jul 28, 2014 5:44 pm

Dat wordt nog een karwei. Heb namelijk alle foto's in mappen geordend op de site.

Is het mogelijk een screenshot van de commando te sturen? Ik kom er namelijk niet helemaal uit.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by k2tec » Mon Jul 28, 2014 5:54 pm

Ik heb het geheugen in de php.in verhoogd naar 128 mb
Je kunt dit vaak wel aanpassen in je php.ini, maar wordt meestal niet uitgevoerd op de server. Tenzij je op een eigen VPS of dedicated server zit.Dan moet je dit ook aanpassen in je master value

Je kunt dit checken of je server dit toe laat.

Schrijf een dit php bestandje met de naam phpinfo.php en gooi het in de root van je server( waar ook je admin en catalog staat van OC).

Code: Select all

<?php
// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();
?>
dan in je browser http://mijndomein.nl/phpinfo.php

Als er nu dit staat

Directive - Local Value - Master Value
memory_limit - 128M - 64M

Dan krijg je niet meer dan die 64mb

Als de master value op 128mb staat krijg je ook die 128mb

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by mckbgrd » Mon Jul 28, 2014 7:30 pm

Bedankt voor je duidelijke uitleg.

Master value staat inderdaad op 64mb. Verwacht je dat het probleem hier mee te maken heeft? Kan ik dit dan aan mijn host vragen om te verhogen?

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by mckbgrd » Mon Jul 28, 2014 8:03 pm

Ik heb het opgelost. Het probleem zat in een bepaald merk. Heb daarvan de foto's van de server verwijderd (hoewel ik er geen gekke dingen tussen zag staan). In het vervolg maar gewoon alle bestandsnamen met streepjes of underscores uploaden.

Bedankt iedereen voor de reacties.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 27, 2011 1:27 am


Post by k2tec » Mon Jul 28, 2014 10:59 pm

Goed om te horen.
Master value staat inderdaad op 64mb. Verwacht je dat het probleem hier mee te maken heeft? Kan ik dit dan aan mijn host vragen om te verhogen?
Dit lever normaal geen problemen op of je site moet zo groot zijn, dat je naar een VPS moet.
De meeste hoster staat hij op 64mb. Bij ons staat de OC shared-server op 128 mb.

Die begrenzing is ervoor dat niet iedereen maar recource kan gebruiken van de server.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests