Page 1 of 1

Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Fri Dec 19, 2014 7:52 pm
by fsoft
Zdravím,

potřeboval bych poradit s tím, že když si naninstaluju dva jazyky eshopu, tak nahoře se mi zobrazí přepínač s volbami jazyků (CZ a SK).

Potřeboval bych nějak udělat, aby se mi po kliknutí na CZ přesměrovalo na českou doménu a né jen změnilo jazyk daného eshopu (prostě přesměrování na úplně jiný web)
http://www.svetposteli.sk/opencart.png
(zde je printscreen)
Díky moc

Pavel Frček

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 1:30 am
by jakuba
Jak na jinou doménu? Mít v adrese /sk/ nebo /cz/ nebo úplně na jinou stránku ?

V případě prvního je vynikající http://www.opencartex.com/language-code ... e=language

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 4:22 pm
by fsoft
dík za odpověď.

jedná se mi o přesměrování na úplně jinou doménu = jiný eshop

díky moc

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 7:13 pm
by jakuba
v tom případě je nutné napevno upravit header šablony a předělat to do html pokud chcete směrovat na kořenovou doménu, pokud do stejné stránky se stejnou koncovou url, tak přes php

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 7:40 pm
by fsoft
představuji si to takto:

mám doménu www.domena.sk a po kliknutí na cz chci, aby to přesměrovalo na www.domena.com

díky

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 8:38 pm
by jakuba
<a href="odkaz">text</a>

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 8:53 pm
by fsoft
jakuba wrote:<a href="odkaz">text</a>
samozřejmě.....to vím, ale kam do kódu to napsat, aby to bylo v tom rozbalovacím boxu.....



díky

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 10:41 pm
by jakuba
header.tpl šablony nebo přímo module/language.tpl

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sat Dec 20, 2014 11:13 pm
by fsoft
stáhl jsem si tedy soubor language.php ze složky model a je v něm toto:

Code: Select all

<?php
class ModelLocalisationLanguage extends Model {
	public function getLanguage($language_id) {
		$query = $this->db->query("SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language WHERE language_id = '" . (int)$language_id . "'");
		
		return $query->row;	
	}

	public function getLanguages() {
		$language_data = $this->cache->get('language');
		
		if (!$language_data) {		
			$language_data = array();
			
			$query = $this->db->query("SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language ORDER BY sort_order, name");
		
    		foreach ($query->rows as $result) {
      			$language_data[$result['code']] = array(
        			'language_id' => $result['language_id'],
        			'name'        => $result['name'],
        			'code'        => $result['code'],
					'locale'      => $result['locale'],
					'image'       => $result['image'],
					'directory'   => $result['directory'],
					'filename'    => $result['filename'],
					'sort_order'  => $result['sort_order'],
					'status'      => $result['status']
      			);
    		}	
			
			$this->cache->set('language', $language_data);
		}
		
		return $language_data;	
	}
}
?>
kam tedy dopíšu to na to přesměrování?

díky moc

Re: Přepínaní jazyků OC 1.5.6

Posted: Sun Dec 21, 2014 1:09 am
by jakuba
.tpl