Post by moshmelloz » Fri Aug 01, 2008 10:50 pm

Hello,
I have this error :
(There is even a mistake in "occured" :) )

The following errors occured:
session.auto_start must be enabled.

Please fix the above error(s), install halted!

Session.auto_start IS ENABLED!!! and I'm using PHP 5 ;)

Any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 01, 2008 8:30 pm

Post by JNeuhoff » Sat Aug 02, 2008 1:52 am

This error message comes from the /install/index.php (line 29) because the call to the standard PHP function ini_get('session.auto_start') returns FALSE.

Are you sure your PHP is correctly set up? What does a phpinfo() call display?

Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster * Survey Plus


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by moshmelloz » Sat Aug 02, 2008 9:43 pm

Yes i know its line 29 :)
Session.auto_start is enabled :) - I've checked PHPInfo

When i erase the function that checks session.auto_start
I can install, but then nothing works (only index page works and i dont have any images for the products) 
=] 404 error. .. :(

Any suggestions?

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 01, 2008 8:30 pm

Post by Qphoria » Sat Aug 02, 2008 10:09 pm

Try a new host maybe? Just to see if it something weird about that one host or a repeatable problem.
Last edited by Qphoria on Sun Aug 03, 2008 11:44 pm, edited 1 time in total.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by moshmelloz » Sun Aug 03, 2008 2:20 pm

The host is OK!
:) I have like 3 forums running on it and one site. No Problems! :)
I dont think this error can come from permissions?

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 01, 2008 8:30 pm

Post by Qphoria » Sun Aug 03, 2008 11:45 pm

Try installing an older version of OC and see if that works. Maybe it's at a certain version that it breaks. It could also be that your other forums don't use the auto_start feature so they were never affected.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by hm2k » Tue Aug 05, 2008 10:12 pm

Show us your phpinfo()...

UK Web Hosting


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Tue Mar 11, 2008 9:06 am
Location - UK

Post by Qphoria » Tue Aug 05, 2008 10:15 pm

hm2k wrote: Show us your phpinfo()...
sounds kinky! 
Not without dinner and a movie first!!
:D

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests