Post by jarekf » Wed Jan 22, 2014 7:05 pm

Zdravím panove (a damy? :) ).

Resim jak si sjednotit VS a cislo faktury (VS = id objednavky). Resp. hlavne bych se chtel ridit cislem faktury, ktere by slouzilo zaroven pro muj obchod jako VS.

1) instaloval jsem si modul pro automatickou generaci cisla faktury - ok
2) do faktury k tisku jsem si pridal cislo do hlavicky
3) chci aby mi cislo slo do emailu a zde mam malinky problem. Vyresil jsem to tak, ze:

/catalog/view/theme/xxxx/template/mail/order.tpl

zde je to na pul ok

Code: Select all

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> <?php echo $invoice_no; ?><br />
Problem je v tom, ze to generuje nasledujici:
Výstřižek.JPG

Výstřižek.JPG (19.29 KiB) Viewed 1499 times

pokud dam toto, coz by melo generovat cele cislo:

Code: Select all

<?php echo $order['invoice_no']; ?>
Pak mi do emailu prislo napriklad:
Výstřižek3.JPG

Výstřižek3.JPG (31.47 KiB) Viewed 1499 times


! A ted problem.... bohuzel se mi neprida prefix, ktery mam nastaven. Takze na fakture (k tisku)je jina:
Výstřižek2.JPG

Výstřižek2.JPG (22.57 KiB) Viewed 1499 times



Dekuji za jakykoliv napad a pomoc!

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by hawkey » Thu Jan 23, 2014 8:25 am

To si představujete dost jednoduše, jen to dát do šablony...
Jedná se o MVC systém, takže je třeba nejdříve data v modelu vytáhnout z databáze, následně v controlleru zpracovat a pak předat té šabloně.
Co se týče prefixu, ten tam nepřidá, protože je uložen samostatně - invoice_prefix

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by jarekf » Thu Jan 23, 2014 1:58 pm

hawkey wrote:To si představujete dost jednoduše, jen to dát do šablony...
Jedná se o MVC systém, takže je třeba nejdříve data v modelu vytáhnout z databáze, následně v controlleru zpracovat a pak předat té šabloně.
Co se týče prefixu, ten tam nepřidá, protože je uložen samostatně - invoice_prefix
Taky nerikam, ze tomu rozumim :) Delam metodou.. ctu kod, hledam a upravuji. Mimochodem, v jednoduchosti je sila a tak je divne, ze mi to funguje a generuje se to, jak ma. Minimalne v hlavicce faktury a to jen tim, ze jsem radek pridal do kodu. Dale je tedy zvlastni, ze to funguje i v sablone, ale bez prefixu.

nejak to musi jit :)

Tak ci tak, dekuji Vam za odezvu.

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by jarekf » Thu Jan 23, 2014 8:27 pm

Vyřešeno takovou obezličkou a asi nebude pro každého :) Ale aspoň něco..

Code: Select all

<b><?php echo $text_invoice_no; ?></b> [b]201400[/b]<?php echo $invoice_no; ?><br />
Prefix jsem si hodil na tvrdo :) Uvidíme, co to udělá a zda to nebude více škody, než užitku...

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by Bohous » Fri Jan 24, 2014 12:30 am

Spíš bych doporučil dělat faktury v nějakém softu. Faktura musí mít unikátní číslo a když prodáte něco mimo eshop, tak se vám číselná řada rozhodí.

Mimochodem, tenhle modul řeší váš problém:

http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=31

New member

Posts

Joined
Sat Mar 09, 2013 2:29 am

Post by jarekf » Fri Jan 24, 2014 1:48 pm

Bohous wrote:Spíš bych doporučil dělat faktury v nějakém softu. Faktura musí mít unikátní číslo a když prodáte něco mimo eshop, tak se vám číselná řada rozhodí.

Mimochodem, tenhle modul řeší váš problém:

http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=31
Děkuji, podívám se. Já hledal fakt marně.

BTW mimo eshop nikdy nic neprodám.

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by hawkey » Fri Jan 24, 2014 6:07 pm

Ve faktuře to funguje, protože tam se normálně číslo faktury zobrazuje.

A na ten prefix jsem vám odpovídal, je v proměnné $invoice_prefix tak to nemusíte vypisovat natvrdo číslem.
jarekf wrote: Taky nerikam, ze tomu rozumim :) Delam metodou.. ctu kod, hledam a upravuji. Mimochodem, v jednoduchosti je sila a tak je divne, ze mi to funguje a generuje se to, jak ma. Minimalne v hlavicce faktury a to jen tim, ze jsem radek pridal do kodu. Dale je tedy zvlastni, ze to funguje i v sablone, ale bez prefixu.

nejak to musi jit :)

Tak ci tak, dekuji Vam za odezvu.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by jarekf » Mon Jan 27, 2014 4:59 pm

hawkey wrote:Ve faktuře to funguje, protože tam se normálně číslo faktury zobrazuje.

A na ten prefix jsem vám odpovídal, je v proměnné $invoice_prefix tak to nemusíte vypisovat natvrdo číslem.
jarekf wrote: Taky nerikam, ze tomu rozumim :) Delam metodou.. ctu kod, hledam a upravuji. Mimochodem, v jednoduchosti je sila a tak je divne, ze mi to funguje a generuje se to, jak ma. Minimalne v hlavicce faktury a to jen tim, ze jsem radek pridal do kodu. Dale je tedy zvlastni, ze to funguje i v sablone, ale bez prefixu.

nejak to musi jit :)

Tak ci tak, dekuji Vam za odezvu.
Oh... dekuji prevelice :) Dejte prosim vedet, jak jste dopadl. Dekuji

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by jarekf » Wed Feb 05, 2014 4:45 pm

Zdravím, podařilo se nějak? Děkuji

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm

Post by hawkey » Wed Feb 05, 2014 7:20 pm

Není mi jasné, co se komu mělo podařit :) Ptal jste se a odpovědi jsem vám dal...

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by jarekf » Wed Feb 05, 2014 8:29 pm

hawkey wrote:Není mi jasné, co se komu mělo podařit :) Ptal jste se a odpovědi jsem vám dal...
Ale nic, zaměnil jsem si slova, když jsem před časem od Vás četl odpovědi :)))) Neřešte. Díky..

New member

Posts

Joined
Thu Jun 20, 2013 5:51 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests