Post by Dupl3xx » Tue Mar 02, 2010 2:45 am

Dobry den, stala jsem mi takova vc, ze kdyz chci napriklad v katalog->Informace prelozit nazev na Všeobecné obchodní podmínky, napise to Název informace musí být delší než 3 znaky a kratší než 64 znaků!
Hledal jsem neco otom na foru, ale nasel jsem jen diakritiku v mailu ale nic co by mi pomohlo
Nevedel by nekdo, vsem je chyba ? Vim ze je to tim, ze se hacky prelozi na plno znaku a pak tech 64 nestaci.
Databazi mam utf8_unicode_ci.

Diky

PS: jsem zacatecnik, pokud to tady nekde je vyresene tak se omlouvam

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Pot'a » Tue Mar 02, 2010 3:26 am

Ahoj,

již se to tu několikrát řešilo, ale vždy se to ztrácí v kontextu.

Uprav v souboru /system/library/request.php řádek:

Code: Select all

$data = htmlentities($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
... na:

Code: Select all

$data = htmlspecialchars($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Dupl3xx » Tue Mar 02, 2010 4:03 am

dekuji, to jsem potreboval... akorat je zajimavy, ze kdyz se podivam do databaze, tak v information_description je title dobre cesky ale description je vtom blbym stylu "podm&iacute" .. nedalo by se to nekde upravit hromadne, aby vse bylo ok ?

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Pot'a » Tue Mar 02, 2010 4:50 am

Samozřejmě, že dá. Musíš ještě upravit CKeditor, soubor /admin/view/javascript/ckeditor/config.js:

Code: Select all

config.entities = true;
... na:

Code: Select all

config.entities = false;

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Dupl3xx » Tue Mar 02, 2010 5:24 am

soubor config.js jsem nasel ale nic podobneho vnem neni.. kdyz jsem si dal vyhledat to spojeni tak jsem ho nasel v nejakym jinym souboru ale i po zmene to nepomohlo

PS: verze 1.4

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Keert » Tue Mar 02, 2010 2:17 pm

Ahoj. Podobný problém jsem řešil nedávno také. V souboru config.js pro OC 1.4.x není řádek

Code: Select all

config.entities = true;
Jednoduše ho tam ale přidej. :) Samozřejmě ne s true ale s false. Takže jediné co musíš udělat je přidat tento řádek do souboru jak ti napsal Poťa:

Code: Select all

config.entities = false;

New member

Posts

Joined
Sun Feb 14, 2010 3:57 pm

Post by Pot'a » Tue Mar 02, 2010 2:51 pm

Keert má pravdu, je to tak. Promiň za zmatky.

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Dupl3xx » Tue Mar 02, 2010 4:07 pm

Pot'a wrote:Keert má pravdu, je to tak. Promiň za zmatky.
v pohode neni problem.. diky za rychlou a kvalitni podporu zacatecnikovi

resim jeste jednu vec a to, v jakym souboru muzu upravit aby bylo
"Celkem: 1000Kč" tucne ..... v obednavce

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Pot'a » Wed Mar 03, 2010 4:43 am

Dupl3xx wrote: resim jeste jednu vec a to, v jakym souboru muzu upravit aby bylo
"Celkem: 1000Kč" tucne ..... v obednavce
Kde v objednávce konkrétně myslíš? V objednávkovém systému, košíku, adminu, účtu zákazníka?

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Dupl3xx » Wed Mar 03, 2010 6:01 am

Úvod > Účet > Historie objednávky > Objednávka

jak v historii tak kdyz dam košik a vyberu si zpusob dopravy a platby tak pak jak tam je ten soucet ceny
a pak mam jeste jeden dotaz.. jak to je s posilanim pdf faktury zakaznikovy na mail... neco jsem nasel ale nic co by mi pomohlo... nejlepsi by bylo, aby se v emailu, ktery prijde po potvrzeni obednavky prisla i faktura v pdf a tam uz by byli informace o uctu atd... diky

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Pot'a » Wed Mar 03, 2010 4:04 pm

Daniel používá PHP funkci foreach() pro mezisoučet, dopravu, cenu celkem apod. Můžeš mít tedy tučně tyto položky nebo budeš muset upravit controller a šablonu.

Úprava pouze šablony, celková kalkulace:

Historie objednávek
/catalog/view/theme/default/template/account/history.tpl, řádek #25:

Code: Select all

<td><b><?php echo $text_total; ?> <?php echo $order['total']; ?></b></td>
... a:
/catalog/view/theme/default/template/account/invoice.tpl, řádek #72 a #73:

Code: Select all

<td align="right"><b><?php echo $total['title']; ?></b></td>
<td align="right"><b><?php echo $total['text']; ?></b></td>
Košík - potvrzení
/catalog/view/theme/default/template/checkout/confirm.tpl, řádek #62 a #63:

Code: Select all

<td align="right"><b><?php echo $total['title']; ?></b></td>
<td align="right"><b><?php echo $total['text']; ?></b></td>
PDF jsem neřešil. Co jsi našel?

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Dupl3xx » Wed Mar 03, 2010 4:41 pm

nekdo z cizincu to resil tady
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... pdf#p56266
a je to tam i ke stazeni ale kdyz jsem to zkousel, tak se nestalo vubec nic.. tak nevim no, jesi sem neco udelal blbe

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Dupl3xx » Wed Mar 03, 2010 6:42 pm

jinak dik za ten navod, akorat jsem prisel nato, ze to da tucne vsechny ceny.. ja jsem chtel tucne jen to
Celkem: 1000

DPH, doprava atd aby byla normalne

New member

Posts

Joined
Tue Mar 02, 2010 2:33 am

Post by Pot'a » Wed Mar 03, 2010 6:44 pm

Dupl3xx wrote:jinak dik za ten navod, akorat jsem prisel nato, ze to da tucne vsechny ceny.. ja jsem chtel tucne jen to
Celkem: 1000

DPH, doprava atd aby byla normalne
Přečti si můj příspěvek ještě jednou.

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Tokugawa » Thu Apr 01, 2010 8:27 pm

Rád bych to omezení na 64 znaků zvětšil na 100. V databázi jsem to nastavil v tabulce information_description u sloupce title (varchar(100)), ale nemůžu to najít ve zdroji, validace mě stále nepustí přes 64 znaků. Poradíte mi, prosím, někdo, kde se to přenastaví? Díky.

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 12, 2010 12:16 am

Post by Pot'a » Thu Apr 01, 2010 9:30 pm

Tokugawa wrote:Rád bych to omezení na 64 znaků zvětšil na 100. V databázi jsem to nastavil v tabulce information_description u sloupce title (varchar(100)), ale nemůžu to najít ve zdroji, validace mě stále nepustí přes 64 znaků. Poradíte mi, prosím, někdo, kde se to přenastaví? Díky.
Musíš ještě upravit příslušný controller, kde je PHP fce strlen().

Upravil jsi délku title pro information_description. Takže příslušný soubor je:
/admin/controller/catalog/information.php
... upravíš:

Code: Select all

if ((strlen(utf8_decode($value['title'])) < 3) || (strlen(utf8_decode($value['title'])) > 32)) {
... na:

Code: Select all

if ((strlen(utf8_decode($value['title'])) < 3) || (strlen(utf8_decode($value['title'])) > 99)) {

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz


Active Member

Posts

Joined
Tue Sep 01, 2009 1:48 pm
Location - Prague [CZE]

Post by Tokugawa » Fri Apr 02, 2010 1:18 pm

Děkuju Ti.

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 12, 2010 12:16 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests