Post by Marqasa » Thu Sep 09, 2021 2:19 am

Goedemiddag,
Ik ben nu al een tijdje bezig maar ik begrijp het niet geloof ik dus hierbij mijn hulp vraag.
Ik heb een werkende OC3.0.2.0 nu wil ik een tweede site die gebruik maakt van dezelfde voorraad.
Ik gebruik DirectAdmin daar begrijp ik dat ik een Domein Pointer moet aanmaken of naar een subdomein of naar een nieuwe domein en alias aanvinken.
Dat lukt en ik Opencart heb ik alles ingevuld voor de tweede winkel , maar als ik daarheen ga kom ik niet in een andere site alleen een lege pagina.
Moet ik op de tweede domein niets installeren ?
Domein 1 werkt 100% op domein 2 staat nog niets behalve index geloof ik dat gaat automatisch.
Ergens sla ik een stap over maar ik begrijp nog niet welke moet ik op domein 2 niets installeren of een bestand aanpassen ?
Dus wie kan ik het Nederlands uitleggen hoe je een multistore maakt in Opencart en dan niet te technisch aub want hoeveel ik een heel eind kom ben ik geen specialist.
Alvast bedankt

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Sat Sep 11, 2021 3:27 am

Stap 1 is om een 2e domein aan je hosting te koppelen en te zorgen dat deze verwijst naar dezelfde map als waar je originele site draait.
Op direct admin heb ik het nooit voor elkaar gekregen, maar op hosting met cpanel is het een fluitje van een cent.
Hier heb ik een uitleg gevonden hoe het met direct admin zou moeten, mits je hosting het toestaat
https://forum.directadmin.com/threads/m ... unt.44218/

Nadat je het 2e domein hebt gekoppeld, ga je naar de admin van opencart.
ga naar systeem en dan instellingen.
klik op het + icoontje rechts boven.
Vul bij winkelurl de domeinnaam in (ziet er zo uit https://nieuwedomeinnaam.nl/) verander uiteraard naar je eigen domeinnaam die je voor de 2e shop wilt gebruiken.
vul bij ssl hetzelfde in.
vul de rest van de velden in en klik op opslaan.

Als nu het domein goed is ingesteld, zou je naar je nieuwe domeinnaam gaan en dan zie je een lege winkel.
Nu moet je echt aan het werk.
ga in de admin naar de categorieen.
selecteer een categorie, ga naar tab gegevens en geef bij vakje winkel aan in welke winkels je deze categorie wilt en vink deze aan.
doe dit voor alle gewenste categorieen.
idem bij alle producten informatie paginas enz
uiteindelijk heb je dan een gevulde 2e winkel.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Sat Sep 11, 2021 3:31 pm

victorj wrote:
Sat Sep 11, 2021 3:27 am
Stap 1 is om een 2e domein aan je hosting te koppelen en te zorgen dat deze verwijst naar dezelfde map als waar je originele site draait.
Op direct admin heb ik het nooit voor elkaar gekregen, maar op hosting met cpanel is het een fluitje van een cent.
Hier heb ik een uitleg gevonden hoe het met direct admin zou moeten, mits je hosting het toestaat
https://forum.directadmin.com/threads/m ... unt.44218/

Nadat je het 2e domein hebt gekoppeld, ga je naar de admin van opencart.
ga naar systeem en dan instellingen.
klik op het + icoontje rechts boven.
Vul bij winkelurl de domeinnaam in (ziet er zo uit https://nieuwedomeinnaam.nl/) verander uiteraard naar je eigen domeinnaam die je voor de 2e shop wilt gebruiken.
vul bij ssl hetzelfde in.
vul de rest van de velden in en klik op opslaan.

Als nu het domein goed is ingesteld, zou je naar je nieuwe domeinnaam gaan en dan zie je een lege winkel.
Nu moet je echt aan het werk.
ga in de admin naar de categorieen.
selecteer een categorie, ga naar tab gegevens en geef bij vakje winkel aan in welke winkels je deze categorie wilt en vink deze aan.
doe dit voor alle gewenste categorieen.
idem bij alle producten informatie paginas enz
uiteindelijk heb je dan een gevulde 2e winkel.
Bedankt voor je reactie victorj dus even als ik het goed begrijp;
Mijn 2de Domein is leeg er staat niets op de Hosting ruimte daar ga ik naar DirectAdmin en zorg ik dat de domein doorverwijst naar mijn 1 ste Domein ( ik deed dit steeds op de directadmin van mijn 1 ste domein ) ik heb contact gehad met de support van mijn hosting en ze zeggen dan ik Domein Pointer moet gebruiken en dat zou naar de juiste map moeten verwijzen.
Dat betreft de instelling in OC daar staat heel veel van op het internet en dat is duidelijk.
Ik heb dit al gedaan in de directadmin van domein 1 naar domein 2 en dat werkt niet ik krijg de melding 403 Forbidden , ik heb het ook nu van domein 2 naar domein 1 en dan krijg ik dezelfde melding of duurt het even tot het gaat werken ?
Beide domeinen zijn van Vimexx en om Domein 1 heb ik een werkende OC3.0.2.0 en op Domein 2 heb ik niets staan alleen nu op dit moment de Domain Pointer naar Domein 1.

Wat doe ik verkeerd ?

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Sat Sep 11, 2021 4:16 pm

Volgens mij maar ik kan het mis hebben, direct admin ken ik niet alle in en outs.
Je moet geen domain pointer hebben, maar een extra domein toevoegen.
Normaliter verwijst deze dan maar de public_html/domeinnaam.
Die moet je dan werwijsen naar de public_html map.
In de DNS van het domein moet dan ook dezelfde op adressen staan als bij je hoofd domein.

Ik zal vandaag eens kijken of ik effe tijd heb om in direct admin te duiken.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by victorj » Sat Sep 11, 2021 4:24 pm

Ga naar domein setup.
Klik op domein toevoegen.
Voeg domeinnaam toe, controleer of je de vakjes zelfde als main account hebt aangevinkt.

Nu zou het moeten werken.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Sat Sep 11, 2021 6:52 pm

victorj wrote:
Sat Sep 11, 2021 4:24 pm
Ga naar domein setup.
Klik op domein toevoegen.
Voeg domeinnaam toe, controleer of je de vakjes zelfde als main account hebt aangevinkt.

Nu zou het moeten werken.
Dit heb ik gedaan kan het zijn dat het nog even duurt voor het gaat werken ? Want alles werkt zoals je meld en het lijkt allemaal te kloppen maar ik zie nog geen verandering ( direct dan ) ik heb deze domein toevoegen gedaan op mijn hoofddomein waar dus ook Opencart op draait dat is zeker de bedoeling.

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by Marqasa » Sun Sep 12, 2021 12:52 pm

Het wilt nog niet lukken maar ik denk dat ik het probleem heb ontdekt, beide mijn domeinen hebben een eigen hosting pakket erop zitten. Ik vermoed omdat beide domeinen een eigen hosting hebben je de webruimte dan dus ook niet kunt delen dus alles wat iedereen doet is in het geval de 2de domein geen hostingpakket heeft.
Ik heb er nooit bij stil gestaan dat ik natuurlijk ook 2 domeinen op 1 hosting pakket kon zetten dus ik heb automatisch 2 domeinen met elk een eigen hosting aangevraagd waardoor de tip hierboven nooit als werken zolang beide domeinen niet op dezelfde pakket zitten.
Ik heb de hostingbedrijf gevraagd hoe ik dit kan regelen en zodra beide namen op 1 hosting zitten kunnen we verder vermoed ik.
Alvast bedankt

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Sun Sep 12, 2021 1:40 pm

Je hebt inderdaad maar 1 hosting pakket nodig.
Wordt dus even wachten tot je hosting het domein heeft toegevoegd aan je eerste pakket.


Daarna heeft het updaten van de DNS ook even tijd nodig.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Mon Sep 13, 2021 2:30 am

victorj wrote:
Sun Sep 12, 2021 1:40 pm
Je hebt inderdaad maar 1 hosting pakket nodig.
Wordt dus even wachten tot je hosting het domein heeft toegevoegd aan je eerste pakket.


Daarna heeft het updaten van de DNS ook even tijd nodig.
Het is inmiddels gelukt en ik zie dat ik inderdaad nu vanuit dezelfde hosting werk want de index van mijn Domein 2 werkt.
Alleen op mijn Hostingruimte heb ik nu in de Root de volgende staan /domains/domein1.nl/public_html en /domains/domein2.nl/public_html dus domein 2 heeft op de Hostingpagina een eigen ruimte hoe kan ik dit koppelen zodat de beide dezelfde public_html gebruiken ? Doe je dat nu met Domain Pointer of gewoon handmatig bestanden aanpassen ? En nogmaals ik gebruik DirectAdmin dus dat is wel mijn beperking. Want wat ik begrijp is het nu belangrijk dat bijde domeinen dezelfde public_html gebruiken toch ?
Mvg

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Mon Sep 13, 2021 2:59 am

Dat is correct, beide domeinen moeten naar dezelfde public_html verwijzen.
Hoe je dat doet en of dat kan met direct admin weet ik niet.
in cpanel, kun je als je een domein toevoegd zelf bepalen naar welke map het domein gaat.
Leg de vraag even neer bij je hoster, kan best zijn dat het erin zit, maar niet geactiveerd is.
wellicht kunnen zij het in de apache config aanpassen.

Anders als je perse multistore wilt draaien (doe ik zelf ook) wellicht uitkijken naar hosting met cpanel, dan zet je het in een paar minuten op.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Mon Sep 13, 2021 3:28 am

victorj wrote:
Mon Sep 13, 2021 2:59 am
Dat is correct, beide domeinen moeten naar dezelfde public_html verwijzen.
Hoe je dat doet en of dat kan met direct admin weet ik niet.
in cpanel, kun je als je een domein toevoegd zelf bepalen naar welke map het domein gaat.
Leg de vraag even neer bij je hoster, kan best zijn dat het erin zit, maar niet geactiveerd is.
wellicht kunnen zij het in de apache config aanpassen.

Anders als je perse multistore wilt draaien (doe ik zelf ook) wellicht uitkijken naar hosting met cpanel, dan zet je het in een paar minuten op.
Thanx ik ga het inderdaad even overleggen met mijn Hosting bedrijf, ik kom erop terug voor zover bedankt Victorj

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by Marqasa » Wed Sep 15, 2021 2:41 am

victorj wrote:
Mon Sep 13, 2021 2:59 am
Dat is correct, beide domeinen moeten naar dezelfde public_html verwijzen.
Hoe je dat doet en of dat kan met direct admin weet ik niet.
in cpanel, kun je als je een domein toevoegd zelf bepalen naar welke map het domein gaat.
Leg de vraag even neer bij je hoster, kan best zijn dat het erin zit, maar niet geactiveerd is.
wellicht kunnen zij het in de apache config aanpassen.

Anders als je perse multistore wilt draaien (doe ik zelf ook) wellicht uitkijken naar hosting met cpanel, dan zet je het in een paar minuten op.
Nou ik geloof dat het nu echt raak is bij het gekloot met de samenvoegen is mijn hele site vast gelopen ik ben al 2 dagen bezig en kom er niet meer uit ook hosting helpt me niet.
Misschien weet u het want wat nu blijkt is dat mijn hosting alleen de domein backup en DB opslaat en niet alles op de root maar ik had dus /ocartdata map uit de root verwijdert en nu krijg ik continu fout meldingen.
Als ik een lege opencart installatie op de root zet en vervolgens alles weg haal behalve de /ocartdata vervolgens de database weer restore dan werkt de website helemaal niet verander ik dan de naam van /ocartdata naar /ocartdata-old dan gaat de website wel werken vol met fouten en foutmeldingen maar dan zie ik wel wat.
Hoe zit dat met de Data Folder van OpenCart kan ik die ergens anders vandaan halen zodat het werkt op een bestaande website ? Ik weet dat de naam klopt alleen zodra de kopie erop staat dan werkt het helemaal niet meer.
Last edited by Marqasa on Wed Sep 15, 2021 1:05 pm, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Wed Sep 15, 2021 3:04 am

Als je een backup van de site en database hebt kun je altijd terug naar de beginstand.
Ik mag aannemen dat je voordat je begon alle bestanden met ftp hebt gedownload en een backup van de database hebt gemaakt

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Wed Sep 15, 2021 3:28 am

Oplossing komt zo ivm AVG weggehaald
Last edited by Marqasa on Wed Sep 15, 2021 1:06 pm, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Wed Sep 15, 2021 3:34 am

Hernoem de map data en maak dan eens een nieuwe map data aan.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Wed Sep 15, 2021 3:39 am

victorj wrote:
Wed Sep 15, 2021 3:34 am
Hernoem de map data en maak dan eens een nieuwe map data aan.
Dat heb ik geprobeerd en ik heb het in Config,php en admin config.php doorgelinkt naar de nieuw opslag map maar daar staat natuurlijl niets op dus dan verwijst hij naar een lege map en dat werkt natuurlijk ook niet.
Wat staat er eigelijk in de datafolder waardoor de OC vast kan lopen of welke informatie wordt er gebruikt bij het opstarten.
Sommig zeggen dat hij zichzelf weer opbouwt maar hoe dan ? Als ik een nieuwe map aanmaak in de root folder laten we zeggen data dan staat hier niets in en als ik dat vervolgens verander in de config bestanden dan verwijst het naar een lege map toch

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm

Post by victorj » Wed Sep 15, 2021 3:46 am

ga even you versie downloaden, en even kijken naar de mapstructuur, zodat we over hetzelfde spreken

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by Marqasa » Wed Sep 15, 2021 3:51 am

victorj wrote:
Wed Sep 15, 2021 3:46 am
ga even you versie downloaden, en even kijken naar de mapstructuur, zodat we over hetzelfde spreken
Goedemorgen Victorj
Het is gelukt, mijn site werkt weer goed.
Ik had steeds via Softaculous de OC installatie erop gezet en daar naar toe verwezen, maar dat ging constant fout.
Vanmorgen heb ik de OC3.0.2.0 vanaf de OC website gedownload en zoals beschreven geïnstalleerd er staat online hoe je dat moet doen ik heb alleen tijdens het installeren de gegevens van mijn oorspronkelijke database gebruikt ik had van te voren de config.php geprint.
Na installatie van een schone OC 3.0.2.0 heb ik de Data Folder verplaatst naar een locatie buiten de public_html zoals het als eerst gevraagd wordt als je een verse versie van OC erop zet. Daarna getest of alles goed werkte en de nieuwe config ook geprint om te vergelijken met de oorspronkelijke .
Na dat alles goed stond en werkte heb ik dus de restore laten lopen van de laatst bekende werkende OC backup op de Vimexx server en na installatie de config nog even aangepast want ik had de data folder een andere naam gegeven en alles werkt weer perfect.
Ik vermoed dat de data folder overeen moet komen met de versie OC die je gebruikt anders werkt het niet, ik vermoed dat daar ook niets bijzonders in zit anders zou mijn site niet goed werken want alles lijkt goed te werken op dit moment.
Bedankt voor het meedenken ik ga even rust nemen want het installeren van een Multistore heeft een vreemde wending genomen, ik pak dat later weer eens op en dan zal ik het doorgeven als het gelukt is.
Alvast bedankt

New member

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 12:33 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests