Post by petrkalina » Wed Jan 23, 2013 11:53 pm

Ahoj Opencart Komunito,

nedari se mi rozchodit Czech Post modul. Zkusim napsat, co presne jsem udelal tak, aby mi treba nekdo zkusenejsi poradil, o co jde, popriade zda se jedna o nejakou anomalii.

1) instaluji do OC 1.5.3.1
2) modul stazen z opencartex (http://www.opencartex.com/czech-post)
3) instalace pomoci prekopirovani souboru z instalace modulu "1.5.2.1" - tedy BEZ VQmod
4) v admin v Extensions->Shipping->Czech Post pak
- "install"
- "edit"
Status: Enabled
V obou dalsich poli "Total Price"
nasledne zmacku Insert (zde nerozumim presne logice veci - take ocenim dovysvetleni ci pointer na dokumentaci)
v general nastavim jmeno
v data pak do Price: "10:10,20:20", Tax Class: None, Real Service: Doporuceny Balicek, Customer Group: ALL GROUPS,
v cash on delivery pak: CoD Price: 10:10,20:20
CoD Service: Dobirka A
Order Status: Pending
5) Extensions->Paymets->Czech Post - Cach on Delivery opet install a status enabled
6) cena zakazky je 22, takze by mela byt v range..

ale pri vyberu zpusobu dopravu se mi nic nezobrazi.

vse je videt i v prilozenem souboru se screenshoty..

zkusite mi nekdo poradit nebo popsat, jak jste to uspesne nainstalovali vy? DIK MOC, zdravim komunitu a dekuji za plugin

Attachments

xxxx.JPG

xxxx.JPG (404.33 KiB) Viewed 3017 times


Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 13, 2012 5:36 pm

Post by hawkey » Thu Jan 24, 2013 3:59 am

Pokud máte nastavenu cenu 10:10,20:20 pak 22 je mimo range. Vaše nastavení říká do 10 je cena dopravy 10, do 20 je cena 20 a nad nenabízet.
Tyto rozsahy máme lépe vyřešeny v CzechPost Plus.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by KloKi » Sun Jan 27, 2013 5:23 pm

Zdavím všechny.
Mám takový drobný problém, snad mi tady dokáže někdo pomoci.
Po dlouhé době jsem byl nucen upgradovat OpenCart, s tím jsem i použil nový Czech Post plus.
Je to naprosto super, má pro mne ale jednu drobnou vadu.
Dokud bylo vše řešeno dvěma nezávislými mody, dalo se snadno nastavit poštovné zdarma nad xxx peněz plus platba za dobírku.
Dnes už to bohužel nejde, nebo nevím jak.
Zatím to mám řešeno oklikou, která je ošklivá a nelíbí se mi.
Prosím, poradíte mi někdo, jak to nějak šikovně vyřešit?
Na nějaké vlastnoruční kódování jsem příliš tupý a líný, případnou pomoc ale rád finančně ocením. Úplně optimální by bylo mít tuhle možnost přímo v modu, tedy modul(y) navíc pro poštovné zdarma nad...

Newbie

Posts

Joined
Sun Jul 11, 2010 10:58 pm

Post by Anttinko » Thu Jan 31, 2013 5:00 pm

hawkey wrote:Zkusím a dám vědět.
Zdravím,

věřím, že máte plno práce, ale zkusil jste se podívat na ten manuální import poboček?

Děkuji

Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 23, 2013 8:48 pm

Post by jakubdvorak » Wed Feb 27, 2013 7:07 pm

mam OC 1.5.5.1 modul česká pošta 3.0 a ikdyž mám nastavenou dobbírku v jednotné ceně... nastaveno mám od 0.1 do 1000000kč ale při dokončení objednávky není dobírka započítána. kde může být chyba? samozřejmě dobírka je v modulech povolena

Newbie

Posts

Joined
Wed Feb 13, 2013 9:10 am


Post by hawkey » Wed Feb 27, 2013 7:11 pm

Modul stahujte na www.opencartex.com verze ve fóru se už dlouho neupdatuje.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by DaweGS » Tue Mar 26, 2013 10:09 pm

Ahoj, předem díky za mod.
Mám jen menší dotaz, jak se dá nastavit zobrazení pole popis služby ve způsobu dopravy ?
Pole mám vyplněné a přesto se nezobrazí. D
Díky ,
D.

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 1:30 am

Post by thauka » Wed Apr 10, 2013 9:29 pm

Zdravím,

u modulu České pošty mam problém s diakritikou.

Příklad:
Pokud v: -Rozšíření/Doprava/Česká pošta- zadám název služby "Česká pošta", název se uloží a zobrazí na stránkách jako "?eská pošta"
Setkali jste se s tímto problémem a víte jak jej řešit?

Děkuji za každou radu.
David

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 30, 2013 6:04 pm

Post by thauka » Fri Apr 12, 2013 9:56 pm

thauka wrote:Zdravím,

u modulu České pošty mam problém s diakritikou.

Příklad:
Pokud v: -Rozšíření/Doprava/Česká pošta- zadám název služby "Česká pošta", název se uloží a zobrazí na stránkách jako "?eská pošta"
Setkali jste se s tímto problémem a víte jak jej řešit?

Děkuji za každou radu.
David
Doopravdy nikdo neporadí??

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 30, 2013 6:04 pm

Post by frymi » Sat Apr 13, 2013 4:12 am

Zkuste změnit kódování souboru - třeba v PS padu (UTF8, ISO, apod.). Soubory stačí přepnout do jiného než UTF8, pak vrátit zpět na UTF8 a UPLOAD na web.

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Jun 02, 2011 10:47 pm
Location - Olomouc, Czech Republic

Post by thauka » Mon Apr 15, 2013 1:48 am

frymi wrote:Zkuste změnit kódování souboru - třeba v PS padu (UTF8, ISO, apod.). Soubory stačí přepnout do jiného než UTF8, pak vrátit zpět na UTF8 a UPLOAD na web.
Pro který soubor konkrétně to mám zkusit?
Díky!

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 30, 2013 6:04 pm

Post by thauka » Mon Apr 15, 2013 1:58 am

thauka wrote:
frymi wrote:Zkuste změnit kódování souboru - třeba v PS padu (UTF8, ISO, apod.). Soubory stačí přepnout do jiného než UTF8, pak vrátit zpět na UTF8 a UPLOAD na web.
Pro který soubor konkrétně to mám zkusit?
Díky!
Změnil jsem a zase vrátil zpět kódování pro soubory czechpost.php a problém přetrvává. Nevíte co jiného to může být?
Díky

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 30, 2013 6:04 pm

Post by hawkey » Mon Apr 15, 2013 4:03 am

Nestačí to jen přepnout, je třeba přepnou, něco změnit, uložit, přepnout zpět, změnit a uložit.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by thauka » Mon Apr 15, 2013 11:28 pm

hawkey wrote:Nestačí to jen přepnout, je třeba přepnou, něco změnit, uložit, přepnout zpět, změnit a uložit.
Bohužel ani to nepomáhá, diakritika stále nefuguje.

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 30, 2013 6:04 pm

Post by hawkey » Tue Apr 16, 2013 1:15 am

Tak to děláte špatně, zkoušejte dále u všech souborů kam jste zasahoval, některý je špatně.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by jirkazeman » Thu May 09, 2013 3:25 am

Zdravím mám dotaz asi úplně mimo ale v modulu jsem to nenašel. Jak řešíte online podání pro českou poštu a soubor csv nebo txt? jde to? Díky za radu :-)

Newbie

Posts

Joined
Fri Apr 20, 2012 3:45 pm

Post by Lord_Ivory » Fri May 10, 2013 5:49 pm

Tak se mi konecne povedlo uspesne sporovoznit tento mod. Stacil jen dat laoder z nejnovejsi verze a vse slapa jak ma.
Jak se ma spravne nastavit ta cena, kdyz to chci pocitat dle vahy. Trosku tapu v nastaveni.

V nastaveni je:

Code: Select all

Cena: Formát
"hodnota:cena,hodnota:cena...".
Asi jsem natvrdly, ale muzete mi nekdo nazorne ukazat, kdyz chci napriklad od 0 - 5 kg - 50 Kc, 5,1 - 10 Kg - 60 Kc, jak to tam zapsat.

Newbie

Posts

Joined
Thu May 09, 2013 11:30 pm

Post by hawkey » Fri May 10, 2013 11:55 pm

Když chcete toto, tak 5:50,10:60
Jinak doporučuju modul CzechPost Plus, který je mnohem lepší a jednodušší v nastavení.¨
http://www.opencartex.com/czech-post-plus

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by koloss » Mon May 13, 2013 3:38 am

abc

Newbie

Posts

Joined
Mon May 13, 2013 3:14 am

Post by koloss » Mon May 13, 2013 3:39 am

Zdravím všechny. Po mnohahodinovém pátrání po odpovědi ohledně nastavení modulu Česká pošta 3.0. se na vás obracím s žádostí o pomoc.
Jedná se o zde již popisovanou, pravděpodobně základní, ale ne vyřešenou chybu:

1) Stáhl jsem si modul z: http://www.opencartex.com/czech-post
2) Překopíroval soubory z verze 1.5.2.1 (používám verzi 1.5.5.1) ze složky changed a new do příslušných adresářů na ftp.
3) V administraci se objevuje nastavení, po příslušném nastavení (dle návodu) se ale modul neobjeví při možnosti dopravy a platby na samotném webu.

Hádám, že chyba je hned někde na začátku při kopírování souborů. Nepochopil jsem část návodu" 6. Pokud používáte základní instalaci OpenCart (bez modifikací), nakopírujte soubory ze
složky „core-files“ do složky s instalací OpenCart. Skočte na krok 8.


7. Pokud používáte modifikovanou verzi OpenCart, proveďte porovnání souborů ze složky
„core-files“ s Vašimi soubory a přeneste všechny změny.


Takže hádám, že zde je chyba. Omlouvám se za neznalost a prosím o ev. radu. Rád poskytnu i přístup k ftp ke kontrole spárvnosti instalace.

Newbie

Posts

Joined
Mon May 13, 2013 3:14 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests