Post by minno » Tue Mar 08, 2011 4:31 am

ahojte,

viete prosim niekto kde a ako sa vyuzivaju sa v OC 1.9.4.3 premenne SKU (katalogove cislo), Location (sklad), ktore je mozne nastavit pri produkte? Ako ich je mmozne v tejto verzii vyuzit?

Dakujem za radu

p.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 4:36 pm

Post by minno » Wed Mar 09, 2011 11:22 pm

zdravim, naozaj nikto?

ma prosim vyznam v tejto chvili vyplnat tieto 2 vlastnosti produktu?

mozete sem prosim niekto hodit kod, ktory je potrebne doplnit, ked chcem,aby sa vlastnost SKU zobrazovala v nahlade produktu napr. pod polozkou model

dik moc

p.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 4:36 pm

Post by berushka » Thu Mar 10, 2011 2:19 am

minno wrote:ma prosim vyznam v tejto chvili vyplnat tieto 2 vlastnosti produktu?
význam má cokoliv, co ti nebo zákazníkovi pomůže. to ve kterém skladu produkt je, je IMO vhodné pro skladníka, ale zákazníka to nezajímá.
minno wrote:mozete sem prosim niekto hodit kod, ktory je potrebne doplnit, ked chcem,aby sa vlastnost SKU zobrazovala v nahlade produktu napr. pod polozkou model
pro zákazníka je vhodné vyplňovat objednací číslo, aby mohl produkt najít u výrobce nebo porovnat mezi různými eshopy a to se tam již zobrazuje.

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by minno » Thu Mar 10, 2011 2:36 pm

berushka wrote:
pro zákazníka je vhodné vyplňovat objednací číslo, aby mohl produkt najít u výrobce nebo porovnat mezi různými eshopy a to se tam již zobrazuje.
dik za odpoved, vyznamu vlastnosti SKU, IMO rozumiem, mna skor zaujima, kedze na frontende sa napr. konkretne SKU nikde nezobrazuje, kde sa potom moze zakaznik dostat k tomuto objedavacemu cislu, aby mohol ako pises porovnavat. Je potrebne v admine nieco aktivovat, alebo sa to vyuziva pri xml feedoch porovnavacov?

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 4:36 pm

Post by berushka » Thu Mar 10, 2011 5:05 pm

minno wrote:dik za odpoved, vyznamu vlastnosti SKU, IMO rozumiem, mna skor zaujima, kedze na frontende sa napr. konkretne SKU nikde nezobrazuje, kde sa potom moze zakaznik dostat k tomuto objedavacemu cislu, aby mohol ako pises porovnavat. Je potrebne v admine nieco aktivovat, alebo sa to vyuziva pri xml feedoch porovnavacov?
zákazníkovi se zobrazuje položka Model, jak v seznamu, tak v detailu produktu - v administraci produktu je tato položka povinná - a ta má IMO obsahovat (veřejně známé) objednací číslo.

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by hawkey » Thu Mar 10, 2011 8:48 pm

Aby to bylo ještě jasnější, SKU se na frontendu nezobrazuje nikde. Je tam pouze pro administratora, který si na ni může navázat třeba čtečku čárových kódů.

Na frontend je potřeba to naprogramovat -> upravit product.php v model, controller a view.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by minno » Fri Mar 11, 2011 1:10 am

dakujem, presne na to som sa pytal, nie je to tam a treba to doprogramovat

ak by mal niekto zaujem , aby sa mu pri produkte v katalogu zobrazovala premenna SKU, treba editovat tieto subory

catalog/controller/product/product.php
najdite kod

Code: Select all

$this->data['text_model'] = $this->language->get('text_model');
za najdeny kod doplnte

Code: Select all

$this->data['text_sku'] = $this->language->get('text_sku');

catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl
najdite kod

Code: Select all

<td><?php echo $model; ?></td>
</tr>
za najdeny kod doplnte

Code: Select all

<tr>
<td><b><?php echo $text_sku; ?></b></td>
<td><?php echo $product_info['sku']; ?></td>
</tr>
catalog/language/english/product/product.php
najdite kod

Code: Select all

// Text
za najdeny kod doplnte

Code: Select all

$_['text_sku'] = 'SKU:';

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 09, 2011 4:36 pm

Post by najx » Tue Mar 15, 2011 5:48 pm

zdravim, potreboval by som sku a location zobrazovat v objednavke resp. fakture (administracna cast) pre lepsiu indentifikaciu tovaru. vie s tym niekto poradit?

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 5:45 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests