Page 5 of 10

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Mar 20, 2011 9:12 am
by hawkey
A upravil jste template payment.tpl a guest_step_2.tpl?

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Mar 20, 2011 9:16 am
by Dano
Dakujem za rychlu odpoved! Mam tam iny template, nez "default", tak som to nakopiroval aj do toho, ktory pouzivam a ide to, takze super

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Thu Mar 24, 2011 7:58 pm
by Smurv
kornovec wrote:Zdravím,

mám verzi 1.4.9.3 a poseldní verzi modulu Česká pošta.
Vše funguje jak má, ale narazil jsem na potíže v administraci, když edituji objednávku.

Chci přidat do objednávky další zboží (vyskočí chyba FAILED - ale po následné aktualizaci stránky se produkt v objednávce objeví) a poštovné zmizí. Nebo se v poli poštovné objeví částka odpovídající součtu všech položek.

Zkoušel jsem to i na čisté instalaci. FAILED vyskočí i tam, ale poštovné, které je předinstalované na FLAT RATE svou hodnotu v objednávce zachová.

Setkal se s tím někdo? Je možné tento "bug" opravit?

Díky za odpovědi.
K.
Také jsem toto řešil. Pokud nepoužíváte daně, pak je možná příčina v tom - viz http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=89&t=29188. Při procházení souborů jsem také zjistil, že "přidání/odebírání" počítá s tím, že první suma je mezisoučet a poslední suma je celková cena. Pokud tedy máte jako první dopravu, je možné, že se Vám to přepíše na hodnotu "mezisoučtu". Doporučuji tedy změnit pořadí sum, nebo si to ručně upravit v daných souborech (admin/controller/sale/order.php a admin/model/sale/order.php).

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri May 06, 2011 3:00 pm
by lubos.vlcek
Dobrý den,

mám openCart verze 1.4.9.3 a do něj jsem naistaloval modul české pošty verze 2.0a a nyní řeším jeden problém. Potřeboval bych ve způsobu dodání upravit parametry doporučeného balíčku tak, aby při ceně např. do 2000 bude tato položka 50,- Kč a nad tuto částku to bude 0,- Kč, ale vůbec mi to nejde nastavit.
Děkuji za rady

Luboš Vlček

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri May 06, 2011 3:39 pm
by K3JML
Dobrý den,

já používám takto upravený modul. Cena dopravy není závislá na hmotnosti, ale na celkové ceně objednaného zboží.

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri May 06, 2011 4:09 pm
by lubos.vlcek
K3JML wrote:Dobrý den,

já používám takto upravený modul. Cena dopravy není závislá na hmotnosti, ale na celkové ceně objednaného zboží.
A kde nastavím, aby mi to bralo celkovou cenu objednaného zboží a ne hmotnost

Díky

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri May 06, 2011 6:27 pm
by K3JML
Je potřeba přeprogramovat model tohoto modulu. Pokud neovládáte PHP, tak se do toho sám nepouštějte.

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Mon May 09, 2011 1:14 pm
by lubos.vlcek
K3JML wrote:Je potřeba přeprogramovat model tohoto modulu. Pokud neovládáte PHP, tak se do toho sám nepouštějte.
A nešel by poslat zmodifikovaný model? Případně alespon lehce popsat kde to mám přespat? Díky

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sat May 28, 2011 6:20 pm
by Dana
Taky se přimlouvám za malý návod jak tohoto docílit. Nechci, aby se mi při určité částce započítávala dobírka. V PHP jsem už programovala, ale v kódu Opencartu se nevyznám, takže by bylo fajn, kdyby mě někdo mohl popstrčit, co upravit. Díky!

EDIT: Už jsem na to přišla. :)

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Mon May 30, 2011 4:58 pm
by K3JML
Upravený modul, počítající cenu poštovného a dobírky podle celkové ceny objednávky, je k dispozici zde: http://eshop.stedry-stranky.cz/internet ... podle-ceny.

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Mon Jul 11, 2011 12:52 am
by ripper
Chtěl bych se zeptat, kdy bude hotový modul pro verzi 1.5.0.5.

Díky
Laďa

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Mon Jul 11, 2011 10:44 pm
by Smurv
Zdarec,

zatím jsem bohužel neměl příliš čas se tomu věnovat. Rozhodl jsem se modul hodně předělat a tak to celkem trvá...

Co už mám hotové - administrační rozhraní pro nastavení služeb, výpis služeb uživateli na stránce s objednávkou. Zatím nemám dořešeno ukládání do databáze, jelikož přidávám nějaké "killer features" :D Zatím bych na 1.5 příliš netlačil, vždyť snad ještě ani nejsou upgrade scripty, ne?

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Tue Jul 12, 2011 8:23 am
by deetah
Ahoj,
poradíte, jak přidat k modulu Česká pošta (vč. dobírky, autor Smurv) také možnost doručování PPL (Normální balík, Expres s/bez dobírky)? Problém vidím v tom, že dobírka Čp je osvobozena od daně, kdežto PPL dobírka podléha DPH 20%.
Řešili jste to někdo? Děkuji.
Verze: OP 1.4.9.3.
Česká pošta 2.0a

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Tue Jul 12, 2011 7:24 pm
by jakuba
Najít modul jiné společnosti se stejnými funkcemi a přejmenovat název a texty na PPL?

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri Jul 15, 2011 8:34 pm
by ripper
Smurv wrote:Zdarec,

zatím jsem bohužel neměl příliš čas se tomu věnovat. Rozhodl jsem se modul hodně předělat a tak to celkem trvá...

Co už mám hotové - administrační rozhraní pro nastavení služeb, výpis služeb uživateli na stránce s objednávkou. Zatím nemám dořešeno ukládání do databáze, jelikož přidávám nějaké "killer features" :D Zatím bych na 1.5 příliš netlačil, vždyť snad ještě ani nejsou upgrade scripty, ne?
Je nějaký beta skript, který nemigruje Options u produktů. Mě se ta verze 1.4 nelíbí, ale musel jsem do ní jít kvůli ČP. :(

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Fri Jul 15, 2011 8:49 pm
by ripper
Nebyla by aspoň uplně základní verze na OC 1.5, kde by bylo třeba jenom jedno poštovné, platba na účet, dobírka? Pllllssss. ;)

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Jul 31, 2011 2:51 pm
by n00by
Dobrý den pánové,

už několik dní laboruji s modulem dopravy pro českou poštu na verzi opencart 1.4.9.5
Dostal jsem se do fáze, kdy se mi zobrazuje způsob přepravy s cenama, ale ty bohužel nereagují na váhu u položek. Ceny se zobrazí jen tehndy, když mám nastavenou váhu na 0kg, pokud nastavím jakoukoli jinou hodnotu tak se vůbec nezobrazí seznam možností dopravy.
Image
Toto je stav pouze tehdy, když mám váhu nastavenou na 0. Pokud mám nějakou jinou hodnotu tak se zobrazí jen osobni převzetí.

Nastavení možností dopravy. Mám nastavenou ZONE a daň. třídu, tak aby to sedělo na sortiment.
Image

Další věcí je následující krok platby. I když mám zapnutou dobírku v CMS.
Image
tak se mi dobírka vůbec nenabízí.
Image

Rád bych poprosil někoho kdo by mi mohl říci co bych měl překontrolovat v nastavení, databázi a v jednolitvách částech MVC struktuře, tak abych hodnoty v dopravě reagovali na váhu položek a také dostal dobírku na stránky platebních možností? Popřípadě odkázal na nějaký step by step tutorial, který mě provede nastavením od začátku až do konce. (Pokud takového něco existuje). ;)

Předem moc děkuju, už se v tom hrabu asi tři dny a zatím jsem k žádnému kloudnému výsledku nedošel.

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Jul 31, 2011 5:04 pm
by ripper
n00by wrote:Dobrý den pánové,

už několik dní laboruji s modulem dopravy pro českou poštu na verzi opencart 1.4.9.5
Dostal jsem se do fáze, kdy se mi zobrazuje způsob přepravy s cenama, ale ty bohužel nereagují na váhu u položek. Ceny se zobrazí jen tehndy, když mám nastavenou váhu na 0kg, pokud nastavím jakoukoli jinou hodnotu tak se vůbec nezobrazí seznam možností dopravy.
Image
Toto je stav pouze tehdy, když mám váhu nastavenou na 0. Pokud mám nějakou jinou hodnotu tak se zobrazí jen osobni převzetí.

Nastavení možností dopravy. Mám nastavenou ZONE a daň. třídu, tak aby to sedělo na sortiment.
Image

Další věcí je následující krok platby. I když mám zapnutou dobírku v CMS.
Image
tak se mi dobírka vůbec nenabízí.
Image

Rád bych poprosil někoho kdo by mi mohl říci co bych měl překontrolovat v nastavení, databázi a v jednolitvách částech MVC struktuře, tak abych hodnoty v dopravě reagovali na váhu položek a také dostal dobírku na stránky platebních možností? Popřípadě odkázal na nějaký step by step tutorial, který mě provede nastavením od začátku až do konce. (Pokud takového něco existuje). ;)

Předem moc děkuju, už se v tom hrabu asi tři dny a zatím jsem k žádnému kloudnému výsledku nedošel.
Zdravím,
myslím, že to je tím, že máte v eshopu nastavené jako default gramy a ne kilogramy (System - Settings - Local). Pokud to tak je, tak buď změnit na kg nebo upravit modul (čili nebude tam 0.5:49, ale 500:49 - u doporučeného balíčku).

L.

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Jul 31, 2011 5:52 pm
by n00by
ripper wrote:
n00by wrote:Dobrý den pánové,

už několik dní laboruji s modulem dopravy pro českou poštu na verzi opencart 1.4.9.5
Dostal jsem se do fáze, kdy se mi zobrazuje způsob přepravy s cenama, ale ty bohužel nereagují na váhu u položek. Ceny se zobrazí jen tehndy, když mám nastavenou váhu na 0kg, pokud nastavím jakoukoli jinou hodnotu tak se vůbec nezobrazí seznam možností dopravy.
Image
Toto je stav pouze tehdy, když mám váhu nastavenou na 0. Pokud mám nějakou jinou hodnotu tak se zobrazí jen osobni převzetí.

Nastavení možností dopravy. Mám nastavenou ZONE a daň. třídu, tak aby to sedělo na sortiment.
Image

Další věcí je následující krok platby. I když mám zapnutou dobírku v CMS.
Image
tak se mi dobírka vůbec nenabízí.
Image

Rád bych poprosil někoho kdo by mi mohl říci co bych měl překontrolovat v nastavení, databázi a v jednolitvách částech MVC struktuře, tak abych hodnoty v dopravě reagovali na váhu položek a také dostal dobírku na stránky platebních možností? Popřípadě odkázal na nějaký step by step tutorial, který mě provede nastavením od začátku až do konce. (Pokud takového něco existuje). ;)

Předem moc děkuju, už se v tom hrabu asi tři dny a zatím jsem k žádnému kloudnému výsledku nedošel.
Zdravím,
myslím, že to je tím, že máte v eshopu nastavené jako default gramy a ne kilogramy (System - Settings - Local). Pokud to tak je, tak buď změnit na kg nebo upravit modul (čili nebude tam 0.5:49, ale 500:49 - u doporučeného balíčku).

L.
Díky za pokus. To nebude asi ten problém. Modul vůbec nereaguje na váhu jednotlivých položek.
Výchozí nastavení mám na kila. Jak jsem uvedl výše, tak pokud zadám k položce jakoukoli váhu dle nastavení (kg/g) tak se mi v modulu pošty zobrazí pouze osobní převzetí. Pokud ponechám u položky nulu (kg nebo g) tak mi to nabídne seznam vybraných služeb. Pokaždé první cenovou možnost z každého. Od toho bych usuzoval, že když je tam nulová váha tak to vezme ten první, ale pokud tam dám jakokoli jinou tak je to mimo rozsah.

Tak jsem nad tím popřemýšlel a zkusil jsem dát váhu místo 0.6 kg na 1 kg, který je přesně vedený v tom nastavení a vše funguje. Myslel jsem si, že když mám váhové kagegorie 0.5:50,1:60, tak když zadám 0.6 tak mi to vezme tu druhou možnost (1:60). To zmanemá, ře musím každý dekagram uvést v té konfiguraci?

Dobríka se mi zatím nezobrazuje, ale zkusím to s těma cenama taky na přesno a uvídím, ale příjde mi to divné. Nějaké jiné nápady?

Re: Modul dopravy Česká pošta

Posted: Sun Jul 31, 2011 6:40 pm
by ripper
Máte u produktů zadanou váhu?