Post by kornovec » Thu Sep 10, 2009 6:54 pm

Takže jsem zkusil oboje, jak změnit request.php tak ten sql příkaz.
Bohužel žádná změna :(

New member

Posts

Joined
Mon Jun 15, 2009 5:02 pm

Post by Pot'a » Thu Sep 10, 2009 7:10 pm

kornovec wrote:Takže jsem zkusil oboje, jak změnit request.php tak ten sql příkaz.
Bohužel žádná změna :(
Už mě toho moc nenapadá, ale zkus upravit:
/catalog/controller/product/product.php řádek #206:
- z:

Code: Select all

$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description']);
- na:

Code: Select all

$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by kornovec » Thu Sep 10, 2009 7:19 pm

SUPER!!!!! Už to je v pořádku!!! :)
Moc díky! Jsem dlužníkem!

K.

New member

Posts

Joined
Mon Jun 15, 2009 5:02 pm

Post by czLEONcz » Sat Oct 17, 2009 8:37 pm

czLEONcz wrote:Upravil jsem soubor /system/library/request.php řádek #23:
- z: $data = htmlentities($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
- na: return $data;

Jinak se do databáze a do emailů namísto znaků s diakritikou zapisovaly html entity, příklad:
- namísto "í" -> í
Děkuju za vysvětlení...[/quote]

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Dobrý den,
zjistil jsem že po této úpravě mám html entity v uvítání eshopu, jak to upravím ???

Děkuju za odpověd.

czLEONcz


New member

Posts

Joined
Fri Mar 20, 2009 5:35 pm

Post by tomolas » Sat Oct 17, 2009 10:38 pm

Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:

Code: Select all

FCKConfig.ProcessHTMLEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities	= false ;
Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.

Tiez som riesil tento problem, ale uz si presne nepamatam, ako som to vyriesil.

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 28, 2009 5:21 pm

Post by czLEONcz » Sun Oct 18, 2009 12:39 am

tomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:

Code: Select all

FCKConfig.ProcessHTMLEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities	= false ;
Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.

Tiez som riesil tento problem, ale uz si presne nepamatam, ako som to vyriesil.
Díka za radu ale nepomohlo to :(
mám tam tohle

Code: Select all

šěčščřžřž������ěš
Zdroják:

Code: Select all

<div class="middle">
  <div><p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž������ě&scaron;</p></div>
Databáze:

Code: Select all

config_welcome_1  	<p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž&yacute;&aacute;&iacute;&aacute;&iacute;&eacute;ě&scaron;</p>
Prosím o další radu... ::)

czLEONcz


New member

Posts

Joined
Fri Mar 20, 2009 5:35 pm

Post by czLEONcz » Wed Oct 21, 2009 7:38 am

CRAZY-Ivan wrote:
Pot'a wrote:
czLEONcz wrote:Ahoj,
co a kde jsi přesně změnil.
Prosím o vysvětlení, co jsou a jakou mají funkci html entity ???

Děkuju za vysvětlení...
Upravil jsem soubor /system/library/request.php řádek #23:
- z: $data = htmlentities($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
- na: return $data;

Jinak se do databáze a do emailů namísto znaků s diakritikou zapisovaly html entity, příklad:
- namísto "í" -> &iacute;

super, takže do mejlové funkce přidám akorát decode... díky :)


Ahoj,
co si přesně a kam vložil ???
Taky mám v emailu špatnou hlavičku

Děkuju moc...

czLEONcz


New member

Posts

Joined
Fri Mar 20, 2009 5:35 pm

Post by jarous12 » Tue Nov 10, 2009 2:29 pm

Rich wrote:Tady je preklad uzivatelskeho prostredi pro OpenCart verze 1.3

http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=197

Jestli najdete nejake chyby a nebo mate lepsi napad jak by to melo znit napiste mi ja to opravim.


Aghoj, Prosím o pomoc s registracnim emailem. mam opencart 1.3.3 .pokud se nekdo zaregistruje do meho shopu, obrdzi nasledujici email (stejně tak dostane chaotický email pokud koupi nějake zboží):
díky předem za pomoc


předmět emaiu: AUTLETu - D??kujeme V??m za registraci
text emailu: Content-Type: text/plain; charset="utf-8"

Content-Transfer-Encoding: base64

VsOtdMOhbWUgVsOhcyBhIGTEm2t1amVtZSBWw6FtIHphIHJlZ2lzdHJhY2kgdiBuYcWhZW0gb2Jj
aG9kxJsgLSBBVVRMRVR1IQoKVsOhxaEgesOha2F6bmlja8O9IMO6xI1ldCBieWwgcHLDoXbEmyB2
eXR2b8WZZW4uIE3Fr8W+ZXRlIHNlIG55bsOtIHDFmWlobMOhc2l0IHMgcG91xb5pdMOtbSBWYcWh
w60gZW1haWxvdsOpIGFkcmVzeSBhIGhlc2xhLgpodHRwOi8vbm9lbGExMS5pYy5jei9pbmRleC5w
aHA/cm91dGU9YWNjb3VudC9sb2dpbgoKUG8gcMWZaWhsw6HFoWVuw60gYnVkZXRlIG1vY2kgdnl1
xb7DrXZhdCBkYWzFocOtIHNsdcW+YnkgamFrbyBqZSBoaXN0b3JpZSBvYmplZG7DoXZlaywgdGlz
ayBvYmplZG7DoXZlaywgw7pwcmF2eSBhZHJlcyBhIGluZm9ybWFjw60gVmHFoWVobyB6w6FrYXpu

aWNrw6lobyDDusSNdHUuCgpExJtrdWplbWUsCkFVVExFVHU=

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 10, 2009 2:16 pm

Post by czLEONcz » Tue Nov 17, 2009 11:23 pm

Code: Select all

Důvod je PHP fce htmlentities() v souboru /system/library/request.php řádek #23.

Řešením je:
[list][*]upravit tento řádek[/*]
[*]do výstupu přidat PHP fci html_entity_decode()[/*][/list]

Je jsem zvolil prvním možnost z důvodu časové tísně, což není ideální řešení, protože Danielův zápis funkce htmlentities() má svůj důvod.[/quote]
Ahoj,
jaká je prosím ta druhá možnost?
Díky O0

czLEONcz


New member

Posts

Joined
Fri Mar 20, 2009 5:35 pm

Post by stava » Wed Nov 18, 2009 2:43 pm

Ahoj,

po instalaci cestiny a po prepnuti na ni mam problem, ze se mi v admin sekci ukazuje na obrazovce nez text:

Error: Could not load language czech!

Nevite nekdo co s tim?

Diky, Stava

New member

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2009 12:49 am

Post by Registrátor » Wed Nov 18, 2009 3:17 pm

stava wrote:Ahoj,

po instalaci cestiny a po prepnuti na ni mam problem, ze se mi v admin sekci ukazuje na obrazovce nez text:

Error: Could not load language czech!

Nevite nekdo co s tim?

Diky, Stava
Ahoj,

musíš nahrát na server do admin + catalog, soubory s Češtinou...

Newbie

Posts

Joined
Sat Nov 07, 2009 7:49 am

Post by stava » Wed Nov 18, 2009 11:17 pm

Cestina v externim prostredi bezi. Cely adresar Czech jsem nakopiroval do /katalog/language

Bohuzel, admin prostredi i presto pise tu hlasku a netusim proc. Nebo se ta cestina kopiruje na vice mist?

New member

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2009 12:49 am

Post by stava » Thu Nov 19, 2009 12:17 am

Uz jsem asi nasel kde je problem, krom cestiny 1.3.0 nekdo zalozil novou cestinu, 1.3.2 a ta uz ma novy format a snad pobezi, jdu testovat.

Tak skutecne bezi, ale nefunguje mi po prvnich kliknutich menu Rozsireni. Da se nekde stahnout, nebo je potreba prelozit vlastnimi silami?
Last edited by stava on Thu Nov 19, 2009 12:55 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2009 12:49 am

Post by Registrátor » Thu Nov 19, 2009 12:54 am

stava wrote:Uz jsem asi nasel kde je problem, krom cestiny 1.3.0 nekdo zalozil novou cestinu, 1.3.2 a ta uz ma novy format a snad pobezi, jdu testovat. Mozna by bylo dobre ty cestiny sloucit.
Tak koukám na adresu shopu z PM, že je asi všechno v pořádku... 8)

Newbie

Posts

Joined
Sat Nov 07, 2009 7:49 am

Post by stava » Thu Nov 19, 2009 1:02 am

Registrátor wrote: Tak koukám na adresu shopu z PM, že je asi všechno v pořádku... 8)
Vsechno bohuzel ne, zda se, ze chybi cast prekladu a tudiz mi pada menu Platba a moduly. Da se to nekde stahnout? Nebo musim experimentovat sam?

New member

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2009 12:49 am

Post by Registrátor » Thu Nov 19, 2009 1:15 am

stava wrote:
Registrátor wrote: Tak koukám na adresu shopu z PM, že je asi všechno v pořádku... 8)
Vsechno bohuzel ne, zda se, ze chybi cast prekladu a tudiz mi pada menu Platba a moduly. Da se to nekde stahnout? Nebo musim experimentovat sam?
Čeština je do verze OC 1.3.2 a ty jsi instalil OC 1.3.4, tak si musíš v překladu dodělat co je zapotřebí...

Newbie

Posts

Joined
Sat Nov 07, 2009 7:49 am

Post by Mirek15 » Fri Nov 20, 2009 1:16 am

ahoj,
mam nainstalovanou verzi 1.3.2. Dle návodu jsem tedy nainstaloval češtinu, ale když pak v nastavení upravím jako eshopový a administrační jazyk češtinu, nic se nestane a navíc, když jdu do jiné části administrace a pak zpátky na "Settings -> local", tak je tam znovu nastavena angličtina...

Netuší prosím někdo, v čem bych mohl dělat chybu?

A co mi také neleze do hlavy, je nápis "Opencart verze: 1.3.1" u návodu na instalaci češtiny do Opencart 1.3.2 ( na http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=230 ) ...z diskuze na tomto fóru však soudím, že ve verzi 1.3.2 češtinu už běžně používáte...

Děkuji

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 20, 2009 12:54 am

Post by Pot'a » Wed Nov 25, 2009 3:15 am

Mirek15 wrote:ahoj,
mam nainstalovanou verzi 1.3.2. Dle návodu jsem tedy nainstaloval češtinu, ale když pak v nastavení upravím jako eshopový a administrační jazyk češtinu, nic se nestane a navíc, když jdu do jiné části administrace a pak zpátky na "Settings -> local", tak je tam znovu nastavena angličtina...

Netuší prosím někdo, v čem bych mohl dělat chybu?
Ahoj,

podívej se do databáze, konkrétně tabulka language:

Tabulka language v databázi.

Poté se znovu přihlaš do administrace.

Mirek15 wrote: A co mi také neleze do hlavy, je nápis "Opencart verze: 1.3.1" u návodu na instalaci češtiny do Opencart 1.3.2 ( na http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=230 ) ...z diskuze na tomto fóru však soudím, že ve verzi 1.3.2 češtinu už běžně používáte...

Děkuji
Když jsem překlad nahrával na server do contribution, tak jsem ve formuláři mohl vybrat nejvyšší verzi 1.3.1, verzi ke které překlad správně patří nebylo možné vybrat/zadat.
Last edited by Pot'a on Wed Nov 25, 2009 3:26 am, edited 1 time in total.

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Pot'a » Wed Nov 25, 2009 3:25 am

czLEONcz wrote:
tomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:

Code: Select all

FCKConfig.ProcessHTMLEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities	= false ;
Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.

Tiez som riesil tento problem, ale uz si presne nepamatam, ako som to vyriesil.
Díka za radu ale nepomohlo to :(
mám tam tohle

Code: Select all

šěčščřžřž������ěš
Zdroják:

Code: Select all

<div class="middle">
  <div><p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž������ě&scaron;</p></div>
Databáze:

Code: Select all

config_welcome_1  	<p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž&yacute;&aacute;&iacute;&aacute;&iacute;&eacute;ě&scaron;</p>
Prosím o další radu... ::)
Ahoj,

uprav soubor /catalog/controller/common/home.php:
- řádek 18:

Code: Select all

$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()));
- na:

Code: Select all

$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()), ENT_QUOTES, 'UTF-8');

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by czLEONcz » Thu Nov 26, 2009 3:15 am

Pot'a wrote:
czLEONcz wrote:
tomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:

Code: Select all

FCKConfig.ProcessHTMLEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities	= false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities	= false ;
Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.

Tiez som riesil tento problem, ale uz si presne nepamatam, ako som to vyriesil.
Díka za radu ale nepomohlo to :(
mám tam tohle

Code: Select all

šěčščřžřž������ěš
Zdroják:

Code: Select all

<div class="middle">
  <div><p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž������ě&scaron;</p></div>
Databáze:

Code: Select all

config_welcome_1  	<p>&scaron;ěč&scaron;čřžřž&yacute;&aacute;&iacute;&aacute;&iacute;&eacute;ě&scaron;</p>
Prosím o další radu... ::)
Ahoj,

uprav soubor /catalog/controller/common/home.php:
- řádek 18:

Code: Select all

$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()));
- na:

Code: Select all

$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()), ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Ahoj...
Děkuju moc za radu, a předmět v emailu opravím jak a kde, prosím...
Děkuju moc.

czLEONcz


New member

Posts

Joined
Fri Mar 20, 2009 5:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests