Post by vojtech25 » Sun Jun 19, 2011 9:00 pm

Ahoj všichni,

omílaná otázka - problém s diakritikou a entitami u descriptionu productu. Pročetl jsem všechny vlákna - config.entities = false, html_decode s parametrem UTF-8 mám všechno nastavené. Dokonce jsem u předešlého eshopu (verze 1.4.7) tento problém již vyřešil, právě vypnutím entit u ckeditoru.

V nejnovější verzi 1.5.0.5 se mi však tento problém opět objevil, a nijak ho nemůžu odstranit. Místo á, í, é á atd. atd. tedy nefunguje vyhledávání. Řešil jste někdo tento problém?


Díky za odpovědi

______________________________________________________
http://www.vojtechzahorsky.com


New member

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2010 7:18 pm

Post by hawkey » Mon Jun 20, 2011 9:04 pm

Vyhledávání by s tímto souviset nemělo, to spíše nastavení databáze na správné collate utf_czech_ci

A vypnutí entit už jsme tu popisovali víckrát. V config.js toho editoru je třeba nastavit

config.entities = false;
config.entities_latin = false;
config.entities_greek = false;

Ale pak je třeba znovu uložit všechny texty, pokud je chcete změnit v databízi, musíte si na to napsat nějaký skript.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by vojtech25 » Tue Jun 21, 2011 12:08 am

Diky za odpoved, nicmene editace nepomohla. Pridal jsem vyse zminene radky do config.js, vytvoril novy produkt, do description napsal ě š č ř ž ý á í é, a při zobrazení zdrojového kodu se zobrazí toto:

ě š č ř ž ý á í é

Collate mam utf8_bin, ale pochybuju, ze by to vadilo. Musi byt chyba u ckeditoru, databaze proste ulozi to co dostane, a dostane entity.

Za jakekoli napadu budu vdecny. Dekuji

______________________________________________________
http://www.vojtechzahorsky.com


New member

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2010 7:18 pm

Post by hawkey » Tue Jun 21, 2011 12:48 am

vojtech25 wrote:Diky za odpoved, nicmene editace nepomohla. Pridal jsem vyse zminene radky do config.js, vytvoril novy produkt, do description napsal ě š č ř ž ý á í é, a při zobrazení zdrojového kodu se zobrazí toto:

ě š č ř ž ý á í é
Tohle je ověřený postup na desítkách webů, takže tam zřejmě děláte nějakou chybu. Kam jste to tam přidal? Můžete zde vložit celý config.js?

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by vojtech25 » Tue Jun 21, 2011 1:08 am

Urcite:

Code: Select all

CKEDITOR.editorConfig = function( config )

{
	// Define changes to default configuration here. For example:

	// config.language = 'fr';

	// config.uiColor = '#AADC6E';

	config.filebrowserBrowseUrl = 'index.php?route=common/filemanager';
	config.filebrowserImageBrowseUrl = 'index.php?route=common/filemanager';
	config.filebrowserFlashBrowseUrl = 'index.php?route=common/filemanager';
	config.filebrowserUploadUrl = 'index.php?route=common/filemanager';
	config.filebrowserImageUploadUrl = 'index.php?route=common/filemanager';
	config.filebrowserFlashUploadUrl = 'index.php?route=common/filemanager';		
	config.filebrowserWindowWidth = '800';
	config.filebrowserWindowHeight = '500';
	config.entities = false;
	config.entities_latin = false;
	config.entities_greek = false;

	config.resize_enabled = false;
	
	config.toolbar = 'Custom';

	config.toolbar_Custom = [
		['Source'],
		['Maximize'],
		['Bold','Italic','Underline','Strike','-','Subscript','Superscript'],
		['NumberedList','BulletedList','-','Outdent','Indent'],
		['JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyFull'],
		['SpecialChar'],
		'/',
		['Undo','Redo'],
		['Font','FontSize'],
		['TextColor','BGColor'],
		['Link','Unlink','Anchor'],
		['Image','Table','HorizontalRule']
	];
	
	config.toolbar_Full =
	[
		['Source','-','Save','NewPage','Preview','-','Templates'],
		['Cut','Copy','Paste','PasteText','PasteFromWord','-','Print', 'SpellChecker', 'Scayt'],
		['Undo','Redo','-','Find','Replace','-','SelectAll','RemoveFormat'],
		['Form', 'Checkbox', 'Radio', 'TextField', 'Textarea', 'Select', 'Button', 'ImageButton', 'HiddenField'],
		'/',
		['Bold','Italic','Underline','Strike','-','Subscript','Superscript'],
		['NumberedList','BulletedList','-','Outdent','Indent','Blockquote'],
		['JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyBlock'],
		['Link','Unlink','Anchor'],
		['Image','Flash','Table','HorizontalRule','Smiley','SpecialChar','PageBreak'],
		'/',
		['Styles','Format','Font','FontSize'],
		['TextColor','BGColor'],
		['Maximize', 'ShowBlocks','-','About']
	];
};
Jinak pouzivam Chrome, cerstvou instalaci, bez modulu.

______________________________________________________
http://www.vojtechzahorsky.com


New member

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2010 7:18 pm

Post by vojtech25 » Tue Jun 21, 2011 1:29 am

Problém vyřešen.

Stačilo vymazat cachce u chrome, byl v ní načtený config ve kterém nebyly entity zakázané. :X :X

______________________________________________________
http://www.vojtechzahorsky.com


New member

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2010 7:18 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest