Page 1 of 1

Přesun eshopu

Posted: Wed Dec 09, 2015 5:30 pm
by marp
Řeším zapeklitý problém. Potřebuji přesunout zaběhnutý eshop, s celou historií, včetně recenzí na Heuréce, zákazníky ap. ze subdomény na jiném hostingu na vlastní doménu a hosting. Doména má stejný název jako původní subdoména...
Zkoušel jsem udělat novou instalaci, udělat zálohu DB z původního eshopu, nahrát tam češtinu, potřebné moduly, nahrát tam prduktvé fotky, nastavit vše podle původního eshopu a obnovit DB - v tu chvíli je to komplet fatal error, prázdná obrazovka a nic...

Re: Přesun eshopu

Posted: Thu Dec 10, 2015 7:43 am
by hawkey
Pokud přesouváte celý eshop, tak je zbytečné postupovat takto komplikovaně.
Prostě to komplet překopírujte, přetáhněte databázi a upravte config.php

Re: Přesun eshopu

Posted: Fri Dec 11, 2015 4:03 pm
by marp
To ale budu muset ještě upravit odkazy v DB, že?

Re: Přesun eshopu

Posted: Sat Dec 12, 2015 7:32 pm
by fsoft
ne, nemusíte

1) nainstalujte si čistou instalaci OC na nový hosting té samé verze
2) vyexportujte si DB ze starého a naimportujte jí do nové databáze (přes Adminer, pma apod.) - ty data v té nové nejdřv smažte co vytvořila ta čistá instalace
3) na nové instalaci samžte vše kroměr /config.php a admin/config.php
2) ze starého hostingu vykopírujte všechno - komplet až na ty dva soubory /config.php a /admin/config.php - ty jste nechal na tom novém z čísté instalace

a je hotovo 8)

já to tak dělal několikrát a vždy vešchno OK.

Re: Přesun eshopu

Posted: Sun Dec 13, 2015 8:55 am
by hawkey
Pořád nechápu smysl té nové instalace, ten krok je zbytečný.
Prostě všechno zkopírujte a pak přetáhněte databázi.
Nevím, jaké odkazy v databázi máte na mysli, ale i to jde udělat jednoduše.

Re: Přesun eshopu

Posted: Sun Feb 25, 2018 7:56 am
by chvojas
Dobrý den,
přesunul jsem web podle vašeho jednoduchého návodu na novou doménu. (Soubory+databáze) Vše funguje tak jako na minulém. Jediný problém nastal že při vyhledání stránky a prvním spuštění, se stránka zobrazuje hodně nedokonale a až při kliku na jakýkoliv odkaz webu se načte celý původní design.

nevíte čím to ?
Přikládám print screeny a předem mockrát děkuji za odpověď.

Re: Přesun eshopu

Posted: Tue Feb 27, 2018 5:44 pm
by jakuba
Těžko říct bez adresy. Nejlépe zaslat FTP přístup, asi bude chyba v samotném konfiguračním souboru.
http://www.salab.cz/eshop/kontakt.html