Post by martinkostka » Thu Mar 12, 2015 11:47 pm

Zdravím všechny,

ve verzi 2.0.0.0 se mi v administraci při vkládání hlavního obrázku produktu v záložce Data děje nepěkná věc. Když před vložením hlavního obrázku kliknu kamkoliv na stránku administrace, ať už je to v záložce Obecné do editoru nebo i mimo editor či textová pole, poté přejdu na stránku Data a vložím hlavní obrázek, vloží se obrázek automaticky i do místa, kam jsem předtím kliknul. Tedy např. do editoru, tím pádem se po uložení změn zobrazuje i venku na e-shopu, nebo se vloží i mimo editor/textová pole.

Nevíte prosím někdo, co s tím? Kde by mohl být problém?

Když se vloží kamkoliv mimo editor, tak to snad ani nevadí (i když i tak je to špatně), ale že se vkládá do editoru a já ho pak musím mazat, to už je horší.

Screenshot zde:
http://www.martinkostka.cz/upload/error ... -error.JPG

Edit: Jelikož jsem na svém e-shopu dělal nějaké úpravy, nebyl jsem si jistý, jestli to nevzniklo mým zásahem. Teď jsem vyzkoušel demo verzi 2.0.0.1 (demo.opencart.com) a tam je ten problém také, stačí např. psát popisný text v editoru a hned poté přejít na záložku data a vložit nový hlavní obrázek, ten se pak vloží i do textu v editoru...
Věděl by tedy někdo, jak to vyřešit?

Děkuji,
Martin Kostka

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 12, 2015 11:44 pm

Post by martinkostka » Sun Mar 15, 2015 1:13 am

Nikdo nic? Nikomu to na verzi 2 nedělá? Jen mně a ofiko demoverzi zde na opencart.com? ???

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 12, 2015 11:44 pm

Post by hawkey » Sun Mar 15, 2015 5:25 am

Asi nikdo nic. Verze 2.0.0.0 byla stejně jako všechny ostatní první verze v podstatě nepoužitelná, těch chyb jsou tam mraky a řekl bych, že takhle patří ještě mezi ty neškodné. Snažit se řešit opravu této chyby na této verzi je jako ucpávat díru v ponorce kapesníkem :)
Nejrozumnější je smazat a nainstalovat 2.0.1.1, s tím už se dá fungovat.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by martinkostka » Mon Mar 23, 2015 4:12 pm

hawkey wrote:Asi nikdo nic. Verze 2.0.0.0 byla stejně jako všechny ostatní první verze v podstatě nepoužitelná, těch chyb jsou tam mraky a řekl bych, že takhle patří ještě mezi ty neškodné. Snažit se řešit opravu této chyby na této verzi je jako ucpávat díru v ponorce kapesníkem :)
Nejrozumnější je smazat a nainstalovat 2.0.1.1, s tím už se dá fungovat.
Díky za odpověď. Upřímně jsi mě moc nepotěšil, netušil jsem, že ty první verze nestojej za nic. S OC je to dá se říct moje první zkušenost. Zkusím tedy nejnovější verzi, snad bude reálné tam nějak jednoduše přeházet už vložené produkty (cca 200)... Pak už jen provést ty všechny úpravy, které jsem na systému udělal :(

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 12, 2015 11:44 pm

Post by fsoft » Tue Mar 24, 2015 6:12 pm

přeházet jednotlivé produkty je jednoduché - použijte phpmyadmin a vyexportujte si dané tabulky s produkty, které pak naimportujete do jiné databáze.

event. můžete použít nějaký modul export/import, ale nevím, jak je na tom s diakritikou....jednou jsem ho zkoušel a rozhodila se mi komplet diakritika.

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm

Post by martinkostka » Thu Mar 26, 2015 5:43 pm

fsoft wrote:přeházet jednotlivé produkty je jednoduché - použijte phpmyadmin a vyexportujte si dané tabulky s produkty, které pak naimportujete do jiné databáze.

event. můžete použít nějaký modul export/import, ale nevím, jak je na tom s diakritikou....jednou jsem ho zkoušel a rozhodila se mi komplet diakritika.
Díky za info, hned jak bude trochu času na spuštění a nastavení nové verze OC, vyzkouším.

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 12, 2015 11:44 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests