Post by aelgate3 » Sun Jul 06, 2014 3:11 am

Γεια σας.
Σας παρακαλώ όποιοι ενδιαφέρεστε για την ποιο κάτω συνεργασία να εποικοινωνήσετε μαζί μου. Επίσης όσοι δεν ενδιαφέρεστε να μου πείτε την γνώμη σας.

Έχω δημιουργήσει μια ιστοσελίδα OpenCart και αυτή την στιγμή έχει πάνω από 7.000 προιόντα.

Το σκεπτικό της ιστοσελίδας είναι κάτι παρόμοιο με ebay και amazon. Όπου ο κόσμος να μπορεί να κάνει αγωραπολησίες με δημοπρασίες κτλ.

Επίσης θέλω να ξέρετε ότι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας είναι μεροκαματιάρης. Δεν είναι μεγαλοκαρχαρίας. Ο λόγος ωστόσο που έχει έτσι ''θυρίο'' σελίδα ή οποία όπως ξέρετε θα κόστιζε αρκετά χρήματα είναι λόγω εμένα μιας και είναι θείος μου και τον βοηθώ.

Η σελίδα είναι Κυπριακή.

Τι λοιπόν είναι η συνεργασία μου.
Όλοι από εσάς είμαι σίγουρος ότι έχετε πελάτες που χρησιμοποιούν Open Cart. Επίσης ΟΛΟΙ θέλουν να πουλήσουν τα προιόντα τους.
Όπως προαναφέρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο επαγκελματικό site στυλ Ebay ή Amazon.
Γιατί λοιπόν δεν ενώνουμε όλοι μας τις βάσεις δεδομένων και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να είναι σε ανοικτή εποικοινωνία και όταν γίνεται αγορά να συνενούνται;

Εντωμεταξύ αυτή την στιγμή έβαλα άνθρωπο (εγώ είμαι HTML και CSS developer) και δυστυχώς δεν μπορώ να κατασκευάσω extension παρά μόνο templates.

Αυτός ο άνθρωπος θα μου κανονήσει τα μεταφορικά σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα μου δημιουργήσει extension. Για παράδειγμα. Κάποιος παρέγκειλε ένα προιόν από Κύπρο και ένα από ελλάδα.
Η διαδικασία είναι.
Ο καταστηματάρχης στην Ελλάδα να πάει ταχυδρομείο και να τα στείλει σε κάποια άλλη χώρα.
Την ίδια διαδικασία έχει και ο καταστηματάρχης στην Κύπρο.
Άρα αυτό που κάνει αυτό το extension είναι να προσθέτει βάση κιλών τα προιόντα του κάθε πωλητή και στο τέλος να τα υπολογίζει.

Με αυτό τον τρόπο θα ενωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα μπορούν να κτυπήσουν τις μεγάλες.

Η εισήγηση μου είναι να δημιουργήσουμε ένα extension το οποίο θα ποιάνει τα δεδομένα από xml αρχείο και στην συνέχεια να τα βάζει στο κάθε κατάστημα για πώληση.
Κάθε πώληση αναλόγως να δίνει και commission στον ιδιοκτήτη.

Έτσι αν κάποιος επισκεφτεί την σελίδα μου θα δεί και τα δικά σας προιόντα και αν κάποιος επισκεφτεί την δική σας θα δει και τα δικά μου. Με άλλα λόγια όπως είναι το ebay.co.uk , ebay.com , ebay.it με την διαφορά τα προιόντα να είναι τα ίδια, ενώ οι εγγεγραμμένοι πελάτες να είναι για κάθε κατάστημα διαφορετικοί......

Όποιος ξέρει προγραμματισμό καταλαμβαίνει ότι αυτό που ζητώ ίσως είναι 2-3 εβδομάδων δουλειάς, ωστόσο όλοι μπορείτε να καταλάβετε ότι θα έχει αποτελέσματα

Η ιστοσελίδα να σας αναφέρω είναι www.buyaway.net

New member

Posts

Joined
Fri Mar 23, 2012 11:47 am

Post by botonakis » Thu Jul 10, 2014 7:45 pm

Καλησπέρα από εμένα,

υπό κανονικές συνθήκες δε θα απαντούσα καν σε αυτού του είδους δημοσίευση, σε αυτή τη περίπτωση θα απαντήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ.

Η ιδέα που αναφέρεται αν και έχει ξαναγίνει πολλές φορές, ακούγεται καλή. Στην πράξη δεν είναι. Δε θα ανάφερθώ σε αυτά αλλά στην ιστοσελίδα που ονομάζεται: www.buyaway.net

1) Το logo είναι αντιγραφή του OpenCart με ίδια γραμματοσειρά, άλλο χρώμα.
2) Δεν υπάρχουν πουθενά σωστοί όροι χρήστης και προστασία δεδομένων και με ένα SSL που έχει μπει, δεν κάνεις δουλειά.
3) Προσπαθείς να μαζέψεις κόσμο με άλλα eshop να μπουν μέσα όταν σε ολόκληρη ιστοσελίδα το περιεχόμενο δεν είναι της ιστοσελίδας (banners, εικόνες προϊόντων κλπ) καθώς όμως και δεν υπάρχει πουθενά ειδικό link με πληροφορίες για όλα όσα αναφέρεις.
4) Το σύστημα export xml και import σε άλλο κατάστημα, υπάρχει ήδη, δε χρειάζεται να φτιαχτεί.
5) Το σύστημα για commisions υπάρχει ήδη, δεν χρειάζεται να φτιαχτεί. Όλα τα extensions υπάρχουν στο OpenCart Extensions.
6) Το ελληνικό περιεχόμενο έχει μπερδευτεί με το αγγλικό περιεχόμενο, πχ εδώ: https://www.buyaway.net/index.php?route=saccount/login
7) Τα στοιχεία για το ποια εταιρία είναι από πίσω είναι απλά μηδενικά. Εμένα προσωπικά αυτό: https://www.buyaway.net/index.php?route ... ation_id=9 δε με καλύπτει.

Που θέλω να καταλήξω
Ωραία η ιδέα σας, αλλά πρέπει να υλοποιήσετε πρώτα τα πάντα από πλευράς σας, με γνώμονα την ιδέα και την βοήθεια των επιχειρηματιών για να μπουν στην ιστοσελίδα σας και να μην πάνε πχ σε κάποιο skroutz.gr που έχει και έτοιμο traffic και πολλά άλλα.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests